Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ADPL | 10,56 | 28.153 | 2,665 | 10,55 | 10,70 | 0,95% |
Utemeljeni rast?
http://zse.hr/default.aspx?id=10006&dionica=adpl-R-A
A ti misliš da vrijedi manje ?
Naravno da je utemeljen. Definitivno jedna od best buy na ZSE.
adpl-ova cash mašina:
EURO APS, Rumunjska
U izvještajnom razdoblju nastavljen je trend iz prethodne godine te je realizacija veća od planirane, kao rezultat povećanja isporuka modela Sandero i Duster te povećanja isporučenih količina za Rusiju i Maroko. U drugom kvartalu isplaćena je dividenda matičnom društvu.
@XceeD
Koje si činjenice napisao?
Tendenciozno si prenio link na graf od 29.01.2014. do danas i upitao da li je rast utemeljen. Po svemu sudeći mišljenja si da rast nije utemeljen.
A pogledao je na mojedionice.com i kopirao. Nego, XCeed, jel to isplativije od -0,55?
Tamo gdje si to vidio, pogledaj trend kockica na EPS u odnosu na trend na ADPL.
Pa si razmisli kuda to vodi ondje i ovdje.
gle, xceed, ja ću dati sve od sebe da ti objasnim:
ja sam iz čakovca-varaždina… i danas počinje porcijunkulovo u čakovcu.
čovjek je dobio dozvolu za štand… imat će puno robe na štandu, morao je uložiti dosta, platiti unaprijed, a bome je i sam štand morao platiti… njegov EPS je negativan, OK?
e, al danas počinje šušur, ljudi, koncerti, priredbe, šetnje, ajmo vidit što ima u gradu… i te fore… i danas on počinje naplaćivati sve one pripreme za taj posao koje su ga koštale novaca i vremena.
e točno tako ti je ADPL morao pripremiti hrpu poslova, posložiti linije, uložiti u tvornice, lakirnice i slično, a prije nego će te linije početi raditi i zarađivati… kužiš?
i sad je to pri kraju, oni imaju kapacitete popunjene idućih pet godina, ali očito ne do kraja jer u svakom kvartalu ugovaraju nove poslove… novi poslovi ugovoreni u 2Q imaju početak krajem 2015. i u 2016. što ti govori da se svemu pristupa sistematično i na vrijeme… isto tako, kupci dolaze iz sve više različitih velikih proizvođača što isto ne može biti loše.
jedan ciklus u kojem su oni sudjelovali se primiče kraju… napisali ljudi lijepo da se do kolovoza očekuje postupna zamjena starijih modela proizvodnjom novih… a novi ciklus počinje… novi u kojem će samo od projekta edison imati 190m eura prihoda (cifra iz ranijih izvješća, ne znam koliko i da li se mijenjala).
novi ciklus u kojem će i njihovi udjeli po automobilu i njihove profitne marže biti veće, tako kažu.
i to će već ove godine rezultirati i povećanim prihodima i većom neto dobiti.
opet, tako kažu.
a možda lažu, što ćeš.
ja ću im vjerovati… call me gullible
evo c/p bez tumačenja:
Ove godine završava se veliki broj razvojnih projekata proizvoda u našim tvornicama te se AD Plastik Grupa priprema za njihovu serijsku proizvodnju. Modeli vozila koji se nalaze pri kraju svog životnog vijeka suoceni su sa smanjenom potražnjom, dok su s druge strane povecane potrebe Grupe za radnicima kao priprema za obuhvat veceg obujma proizvodnje. Ove okolnosti bi trebale trajati do kraja kolovoza ove godine, kada bi kod vecine kupaca trebalo doci do konacnog prijelaza proizvodnje sa starih na nove modele automobila. Navedeno ce rezultirati porastom profitabilnosti u drugom polugodištu u odnosu na prvo. Takoder, u drugom polugodištu realizirat ce se naplata alata po završetku razvojnih projekata što ce rezultirati
smanjenjem obveza po kreditima do kraja ove godine.
