ADPL (AD Plastik d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ADPL (AD Plastik d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Sve gledam trgovanje ovih dana i pitam se, da nam se ne vraca gospodin koji je bio jako zabrinut s rubljom pa prodao cijeli paket na oko 129kn krajem prosle godine?

...

Ne vraća, ja znam tko je ali ne smijem reći, brani mi zakon, a brani mi i vjera …

lp

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

norveški mirovinski fond?

I'd rather have 1% of the effort of 100 men than 100% of my own effort

Cijena je narasla na moj target kad sam kupovao po 103 prije dva mjeseca, no sad mi se neda prodavati, bio je jak zadnjih dana i nije bez razloga. Ostajem do daljnjeg unutra unatoč izvanrednom prihodu od preko 25% u dva mjeseca

Kakvo se izvjesece ocekuje za 2Q?

ako odluće isplatit dividendu:
http://www.zse.hr/default.aspx?id=51526
pravo na istu imaju oni koji dionice ne prodaju do 29.07. tj. ako netko proda dionice 28.07. gubi pravo na dividendu… zar ne ili … ?

Samo sam za izvjesce za posljednji kvartal siguran da ce biti jako dobro. Za ovaj ne ocekujem nesto spektakularno no vidjet cemo. Bilo bi lijepo da nas razvesele s nekom dobiti jer bi u kombinaciji sa poboljsanim sentimentom na ZSE moglo jos pogurat cijenu,a tu je i dividenda.
Ponavljam,tek je druga polovica godine ono cemu se ja veselim.

Kakvo se izvjesece ocekuje za 2Q?

Zadnja 2 izvješća sam točno prognozirao, pa da probam i ovo.
Očekujem kvartalnu dobit , ca. 6-8 milijuna HRK.
U tom slučaju kumulativno bi bili oko nule ili sitno minus ili plus, konsolidirano.
Pojačano efektuiranje se očekuje ipak od zadnjeg tromjesječja 2014. pa u naredne 4 godine.
A moglo bi biti i pozitivno iznenađenje obzirom na jačanje rublje, ne znam da li i koliko su hedgirali, u tom slučaju kvartalno možemo očekivati 10-12 milijuna HRK, što bi donijelo i godišnju dobit od par milijuna HRK

Prihodi očekujem da porastu 2-4 %.

lp

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

ako su hedgirali rublju, onda bi efekt porasta njene vrijednost trebao biti minimalan. čak bi onda mogli imati i propuštenu dobit (što naravno nije negativno, jednostavno je to posljedica hedgiranja). Pitanje je u kojem opsegu su radili hedging.

I'd rather have 1% of the effort of 100 men than 100% of my own effort

Zbog liste srama Regeneraciji blokirana isplata državne potpore

vidi tko je prvi na listi dobitnika potpora…..[emo_smijeh]

Kad vremena nisu bila teška i kad novaca nije bilo malo???? Tko se toga sjeća???

http://www.business.hr/kompanije/volkswagen-zeli-kupiti-fiat-prodaja-automobila-u-europi-raste

U međuvremenu, Udruga europskih proizvođača automobila (ACEA) objavila je kako je u lipnju prodaja na europskom tržištu porasla 4,3 posto u odnosu na isti lanjski mjesec, na 1,23 milijuna vozila. ”

” No, u posljednjih 10 mjeseci bilježi se stabilan rast potražnje, pa je samo u prvih šest mjeseci ove godine prodaja porasla za 6,2 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje, na 6,85 milijuna vozila. Pritom se bolje prodaju jeftiniji nego skuplji brandovi automobila.

Tako je u lipnju prodaja Dacie skočila za 32 posto u odnosu na isti lanjski mjesec, a slijede Renaultovi brandovi s rastom od 20 posto te Opel s rastom od 11,7 posto. Prodaja Volkswagenovog Seata porasla je, pak, za 13,2, a Škode za 12,6 posto. ”

lp

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

Plavi ta info o rastu Dacije je već ukalkulirana u ovaj rast Adpl u zadnjih mjesec-dva od 30%.

New Report

Close