Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ADPL | 10,54 | 24.729 | 2,346 | 10,55 | 10,85 | -2,76% |
@Hao,
ADPL daje dividendu zbog same uprave, znas i sam koliko su dionica kupili na zadnjem ESOP. Placali su ih po 120 kn +6% kamate, treba te kredite nekako i vratit a mislim da su svi oni racunali na kakvu takvu dividendu.
slažem se s halorenom, izvješće je osrednje, nije loše, ali nije ni oduševilo.
zato, bila dividenda ili ne, cijena dionice preko 120 kn baš i nema nekog opravdanja
Bolje od očekivanja…nisam se nadao da će biti bolji nego 2010, zaista nisam.
Ali obzirom na interpretaciju naših investitora ne gine mi jeftinija kupnja.
A to me veseli.
Još veći predujam, nego prošle godine, da neće i ukupna dividenda biti veća???
4 Kune po dionici.
http://www.zse.hr/userdocsimages/novosti/ttFf6zeWLVL3CZqhe6FMrw==.pdf
AD Plastik d.d. – Najava održavanja sjednice Nadzornog odbora
http://www.zse.hr/userdocsimages/novosti/ttFf6zeWLVL3CZqhe6FMrw==.pdf
2.Prihvaćanje prijedloga Odluke o davanju prethodne suglasnosti Upravi Društva za donošenje odluke o isplati predujma dividende u iznosu 4,00 HRK po dionici,iz dijela dobiti Društva ostvarene u 2012. godini
Ako je predujam dividedne 4kn onda se nadam da i ostatek bude još toliko uglavnom ja očekuje da ukupna dividenda bude 7,2 ( to je 6% na 120 kn po kojima je uprava i EOSP kupovali)
a ova igra oko predujma i dividende u dva dijela je vjerovatno savjetovano od MM kako bi se izbjeglo značajnije pad cijene nakon exdividend dana.
slažem se s halorenom, izvješće je osrednje, nije loše, ali nije ni oduševilo.
zato, bila dividenda ili ne, cijena dionice preko 120 kn baš i nema nekog opravdanja
Izvješče je izvrsno!
Kvartalna dobit 19 mil kn.Pa to je izvrsno s obzirom na situaciju u automobilskoj industriji.
Isplata predujma dividende …znaći i da im i dalje ide vrlo dobro.Isplata predujma dividende od 4 kn bi upravo trebao biti razlog za rast cijene dioinice
prema P/E 10, tj prema 140 kn.
U ADPL bi trebalo biti i meda i mlijeka!
Evo mi i Lopine.
Tržiše automobila u EU je najnižoj razini u 17 godina.
Da li može niže? Da.
Da li je moguć oporavak? Da.
Vjeorjatnosti nek si svako izračuna sam.
Firma je dobro diverzificirana i uspjeli su uhvatiti R od BRICS-a.
Izvještaj je jako transparentan i uključuje(sada realnije)prognoze.
2013 bude teška ali nakon nje očekujem polagani oporavak sa vrhom 2017 i u tom razdoblju.
Autodinustrija je jako ciklična i tko to ne trpi, nema baš ovdje što raditi:)
ova rečenica iz izvješća mi se sviđa:
“Tijekom cijele godine imali smo veliki broj upita od strane renomiranih proizvođača za suradnju u Rusiji, što nam otvara potencijal povećanja postojećeg portfelja kupaca.”
Zadovoljan sam,
a sad treba predložiti da uvedu conference call.
Ja ću poslati mail.
Čeka se za vidjeti kolika će biti ukupna dividenda za 2012.
Prošle godine je predujam bio 30% ukupne dividende.
Kada bi se to ponovilo ove godine, dividenda bi bila ca.13 kuna – 4 kune predujam ( 30 % ) +9 dodatak.
Malo previše za očekivati vjerojatno, ali ostaje za vidjeti.
Ovo nije savjet za kupnju ili prodaju dionica, niti investidcijski savjet,već osobno mišljenje autora posta koji posjeduje dionice ADPL-R-A.
lp