ADPL (AD Plastik d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ADPL (AD Plastik d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 22.11.2024. u 06:55
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ADPL
10,70
15.877
1,484
10,55
10,85
0,46%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Bilo bi odlično da cijena padne do 105 kn ili slično. Stvarno odlično.

No, bez ikakve debele filozofije, matica Revoz u Solinu je 2010 imala oko 50 mlijuna kuna dobiti (kad je Revoz bio skoro u punom kapacitetu) što očekujem kroz godinu dana(Edison) + sadašnji dobitak od pridruženih poduzetnika oko 40 milijuna kuna = 90 milijuna kuna + u dobroj godini.

osim Edisona uspo sam izborjati oko 35-40 milijuna eura dogovorenih poslova POTPISANIH U EURIMA u slijedećih par godina(godišnje) na Edison koji je oko milijardu i pol kuna na 4-5 godina.

Ispravite me ako griješim, ali imamo papire, ja ih se drzim., trebamo čekati godišnje u 4 mjesecu i onda budu stvari jasnije.

Inače, jedini cilj 2012 za Upravu je bio povećati prihode za 5% dok su uspjeli 8%.

To svakako ulijeva povjerenje, ne samo realizacijom nego i dobrom i jasnom definicijom ciljeva, dakle nisu definirali cuda ali ono sto jesu su ostvarili, jako dobra preciznost.

PS. u 2012 i 2013 je ulaganje u capex blo 355 milijuna kuna sto je apsolutno nuzno za firmu koja radi sa velikim proizvođačima da bi bila u koraku sa vremenom.

Kad ti je pak kupac vozila jedino drzava(DDJH) onda to i nije bitno.

I was early taught to work as well as play, My life has been one long, happy holiday; Full of work and full of play- I dropped the worry on the way- And God was good to me everyday.

Tabela prkazuje odnos kretanja capexa ADPL od 2004 do danas(annual reports).

ako se vidi da je prosjecni capex za cijelo razdobllje bio 107 milijuna kuna(označeno zelenom linijom kao konstantom) dok je oscilirao prema dolje i gore u svim razdobljima.

Capex je pak prelazio prosjek dugogodšnjeg capexa par puta što je dovodilo do pada dobiti ali i snaznog rasta nakon pada capexa, dakle funkcije varijabli su inverzne.

Prosječan porast neto dobiti nakon pada capexa na ispod-konstantnu vrijednost(capex average) donosila je u prosjeku ((N1-N2)/(C2-C1)) rast neto dobiti za 0,3x vrijednosti pada capexa.

Ja očekujem pad capexa na 60 milijuna kuna u 2014(opravdanje je da pošto je capex rastao iznad 107(konstanta) milijun kuna 4 puta, pad ispod 60 bio bi 4 puta) sa 222 milijuna kuna u 2013 što je razlika od 162 milijuna kuna puta onaj nagib od 0,3 je 49 milijuna kuna plus 27 milijuna kuna je 75,6 milijuna kuna neto dobiti. Očekujem na ovo 20%+ od novih projekata dakle +10 milijuna kuna i tu smo na 86 milijuna kuna i mogučnost negativnosti od 5%.

Živi bili pa vidjeli, evo graf.

ps. ovo su vrlo jednostavni pogledi ali su indikativni i služe za debatu i nisu nagovor bla bla bla…

I was early taught to work as well as play, My life has been one long, happy holiday; Full of work and full of play- I dropped the worry on the way- And God was good to me everyday.

ako se vidi da je prosjecni capex za cijelo razdobllje bio 107 milijuna kuna(označeno zelenom linijom kao konstantom) dok je oscilirao prema dolje i gore u svim razdobljima.

Capex je pak prelazio prosjek dugogodšnjeg capexa par puta što je dovodilo do pada dobiti ali i snaznog rasta nakon pada capexa, dakle funkcije varijabli su inverzne.

