Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ADPL | 10,56 | 28.153 | 2,665 | 10,55 | 10,70 | 0,95% |
Naravno, bloger se cijelo vrijeme isfurava na grahama i buffeta i na value investment i dugoročnost a onda radi jednokratnog pada valute prodaje kompletni udio u kompaniji?!
ali mora se naći neki razlog za one sektaše s bloga koji mu se klanjaju, ne smije se dati razlog da se posumnja u njegovu genijalnost…
Neka blogera. Svima nam je sada omogućio jeftiniju kupnju. Da nije bilo njega, pisanja i sljedbenika…možda bi sada trgovali još uvijek po 13x kn, ovako su dugoročni dobili priliku za nadokupiti. Jučer sam osobno uzeo oko 220 dionica po 117 kn. Ukoliko nastavi padati, ponovno ću kupiti.
Ovo je investicija gdje mogu mirno otići spavati znajući kako preko noći neću ostati bez gaća. Što za većinu drugih na ZSE ne bih mogao reći…
RSI grdi oversold.
Time to buy.
RSI grdi oversold.
Time to buy.
jos ako je dobro po bacenom grah i talogu kave[emo_smijeh] ne treba cekati! ne vjerujem u te tehničarije, ali stajao dugo na 116, pa mi dosadilo, pa dogricnuo na 118 prije par dana, poslije islo nize, ali ja zadovoljan.
Prije pisanja post-a ću odmah reći kako imam dionice ADPL, kako ne bi ispao da drukam na pad. Ali me nešto zanima.
S obzirom kako postoji vjerojatnost da zbog ruske prisutnosti na Krimu i pustog nereda koji tamo vlada, SAD, EU i njihovi “sateliti” uvedu sankcije Rusiji. Pa mi prvo pada na pamet sankcije poput onogo što se dogodilo u Siriji, kada su kompanije morale prekinuti poslovanje. Da ne spominjem sada slučaj INA koja je izgubila nalazište i puste novce.
Kad bi se takav scenarij ponovio, bi li ADPL bio prisiljen zaustaviti proizvodnju u Rusiji?
Jer s 3 tvornice u Rusiji, to bi bilo vrlo loše…
Kolega Djubre,
To je zaista zabrinjavajuća situacija ali i bez tog u dionicu Adpl se uvuklo previše mutnih radnji koje je davno trebalo ispitati i kazniti.
Ona je primjer manipuliranja i pljačkanja hrvatskih građana i svih poštenih dioničara.
Kad bi se kojim slučajem ovo dogodilo na nekoj evropskoj burzi takav član bi davno bio izbačen i akteri zasluženo kaznjeni.
Kakva ratna zona. Bezvezna predstava za javnost. Rat je apsolutno nemoguć jer ne postoji nitko kome taj rat odgovara. Bezvezni ukrajinski kvazi revolucionari su se poigrali ulicom i već danas suočili s bijednom gospodarskom situacijom koja će upravo njima na kraju doći glave. Još k tome prvo što su napravili je ukidanje ruskog jezika kao službenog u regijama s većinskim ruskim stanovništvom. Izazivali su, dobili po prstima i ostali sami na vjetrometini. U narednim danima će kada im do glava dođe da su sami u ovome vrlo brzo smanjiti doživljaj. Poveli su se za poljskim premijerom ili kime već kome je vrhunski doseg pisanje po twiteru ili facebooku.
Trebalo bi iskoristiti ovu situaciju koja će se vrlo brzo vratiti u normalu za jeftiniji dokup iako osobno smatram da dionica neće nešto posebno odreagirati.
Meni prodaja na 116 pa kupnja na 110 nije ni približno način na koji ja doživljavam investiranje u dionice ali istovremeno nemam niti u primisli osuđivati nekoga tko tako radi. Evo recimo, stavio sam nalog na kupnju 47 dionica na 113,80. Netko mi je načeo nalog i prodao samo 7 dionica. Sada je cijena viša i pitanje hoće li se ostatak naloga realizirati. Ispada da sam tih 7 dionica kupio, kada se uračuna naknada brokera, za 118 ili tako nešto kn. Umjesto liparenja bolje bi mi bilo da sam odmah kupio po 115 kn i otišao na kavu, usput pročitao, recimo, jutarnji gdje svi nekako izjavljuju ljubav što baš i nema nekakve veza s ratom.
http://www.jutarnji.hr/prekinute-pripreme-za-summit-g8-svjetski-celnici-osudili-ulazak-rusije-u-ukrajinu/1169941/%5Bemo_smijesak%5D
I ja sam danas kupio nešto sitno, mislim 122 komada po 113,85 (koja lipa više/manje).
Nisam sretan zbog situacije i malo me strah, no kad tješi me što je većinski vlasnik upravo Rus. Pa neće valjda gospoda sama sebi zaustaviti proizvodnju zbog kmečanja pojedninih zapadnih sila.
Rusija nije isto što i Sirija. Bez Sirije se može (nažalost), no bez Rusije ne može. To je jedna od zemalja predvodnica gospodarskog rasta (BRIC). Pa neće valjda zapad sam sebi dati plesku. Njemačka prva je protiv sankcija, kao i cijela Europa. Jedino ovi “pošteni i dobri, pacifisti” Ameri žele sankcije…
Po pomicanju velikih naloga na prodaju, vidi se da netko ciljano ruši cijenu zbog dokupljivanja od drhtavih ručica. Ne mogu procijeniti je li riječ o nekom fondu ili burzovnim slobodnim strijelcima (udruženima, dakako).
Ruska burza debelo u crvenom,pada i rublja.
Hoće li onda i Renault zatvoriti svoje tvornice u Rusiji u slučaju sankcija? i faurecija također? [emo_namigusa][emo_namigusa]
hoće li europa, ovisna o ruskom plinu, nametnuti sankcije rusima i karakterno odbiti njihov plin? [emo_namigusa]