ADPL (AD Plastik d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ADPL (AD Plastik d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

@domach1984

kod ht-a je likvidnost pala od kad su dva MM

Pa normalno kad je manje trade-a.

I was early taught to work as well as play, My life has been one long, happy holiday; Full of work and full of play- I dropped the worry on the way- And God was good to me everyday.

Nokla…

MM nudi likvidnost, ne stvara je..Dakle nije bitno s koliko je dionica protrgovano na ADPL u odredenom razdoblju, bitno je da sada u ovom trenutku zelis prodati par tisuca dioncia ADPL ili kupiti par tisuca dionica ADPL to mozes bez problema, bez da previse utjeces na cijenu ADPLa (ukoliko prodajes nece previse pasti, ako kupujes nece puno narasti) i upravo je to jepota MMa

Naravno da je zbog toga dosta tradera napustilo ADPL i zato je broj protrgovanih dionica pao, tu nije nist acudno, a ni lose 🙂

...

pričam o tome da je pred godinu dana u lipnju i srpnju prosječni dnevni promet bio skoro duplo veći nego je danas (tko ne vjeruje, nek provjeri)… a sigurno ove godine promet burze nije pao 50% u odnosu na prošlu… pogotovo na ovako kvalitetnoj dionici. nego je ovi lijepo drže zacementirano na kunu plus/minus 120 i mo’š se slikat. ne pričam ja o trejdanju ili nečemu… a to mi se ne sviđa.

A random walk down Wall Street...

KAk ju drze zacementiranu kad je dinia sa 104 skocila na 120, uz to prije najave dividende (jos u 2-3mj) bila je 118kn, sada je 119, a isplacena je dividenda od 8kn, dakle realno za nekoga tko je dionicu kupio u prvom mejsec trenutno je kao da je cijena 127kn (cijena+dividenda) ?

...

@Strijela

Rasti će kako bude i poslovanje. Pa to je bit burze a ne trade kao na Diokiju.

Samo polako, ako ste sigurni u nešto ima vremena, ono radi za vas.

I was early taught to work as well as play, My life has been one long, happy holiday; Full of work and full of play- I dropped the worry on the way- And God was good to me everyday.

tko je prodavač/kupac
ADPL-R-A 120,00 56.940 11:12:05

Bez straha, pohlepe i sentimenta.

JA na svojoj gledalici ne vidim tu transakciju, evo gledam kod 2 razlicite brokerske kuce i ne vidim? Gdje si to vidio?

Inace prodavac bi vrlo lako mogao biti XY ako me sjecanje ne vara on ima cca jos toliko dionica ADPL, a kupac najvjerojatnije PBZ skrbnicki iza kojeg se skriva CHN LTD ,mislim da je to ovaj 7. u top10 ne znam sad napamet stanje u knjigi dionicara no on kupuje ADPL od proslog Bozica to je onaj Norveski mirovinski fond ako se ne varam..vidjet cemo kroz 3 dana ako nista 🙂

...

JA na svojoj gledalici ne vidim tu transakciju, evo gledam kod 2 razlicite brokerske kuce i ne vidim? Gdje si to vidio?

Inace prodavac bi vrlo lako mogao biti XY ako me sjecanje ne vara on ima cca jos toliko dionica ADPL, a kupac najvjerojatnije PBZ skrbnicki iza kojeg se skriva CHN LTD ,mislim da je to ovaj 7. u top10 ne znam sad napamet stanje u knjigi dionicara no on kupuje ADPL od proslog Bozica to je onaj Norveski mirovinski fond ako se ne varam..vidjet cemo kroz 3 dana ako nista 🙂

na PBZ investoru se vidi transakcija, 56490kom po 120kn, prodavač netko iz top 9. nije baš neka premija po postojećoj cijeni pa ne znam jel bi dotični to dao za tu lovu…uvijek je spominjao premije u slučaju prodaje paketa… baš me zanima…

@HaoRen
hita i zaba

Bez straha, pohlepe i sentimenta.

Blok transakcija 56 940 komada po 120 kuna.
Prodavatelj vjerojatno jedan od skrbničkih ERstea ili PBZa.

Kupac, vidjet ćemo.

lp

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

Redovni promet 3.790.133,95
Blok promet 6.832.800,00
Ukupni promet 10.622.933,9

To je ovo?

who dares, wins

Blok transakcija 56 940 komada po 120 kuna.
Prodavatelj vjerojatno jedan od skrbničkih ERstea ili PBZa.

Kupac, vidjet ćemo.

lp

1. OAO HOLDING AUTOKOMPONENTI 1.259.875 30,00%
2. Raiffeisen OMF 257.362 6,13%
3. ADP-ESOP D.O.O. 220.052 5,24%
4. PBZ D.D. 130.503 3,11%
5. ERSTE & STEIERMARKISCHE BANK D.D. 110.349 2,63%
6. ERSTE & STEIERMARKISCHE BANK D.D. 87.668 2,09%
7. PBZ D.D. 77.183 1,84%
8. BOBAN JOSIP 72.850 1,73%
9. BAKIĆ NENAD 59.593 1,42%
10. Raiffeisen DMF 55.661 1,33%
UKUPNO 2.331.096 55,51%
Da nije gospodin Bakić odlučio dio portfelha preusmjeriti u PTKM ili KORF ? Ako je namira za 3 dana u PTKM će možda i zakasniti jer je sutra zadnji dan za drugi krug upisa dokapitalizacije PTKM !!! Prije će biti KORF ili SLRS ???

u EU ne na kredit, već s GOTOVINOM !

New Report

Close