Prosječan porast neto dobiti nakon pada capexa na ispod-konstantnu vrijednost(capex average) donosila je u prosjeku ((N1-N2)/(C2-C1)) rast neto dobiti za 0,3x vrijednosti pada capexa.

Ja očekujem pad capexa na 60 milijuna kuna u 2014(opravdanje je da pošto je capex rastao iznad 107(konstanta) milijun kuna 4 puta, pad ispod 60 bio bi 4 puta) sa 222 milijuna kuna u 2013 što je razlika od 162 milijuna kuna puta onaj nagib od 0,3 je 49 milijuna kuna plus 27 milijuna kuna je 75,6 milijuna kuna neto dobiti. Očekujem na ovo 20%+ od novih projekata dakle +10 milijuna kuna i tu smo na 86 milijuna kuna i mogučnost negativnosti od 5%.

ps. ovo su vrlo jednostavni pogledi ali su indikativni i služe za debatu i nisu nagovor bla bla bla…

Bravo kolega, prava analiza

The difficulty lies not so much in developing new ideas as in escaping from old ones

samo razmišljam na glas i ako sve svedem na zajednički nazivnik ROA i ROE , te vjerojatno prepolovljenu dividendu dolazim da je prihvatljivije ispod 100kn po dionici ?

samo razmišljam na glas i ako sve svedem na zajednički nazivnik ROA i ROE , te vjerojatno prepolovljenu dividendu dolazim da je prihvatljivije ispod 100kn po dionici ?
[/quote]

to bi bilo idealno da se dogodi takva cijena na kratko.

Nemoj, gledaj FCF makar u zatvornemo sustavu zvanom bilanca sve se nadopuni.

ROA im padne kad je investicijski ciklus u pitanju.

Često je bla ispod 2%.

Nikada nemojte gedati jednu metriku samu i ako da, onda je najbitniji razlog zasto je losija/bolja od ocekivanja.

Mislim da su svi razlozi zasto je losa ovdje znani, a razlozi su zapravo jako dobri.

http://www.acea.be/uploads/press_releases_files/20140218_PRPC-1401-FINAL.pdf

Ide Renault

http://www.bloomberg.com/news/2014-02-18/europe-car-sales-rise-a-fifth-month-on-volkswagen-models.html

I'd rather have 1% of the effort of 100 men than 100% of my own effort

ADPL je žrtva ruske monetarne politike.
Namjerno ruše tečaj kako bi si povećali izvoz
http://www.business.hr/ekonomija/ruski-ministar-gospodarstva-zadovoljan-padom-vrijednosti-rublje

Sve je to pohvalno, ali kada to snižava dobit kompaniji čije dionice posjedujem…i nije mi baš zabavno.

Seeker zato su i hedgirali rublju. Daljnji pad tecaja nebi smio vise utijecati na rezultate..Procitaj GFI

...

Kolega Haoren,
niste me razumjeli.
Steta nam je vec ucinjena zbog njihove monetarne politike. Manja dobit, vjerojatno i dividenda.
Znam da cemo biti u buducnosti zasticeniji zbog forward ugovora.
Tek sada kad su hedgirali necemo vise biti toliko podlozni promjeni tecaja.
Teoretski.

lp

Investicije su imale puno veci utjecja na dobit nego tecja rublja, pustite price s raznih blogova 🙂

...

Investicije su imale puno veci utjecja na dobit nego tecja rublja, pustite price s raznih blogova 🙂

Naravno, bloger se cijelo vrijeme isfurava na grahama i buffeta i na value investment i dugoročnost a onda radi jednokratnog pada valute prodaje kompletni udio u kompaniji?!
ali mora se naći neki razlog za one sektaše s bloga koji mu se klanjaju, ne smije se dati razlog da se posumnja u njegovu genijalnost…

I'd rather have 1% of the effort of 100 men than 100% of my own effort

New Report

Close