@ mikan
A jesi se potrudio objasniti nešto što jasno. Svaka ti čast. Vrijeme će pokazati koliko će taj kojeg si opisao zaraditi u konačnici. Vremena imamo. Starost je daleko.
Tamo gdje si to vidio, pogledaj trend kockica na EPS u odnosu na trend na ADPL.
Pa si razmisli kuda to vodi ondje i ovdje.
[/quote]
Pitao si jel isplativo ulaganje P/E 45,90 bez ikakvih dodatnih pogleda. E pa po tome te ja pitam jel ispativiji P/E 45,90 ili P/E -0,55. Ako bi se dalje išlo razgrađivati ne bi se valjda gledale samo tvoje kockice nego valjda i puno šire, al za tvoju razinu diskusije, to nema smisla.
@ kresoje
Zašto bez ikakvih dodatnih pogleda? Jel tebi tako paše prikazati? Očekivana budućnost nema nikakvog utjecaja? Daj se uozbilji. Kako uopće o bilo čemu diskutirati sa nekim tko vjeruje da već umrli opet hodaju među živima? Kad si već sam od sebe spomenuo razine. E, moj kresoje. Tvoji postovi neće pomoći ovoj dionici koliko god ti postao. Rezultati su u silazu i to ti je to.
@ kresoje
Zašto bez ikakvih dodatnih pogleda?
Zato jer si ti tako postavio pitanje. Kad tebi paše onda se gleda samo brojka, a kad te se pobije, onda se gledaju kvadratići, a kad ni to ne prolazi onda se pokušava stvar izokrenuti. E pa ne ide.
@ kresoje
Tvoji postovi neće pomoći ovoj dionici koliko god ti postao. Rezultati su u silazu i to ti je to.
Naravno da neće. Za razliku od nekih, ja ne vjerujem da pisanje na forumu ima neki značajniji utjecaj na cijenu i trgovanje dionicama na burzi. Očito ti vjeruješ da ima zato tako drukaš, sramotiš se i okrećeš ploću kao na raznim dionicama (zadnji primjer ARNT i KORF – svjetsko prvenstvo i vremenske prilike). Ja te iskreno žalim, zbog gubitaka koje imaš i zavisti koja te izjeda. Vjerojatno iz očaja onda posežeš i za takvim očajničkim potezima.
Od svega najviše veseli da je uprava zadržala predviđanje o rastu prihoda i dobiti u odnosu na prošlu godinu te smanjenje obveza po kreditima.
“Navedeno će rezultirati porastom profitabilnosti u drugom polugodištu u odnosu na prvo. Također, u drugom polugodištu realizirat će se naplata alata po završetku razvojnih projekata što će rezultirati smanjenjem obveza po kreditima do kraja ove godine.”
“U 2014. godini očekujemo nastavak višegodišnjeg trenda rasta prihoda AD Plastik Grupe od najmanje 5%, te neto dobit veću od prošlogodišnje.”
Onaj tko i dalje sumnja u te projekcije, neka se zapita koliko bi jednostavno upravi bilo promijeniti ploču i prihvatiti alibi priču oko Rusije, Ukrajine, Rublje itd. Da su smanjili projekciju prihoda i dobiti koju su dali na kraju prvog kvartala radi novonastale situacije, nitko živ im ne bi mogao ništa reći. Time su još jednom dokazali da nisu alibi uprava i čestitam im na tome.
Ukoliko dobit bude veća od prošlogodišnje, a nemam razloga vjerovati suprotno, možemo očekivati i sljedeće godine dividendu od barem 8 kn što pri ovoj cijeni dionice daje dividendni prinos od najmanje 6,50 %.
Rijetko koja dionica na ZSE danas daje investitorima sigurnost tolikog dividendnog prinosa tako da vjerujem u daljnji rast cijene dionice.
Naravno da mi je ovo daleko najveća pozicija u portfelju.