Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ADPL | 10,56 | 28.153 | 2,665 | 10,55 | 10,70 | 0,95% |
http://www.slobodnadalmacija.hr/Hrvatska/tabid/66/articleType/ArticleView/articleId/268598/Default.aspx
evo priznali su da im u Rusiji ne ide bas kao podmazano, jos samo da progovore kako im ide u Solinu
http://www.seebiz.eu/ad-plastik-financijskim-instrumentima-branimo-se-od-pada-rublje/ar-101451/
AD Plastik: Financijskim instrumentima branimo se od pada rublje
I dok sankcije, kako su u Solinu govorili, nisu imale izravni utjecaj na poslovanje u Rusiji, jer su njihove tamošnje tvornice u vrijeme njihova uvođenja ugovorile poslove vrijedne 22,5 milijuna eura, danas priznaju da je deprecijacija rublje negativno utjecala na prihode. I to na prihode u kunama za prodaju u Rusiji.
– Tečajne razlike u transakcijama također imaju negativan utjecaj na rezultat AD Plastik Grupe – potvrđuje Slobodnoj Dalmaciji Stjepan Laća, voditelj korporativnih komunikacija AD Plastika.
S kupcima imamo dogovor da se prodajne cijene kvartalno usklađuju s promjenama tečaja te lokalizacijom dobavljača materijala – kaže Laća, što znači da kupovinu repromaterijala u eurima pokušavaju svesti na podnošljivu razinu i nabavljati ga u Rusiji.
Povremeno kao sredstvo zaštite koriste tzv. forward ugovore, koji su doduše skup instrument i cijena im ide preko deset posto od ukupnog iznosa koji se štiti.
citajuci izmedju redova clanak koji je objavljen u Seebizu ili u SD koliko se god uprava trudila zastiti ulaganje i stvoriti dobit sa obzirom na cijenu rublje stvara im poprilican gubitak u poslovanju niska rublja i problem sa Rusijom,meni dosta tko hoce neka slusa erste brokre
Uopce ne zvuci lose. Erste predviđa dobit od oko 20 milijuna za godinu. Mislim da je moguce. Ako tko zeli prodati 1000 komada, neka mi posalje personal mail, zainteresiran sam. Tako bi izbjegli burzovne nesigurnosti.
http://www.slobodnadalmacija.hr/Hrvatska/tabid/66/articleType/ArticleView/articleId/268598/Default.aspx
evo priznali su da im u Rusiji ne ide bas kao podmazano, jos samo da progovore kako im ide u Solinu
Ako im “ne ide kao podmazano” u ovoj situaciji onda je to odlično s obzirom na uvjete. Jbte, 2001 kada su u USA pogodili dva tornja, burza je bila unistena. Moramo staviti stvari u jasnu perspektivu.
director renaulta upozorava da autoindustriji prijeti poslovni masakr zbog pada rublje-pise jutarnji list
Malo se Rublja oporavlja danas
RUB-USD 0.0177 Price of 1 RUB in USD +0.0009 +5.12%
sto se ove godine tice i poslovanja steta je a Adpl nacinjena i tu popravka nema a sto se tice dividende misli da je nebude jedino ako dignu kredu ali sa ovim dugom od 125 posto dali je pametno ili ne vi ocijenite
Zanimljivo kako nema komentara sad kad Rublja raste.
RUB-USD 0.0183 Price of 1 RUB in USD +0.0003 +1.84%
As of 08:13:41 ET on 12/23/2014.
Rublja se solidno povratila.
Putin kaze da je valutna kriza gotova. Vidjeti cemo.
Gledajte, racunovodstveno se tečaj računa na dan kad se radi obracun. Tako ako je rublja padala 3mj kao sad i onda bude na normalnoj razini na dan obracuna ona se racunovodstveno zbraja po srednjem tecaju i kao nije bilo gubitka. Ja stvarno ne mislim nista lose o ADPL-u ali morate shvati razliku izmedu racunovodstva i realnosti. Rublja se smirila i to je najbitnije. Bitno je paniku izbjeci jer ona radi probleme. Ali da se smirilo, je. Treba pricekati. Nadam se da je najgore proslo. Pozz i sve naj za Bozic