ADPL (AD Plastik d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ADPL (AD Plastik d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 19.11.2024. u 06:33
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ADPL
11,20
2.968
265
11,00
11,20
1,82%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Ne budi nestrpljiv. Uskoro će na 110.

Ili ne. Ovo je jedno od zadnjih vremena gdje ce se moci kupiti po cijenama u ovoj okolini na duzi rok.

Ne drukam, slično kao i za ERNT sve se vidi samo treba čitati.

I was early taught to work as well as play, My life has been one long, happy holiday; Full of work and full of play- I dropped the worry on the way- And God was good to me everyday.

koji k. se tu dave na 120 već danima?!

to je “blagodat” market makera….

to je "blagodat" market makera….

slažem se s dijagnozom…
ali i s domachom1984.
očekival sam da će veći igrači iskoristiti likvidnost u utorak jer po meni je ovo trenutno najsigurnija dionica u crobexu i dionica s najvećim potencijalom..
no istovremeno, ova dionica u posljednje dvije godine ne mrda, tak da ovo mogu dignuti samo fondovi i malo veći igrači, ali doći će i to..

…i naravnom posjedujem je, premda manje nego što bih htio..

Izašlo izvješće.
http://zse.hr/UserDocsImages/financ/ADPL-fin2013-2Q-NotREV-K-HR.pdf

Ili ne. Ovo je jedno od zadnjih vremena gdje ce se moci kupiti po cijenama u ovoj okolini na duzi rok.

[/quote]
I koji je komentar na prepolpvljenu dobit ,Ero poveća dobit ali to ne valja,a što sad kad AD plastika ima prepolovljenu dobit to je dobro.

Prihodi su povećani i uprava je još jednom dokazala da se može u nju imati povjerenje, a to je najvažnije. Na kraju godine će očito biti povećani oko 5% sukladno najavama. To baš i nije bilo izgledno nakon prvog kvartala. Dobit sama po sebi i nije neki mjerodavan pokazatelj s obzirom da je ADPL u investicijskom ciklusu od kojeg bi trebao imati koristi tek u budućnosti. Ipak, nadam se da će se do kraja godine približiti prošlogodišnjoj dobiti na cca 70-80%.

I koji je komentar na prepolpvljenu dobit ,Ero poveća dobit ali to ne valja,a što sad kad AD plastika ima prepolovljenu dobit to je dobro.

pa Vi se šalite… pročitajte .pdf izvješće pa će Vam možda biti jasnije o čemu se ovdje radi..

[/quote]
[/quote]

Easy.

NevenS ti je rekao sve.

Firma je zivo tijelo i ona dise. Sad je ADPL napravio veliki udah i istina prihodi rastu. Tko god zna ista malo o racionalnoj firmi, rast prihoda uz pad dobiti znaci da negdje postoji rupa a te je rupa bash taj investicijski ciklus.

Ajmo malo o podacima; istu je stvar oko 2007 do 2010 napravio ADPL sa ulaganjima u razvoj i širenje i pala im je dobit da bi se dobit povećala više od 100% kada se investicija počela realizirati. To je tako i tko to ne očekuje i ne racionalizira onda ne zna firme.

Da se dobir prepolovila zbog uzasnog pada prihoda ili razbacivanja novcem na propale investicije onda bi prvi rekao da nije ok. OVako dok se ulaže u razvoj i kreditira razvoj za slijedeću godinu nemam što reči osim super.

Inače, vjerujem da će kada se kapacitira u punom volumenu svaka djelatnost na kojoj se radi da će dobit biti 2x najbolje dobiti od 60 milijuna kuna.

Izračunati dobit po dividendi mozete i sami.

Dakle, da dobit se prepolovila ali dugotrajna imovina raste, najavljena je masa novog posla, za to se treba pripremiti. Gradite i platite kuću u kojoj živite da bi mogli živjeti.

Povišeni capex je uvjek znak odličnih stvari u firmama koje su kapitalno intenzivne i ovo je normalni val nakon 5 godina od zandje a znamo kakav je bio porast dobiti na zadnjem.

Tko ne prati pita se otkuda ovo i za godinu će se pitati otkuda porsat dobiti. Uvijek ista pitanja uvijek isti odgovori.
Nemam što puno, sve prema očekivanjima.

I was early taught to work as well as play, My life has been one long, happy holiday; Full of work and full of play- I dropped the worry on the way- And God was good to me everyday.

Bitni su izgovori, kad ste u dionici onda sve valja(zar mislite da druge firme ne ulažu u razvoj),makar i dizali kredit za isplatu dividende,koliko znam Ero ne diže kredit ali nam godinu dana solite pamet da će pasti dobit pa normalno da će jednom pasti i ćorava koka ubode zrno(hoću reći da će jednom i Eri pasti dobit i Vi će te napokon bit u pravu a do tad možda će Ero bit i preko 2000 kuna),pišite na svojoj dionici a nas pustite s propalim Erom kojem će pasti dobit.

@Taja

Ne čitate izvještaje.

gđa. Kovačević Vam napiše da nema Rostelekoma i da ga ne očekuje uskoro i svi se čude čudom kada padne prihod i dobit kvartala i kada nakon toga padne cijena.

Kao i rast i pad je bio u papirima izvješća ERNT.

I ovdje je ista stvar. Dajte čitajte pa nije ovo kladionica.

(osim toga, napisao sam na ERNT da će prihodi rasti prije nego su rasli i da će pasti prije nego su pali, isto radim i ovdje).

Čoravi su samo oni koji ne čitaju i nagađaju. Ja pročitam izvještaj i sve mi je jasno uključujući i rizici kojih uvijek ima.

Izašlo izvješće.
http://zse.hr/UserDocsImages/financ/ADPL-fin2013-2Q-NotREV-K-HR.pdf

Ugovoren novi posao po prvi puta sa Jeepom, stoji u izvješću.

lp

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

New Report

Close