ADPL (AD Plastik d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ADPL (AD Plastik d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 24.11.2024. u 08:46
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ADPL
10,54
24.729
2,346
10,55
10,85
-2,76%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Meni se cini da se dobit s drugih dionica pretace u ADPL! Pricekajmo “otkljucavanje vrjednosti” [emo_palacg]

Meni se cini da se dobit s drugih dionica pretace u ADPL! Pricekajmo "otkljucavanje vrjednosti" [emo_palacg]

bude li pad narudžbi kako izgleda da će biti moglo bi doći do zaključavanja vrijednosti i zbrajanja gubitaka

moje pisanje nije savetovanje niti preporuka za kupnju/prodaju dionica!

Meni se cini da se dobit s drugih dionica pretace u ADPL! Pricekajmo "otkljucavanje vrjednosti" [emo_palacg]

Pricekajmo prvo FI koji se bojim da nece bas biti bajan…”otkljucavanje” ce doci kad tad…

...

bude li pad narudžbi kako izgleda da će biti moglo bi doći do zaključavanja vrijednosti i zbrajanja gubitaka
[/quote]

Ne znam tko racionalan očekuje bajnu 2013. To bi bilo stvarno tupavo.

E sada, godine nakon…

I was early taught to work as well as play, My life has been one long, happy holiday; Full of work and full of play- I dropped the worry on the way- And God was good to me everyday.

-13% u odnosu na 2011

S obzirom na krizu mislim da su pokazali da su zdrava i perspektivna kompanija.
Ulažu i pripremaju se za oporavak tržišta.

Za naše prilike potvrda rijetko viđene vrijednosti Uprave i tvrtke.

Hm, na brzinu pogledavši – u nekonsolidiranom se vidi pad poslovnih prihoda za cca 10% i pad dobiti za cca 13%. S pozitivne strane, popravila se likvidnost, u prvom redu zbog smanjenja kratkoročnih obveza i povećanja kratkotrajne imovine (najvećim dijelom zbog povećanja potraživanja prema povezanim subjektima). Stupanj samofinanciranja isti kao u 2011.

"Wide diversification is only required when investors do not understand what they are doing." - Warren Buffet

Po meni sasvim OK rezultati…unutar ocekivanja…net profit losiji od 2011 no bolji od 2010…vidljivo je i smanjenje HR biz udjela sa 77% na 66% ukupnog salesa sto samo znaci manju zavisnost o RSA-u (Revozu)….ocekujem ponovo i dividendu od nekih 7-8 kuna…

http://www.zse.hr/UserDocsImages/financ/ADPL-fin2012-1Y-NotREV-K-HR.pdf
U opisanim uvjetima neto dobit AD Plastik Grupe u izvještajnom razdoblju iznosila je 56,08 milijuna HRK, dok je u 2011. godini neto dobit iznosila 64,67 milijuna HRK.
 Povecanje amortizacije za 4,5 milijuna HRK kao posljedica povecanja ulaganja u dugotrajnu imovinu.

Rast zaduženosti, zbog povecanja ulaganja najvecim dijelom u materijalnu imovinu u pripremi kao posljedica pojacanih investicijskih aktivnosti.

Rast prihoda u 2013. na razini grupe od 5%.

p.s.u okvirima očekivanog, vrlo solidno

Štednja je mudrost trošenja.

sve u svemu mislim da nije bahato očekivati dividendu od 8,5 kn/dionici ako će nastaviti trend povećanj dividende. Što nam daje na današnju cijenu prinos od 7,2%
nije loše 😉

tko je kupovao samo zbog dividende u prošlosti bolje mu je da izađe[emo_namigusa]

Iskreno…nisam zadovoljan s izvješćem no nije niti katastrofa…

Pad dobiti je jednim dijelom uzrokovan investicijama, stoga se može nekako preci preko tih 13% pada dobiti, i mozemo gledati pozitivno na to sto imamo 5% rast prihoda..

Bilo kako bilo, malo mi je nejasno zasto se ADPL zaduzio u iznosu od 114 milijuna kn za investicije kada je to mogao financirati iz vlastitog poslovanja, pod uvjetom da ne isplati dividendu..OK kao dioničaru dividenda ide na moju korist, međutim ovakvi potezi nemaju smisla pošto dijelimo lovu koju imamo kroz dividendu, a onda dižemo kredit da financiramo ulaganja…Također zanima me u kojoj valuti se ADPL zadužio , te pod kojim uvjetima , te koliki postotak investicije je financiran vlastitim sredstvima, a koliki postotak investicije je financiran kroz zaduzenje.

Razmisljam o crnom scenariju…U EU znacajno pada prodaja novih automobila, u Rusiji raste i nadamo se kako ce se trend u EU uskoro promijeniti..no sto ako nece? Sto ako trend ostane padajuci i sto ako Renault (nedaj Boze) odustane od projekta EDISON ? ADPL je zadnji u lancu koji bi za takvu odluku Renaulta čuo, a mi se sada zadužujemo kako bismo izgradili infrastrukturu za proizvodnju u sklopu Edisona..Sto ako se Edison otkaze ili samo odgodi , nama ostaje kredit a proizvodnje u pogou za koji smo se zaduzili nema ? Zbog toga bi mi bilo puno draze da se islo na ne isplatu dividende, umjesto zaduzenja…

Sto se dividende tice mislim da ju mozemo ocekivati no manju, i to oko 5-6kn…Mislim da nema na temelju cega ocekivati vecu dividendu, jer iako nekakav virtualni trend povecanja dividende kroz godine postoji, rezultati to ne prate stoga po meni nema smisla nastavaljti trend zbog samog trenda.

Sve u svemu i dalje smatram ADPL dobrom investicijom medjutim ovih par zadnjih poteza mi se bas i ne svida, mislim da je ADPL zaigrao dosta riskantnu igru..

Imam dionice ADPL nije nagovor na kupnju/prodaju istih.

...

New Report

Close