Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ADPL | 10,54 | 24.729 | 2,346 | 10,55 | 10,85 | -2,76% |
Nadokupio maloprije 96 komada po 104,31 kn. To je po meni vrlo povoljna kupnja. No, očito tako netko ne misli.
Kupio još 96 komada po 102,42 kn. Još povoljnija kupnja.
Nadam se kako je pad napokon zaustavljen. Ipak je većina pada odrađena na krilima špekulacija.
Ako Uprava prognozira rast prihoda i dobiti; ne vidim razloga zašto im ne vjerovati. Do sada su im se prognoze uvijek pokazale točnima.
Dakle nakon čitanja mozemo zaključiti da su za relevantne poteze ulaganja najbitniji(i to ovim redoslijedom): forum, index.hr, N.B., izvješće.
Well done.
ovdje sve ovisi o odluci jednog čovjeka-Putina.
A taj rizik je potpuna nepoznanica.
Dobar ulagatelj izbjegava rizik i kloni se nepoznatog.
(naravno to ne znači da oni koji su kupili neće na dionici dobro i zaraditi no konstatacije na početku ovog teksta nemaju nikakve veze s ovom zadnjom).
[emo_mrgud]
Putin povlaci vojsku s granice s Ukrajinom i predlaze proruskim separatistima odgadjanje referenduma o prikljucenju Rusiji ili o cemu vec zele odrzat referendum.
Napokon su gotove Putinove igrice sad idemo dalje s poslovanjem.
ADPL mi cini najveci dio portfelja,a planiram jos malo dokupit ovaj mjesec.
hm projekcije ostatka dividende ? ako ce je uopce biti ?
kad bi mogao biti zadnji dan za ostatak divke ?
Biti ce je, kao prosle godine. Imas prijedlog raspodjele dobiti na kraju revidiranog izvjestaja za 2013. g.
Ne znam koliki će biti ostatak dividende, ali znam da sam podebljao svoj udio u ADPL prije par minuti za 204 dionice (103,80).
Kako komu, ali mene veseli i imam povjerenja u ovo Društvo.
lp
http://zse.hr/userdocsimages/novosti/yau3v6X9nAwJ9Vy2D1ijMg==.pdf
Još da su napisali kakav je to dodatak ugovoru…
http://www.tportal.hr/vijesti/biznis/333188/Raste-prodaja-najvaznijeg-kupca-AD-Plastika.html
Ova vijest bi svakako mogla biti zanimljiva i za našeg najvećeg proizvođača plastičnih dijelova, AD Plastik, budući da je registracija vozila njegovog najvećeg kupca, Renaulta grupe, porasla za 15,7 posto. Porast samog Renaulta je 9 posto, dok je veći rast od 33 posto zabilježila Dacia. Nešto blaži rast od 5,2 posto je zabilježio i drugi važan kupac, PSA grupa, gdje je prodaja Peugeot porasla za 6,1 posto, a Citroena za 4 posto.
Mislim kako bi rezultati za ovu godinu biti i bolji od očekivanja. Ne samo da je startao projekt Edison gdje su se prodajne cijene proizvoda povećale za onoliko koliko je rubalj pao, nego je od tada i rubalj počeo rasti.
Ukrajina gotovo prošlost, Putin povukao vojsku s granice s Ukrajinom. U slučaju nekakvih sankcija, gotovo da neće biti posljedica za Rusiju zbog BRICS mutual fonda (Brasil, Rusija, Indija, Kina i Južna Afrika) i njihove gosp. suradnje.