ADPL (AD Plastik d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ADPL (AD Plastik d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 15.11.2024. u 06:55
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ADPL
11,04
9.494
860
11,00
11,20
-1,35%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Pa nije bas zakašnjela. Jer i ja čekam dno nekih autokompanija koje mislim kupiti. Ali čini se da su svakim mjesecom ta dna dublje. Čekam npr. Peugeot (UG.PA).Čekam na negdje 4 €. Ali mislim da tu neće biti promjena još najmanje 6 mjeseci (popravak auroindustrije). Najmanje

Pa to je jasno svima. Cilj je 2015. Sad, sve prije bi bilo čudo.

Aha, dakle mislili ste na slijedećih 6 mjeseci i taj time scope, stagnacija po meni nista drugo niti u prihodima niti u dobti a poslije….

I was early taught to work as well as play, My life has been one long, happy holiday; Full of work and full of play- I dropped the worry on the way- And God was good to me everyday.

Ma da. Jer s prvim pozitivnim vijestima iz ove industrije dionice će eksplodirati. Samo treba dobro dno uhvatiti. Jer su brojne europske autokompanije pale ogromno i za njih ima budućnosti. Ako Peugeot uspije podjeliti 17000 otkaza tada će biti u plusu. Ovakve recesije tjeraju kompanije na restrukturiranje i izbacivanje nepotrebanih djelova tako da kad jednom krene biti će još i bolje. Ali treba pričekati.

Ali pogledajte malo konkurente ADPL-a. Npr. Faurecia S.A. (EO.PA). Pali su od prošle godine 40%, a prikazali super prihod i dobit. Samo što su oni 50 puta veći od ADPL-a. I isto rade u Rusiji pored ADPL-a. ADPL je prošle godine bio na istoj cijeni kao i danas. Znači nije izgubio ništa. Trenutni pokazatelji Faurecije su:
Price/Earnings 4.6
Price/Book 1.0
Price/Sales 0.1
Price/Cash Flow 2.5
Dividend Yield 2,9%

Puno su bolji od ADPL-a. Faurecija je recimo danas na gubitku 2,8%. Jer treba znati da je velikim kompanijama puno teže povećati prihod sa 10 milijardi na 12 milijardi dok to nije toliko teško ako imaš prihod 15 miliona eura pa na 17. Problem hrvatskog tržišta kapitala je u tome što ljudi ne znaju pronaći informacije, a ako ih i nađu ne mogu ih interpretirati. Bilo kako bilo trebate biti sretni što niste izgubili više

Ali pogledajte malo konkurente ADPL-a. Npr. Faurecia S.A. (EO.PA). Pali su od prošle godine 40%, a prikazali super prihod i dobit. Samo što su oni 50 puta veći od ADPL-a. I isto rade u Rusiji pored ADPL-a. ADPL je prošle godine bio na istoj cijeni kao i danas. Znači nije izgubio ništa. Trenutni pokazatelji Faurecije su:
Price/Earnings 4.6
Price/Book 1.0
Price/Sales 0.1
Price/Cash Flow 2.5
Dividend Yield 2,9%

Puno su bolji od ADPL-a. Faurecija je recimo danas na gubitku 2,8%. Jer treba znati da je velikim kompanijama puno teže povećati prihod sa 10 milijardi na 12 milijardi dok to nije toliko teško ako imaš prihod 15 miliona eura pa na 17. Problem hrvatskog tržišta kapitala je u tome što ljudi ne znaju pronaći informacije, a ako ih i nađu ne mogu ih interpretirati. Bilo kako bilo trebate biti sretni što niste izgubili više

Da pogotovo DY i PE su slični.

A i slično tržište kapitala.

Nemnoj laprdati bedastoće.

A i ne znam koji je ovo od Reinkarnacija pa se trudi ispasti pametan.

Uglavnom, svatko radi kako mu paše jel da? 😉

I was early taught to work as well as play, My life has been one long, happy holiday; Full of work and full of play- I dropped the worry on the way- And God was good to me everyday.

Osim toga(ajde):

Faurecia konsolidirno:

2011 neto dobit 379 milijuna eura, 2012: 163 milijuna eura – koliki je to pad naspram pada cijene sa 17 na 13 eura?

Sales su im YoY rasle za oko 5% tako da ja ne vidim BAJNE REZULTATE i dajte ako pišete pišite istinito.

Pad je opravdan s obzirom na rad firme.

http://www.faurecia.com/shareholders-investors/financial-publications/financial-presentations/2013/annual-results-2012-ENGL.pdf

Osim toga siguran sam da Uprava nije kupovala na 120 kn ne znajući kako svijet oko njih u poslovima kojima se bave funkcionira.

Daj domach pusti covjeka da prica…ima nas koji se veselimo ovom padu i gledamo na njega sa smjeskom….ako moze na 105 opet bit ce super !

...

Ja sam pisao s obzirom na trenutno stanje da je firma imala ok prihod i dobit. Prihod niste naveli? 16,190.2 (2011) i 17,364.5 (2012). Ja nigdje nisam naveo prihod niti dobit. Tako da ne lažem. Trenutne valuacije na tržištu govore da je Faurecija bolja od ADPL-a. Ili to vama nije jasno? Jedino je ADPL bolji u P/B-u – što može značiti da ima previše imovine za ovoliki stupanj proizvodnje (to je još gore jer će još godinu ili dvije, dok se tržiše ne pokrene, te tvornice skupljati prašinu) i u dividendi gdje je prinos ADPL-a 3,1%. To su brojke i činjenice. Izračunajte s ovim valuacijama DDM od ADPL-a. Koliki je? Ne želim ga niti navesti da ne proplačete

Ja sam pisao s obzirom na trenutno stanje da je firma imala ok prihod i dobit. Prihod niste naveli? 16,190.2 (2011) i 17,364.5 (2012). Ja nigdje nisam naveo prihod niti dobit. Tako da ne lažem. Trenutne valuacije na tržištu govore da je Faurecija bolja od ADPL-a. Ili to vama nije jasno? Jedino je ADPL bolji u P/B-u – što može značiti da ima previše imovine za ovoliki stupanj proizvodnje (to je još gore jer će još godinu ili dvije, dok se tržiše ne pokrene, te tvornice skupljati prašinu) i u dividendi gdje je prinos ADPL-a 3,1%. To su brojke i činjenice. Izračunajte s ovim valuacijama DDM od ADPL-a. Koliki je? Ne želim ga niti navesti da ne proplačete

Ajde da vidim DDM.

Probajte vi. Ja ga znam. Pa kažem vam da sam ga izračunao. Šta će meni dva puta?

tu ulaz između 95-100 kn…tak crteži pokazuju

..stoga sam danas ponosan čovjek jer sve što sam izgradio danas sam svojim potpisom predao hrvatskoj državi...

tu ulaz između 95-100 kn…tak crteži pokazuju

Je, i na temi TA su pokazivali rast do 210 kn od starijih kolega tehničara.

Nego, da, poslije ljeta obično ide pad opet ovisi sve o MM jer Erste slijedi DAX i zato čak ovisi o DAXU.

Ona 1000 je od MM-a i oni se koreliraju sa DAXOM pa to bude zanimljivo.

Budemo vidjeli.

@alias

Price/Earnings 4.6

ovo si valjda sanjao[emo_dolar]

SERO VENIENTIBUS OSSA[color=black][/color]

New Report

Close