Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ADPL | 10,54 | 24.729 | 2,346 | 10,55 | 10,85 | -2,76% |
Poštovani,
ovo je sad već pomalo iritantno. Pad, pad i dalje konstantan pad… A zaista odlična firma. Razumijem naravno i razloge, međutim – dokle ? Nemam dionice ove firme međutim… Već od 90 kn razmišljam o ulasku ali jednostavno se ne usuđujem. Hvatanje padajućih noževa mi nikada nije baš išlo… Kad bi se bar ustalilo na određenoj vrijednosti. Ovako, hajde sad budi pametan gdje je dno. O samoj firmi znamo sve. Tu se nema baš previše za napisati…
Baš me zanima daljnji rasplet. Čekat ću…
Srdačan pozdrav !
E pa da nisu u stanju barem jednom objaviti financijsko izvješće na vrijeme, nego uvijek među zadnnjima … nemam riječi.
Zbilja imaju poštovanja prema dioničarima, svaka čast !
S r a m o t a !
Kolega dragi, nije ovo hvatanje padajućih noževa….naprotiv.
Tek će krenuti hvatanje. Ako probije 80-tku. Nadam se da neće.
Imate na http://www.adplastik.hr/en/14-General-informatyion/ kalendar
14.2. je objava rezultata.
Pa nitko ne očekuje bajni rezultat s obzirom na stanje u Rusiji, ali se čovjek pita da li je pad od 35% i više objektivan? Vjerojatno je s obzirom da je nestao bid..
slaba likvidnost uz pad cijene meni graf kaze dole to je tako nikad protiv grafova bar sto se mene tice
Ovo naravno ne smijemo zaboraviti, pogotovo nakon skoka od 8% u petak?
Da li je dno cijene nafte tu? Nitko ne zna, ali ovakvi pomaci mogu znaciti reversal.
Naravno, ovakve izjave glavnog tajnika Opec-a nisu beznacajne.
Domaći već sam ti napisao.
Stabilizacija cijene nafte na 50$ po barelu, a onda na proljeće daljnji pad cijene na 40$.
Ako ovo padne na 60 kuna, možda i mene ipak zasvrbi prst.
Ali ne vjerujem, za sada.
2015. je ključ,kamo ovo ide.
Lp
Da, i?
To je OK?
Da, i?
To je OK?
[/quote]
Zbog cega nije ok?
Ako monogostruko veca svjetska Magna objavljuje rezultata 29.2. zasto ADPl nebi 14/2?
Pola SP500 objavljuje rezultate krajem drugog mjeseca.
O cemu mi tu pricamo?
Ako ide izvještaj zasebno za 4. kvartal imaju mjesec dana za objavu. A ako ide unutar privremenog nerevidiranog godišjneg onda imaju 45 dana za objavu od završetka poslovne godine. joj, joj. ne čitate zakone a već ste godinama tu.
Ono sto je bitno (meni) je dal je firma kriva za lose poslovanje ili makreokonomski okolis(ono na sto nemozes puno utjecati)?
U ovom slucaju samo je okolis. Zastitili se jesu hedgiranjem(koliko budemo vidjeli) i to je to. Nije da puno veci Gazprom ili Volkswagen ne trpi na rezultatima. Da li je zato losa firma? Sumnjam.
No, par je stvari bitno:
a) razultat sam. Mislim da bi se dosta ljudi moglo iznenaditi(ne nuzno lose).
b) dividenda? Ako ce biti mjesta za dividendu onda je ovo super cijena. Ja im ne bi preporucio dividendu nego share buyback, odlicna prilika
c) cijena rublje je umjetna. Rublja je jako korelirana sa naftom. Nafta je porasla 10% u dva dana rublja stoji. ECB printa eure rublja stoji. Tu je nesto krivo i ta ce se krivina ispraviti. Dakle trenutne divergencije ce se itekako konvergirati.
d) ako vec ne mogu projicirati mogu koristiti peer analizu. Recimo, sa ADPl 2009. Onda Rusija nije postojala, samo EU a EU je sa karte nestala. Firma je tu i dalje. Ne znam kakav hedge koriste i to je kljucno.
A cijena? Pa ona mozde gdje god. Pa to je ZSE.