Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ADPL | 10,54 | 24.729 | 2,346 | 10,55 | 10,85 | -2,76% |
Firma posluje, zarađuje… nema nekih skandala i malverzacija… o čemu pisati svaki dan? Uvijek netko prodaje ali netko i kupuje…
[/quote]
Revoz ove godine ima 20% smanjene narudžbe.
Ovih dana potpuno su zaustavili proizvodnju i otišli na kolektivni godišnji odmor.
Renault ima veliko smanjenj prodaje automobila.
Cak 30%.
Za Renault ADP radi oko 50% proizvodnje u autodjelovima.
Rezultati bi mogli biti puno losiji u narednim razdobljima za ADP.
Smanjiti ce se i izdvajanja za dividendu.
Posljedicno.
Lose.
[/quote]
Super su ovi kolokvijalni postovi.
1. Revoz i kolektivni je normalan
2. Padovi ti ne štimaju i ako štimaju vrijede za pojedine zemlje niti za EU a kamoli za Rusiju(koja čini veliki dio sadašnjih/budućih planova)
3. Ne rezultati bi trebali biti bolji budući da Kaluga radi kako spada, FIat je tek počeo i 2013 počinje full production, računaj dakle REVOZ stagnacija FIAT +, Rusija + (najgore 0 rasta po meni)
4. Pad Renaulta se ne ubrzava, najveći je bio početkom godina sada je stagnacija
5. Revoz počinje EDISON koji bi trebao jako solidno podebljati konsolidriane prihode ADPL
6. Renault NIssan jako i čvrsto ulaže u AutoVaz i efektivno reinovaciju Lade, ADPL već radi Renault, i već su pozicionirani za Daciu mislim da su šanse širenja poslovanja jako perspektivne
Dakle ne "laprdaj" uz svo dužno poštovanje i rađe provjer relevantne izvore tipa Renault i ostale a ne drukove.
Renault sales TOTAL EUROPE po mjesecima:
8. -7,4%
9. -7,9%
10. -7,7%
11. -7,9%
Renault sales Russia:
8. +13,8%
9. +13,4%
10. +12,9%
11. +12,2%
Imaj na umu da ti prodaja u Rusiji samo iznosi prodaju jednaku Francuska + Španjolska.
Tako da, uz all due respect ne laprdaj.
[/quote]
uopce nas nebi trebao brinuti RSA pad u EU 27 ili sl. jer konkretni podaci po tipu vozila postoje: Vaš link ……sad ih samo treba pametno iskoristiti…pad Revoza u 2012 ce za ADP znaciti nekih 37 Mil HRK manje prihoda koje ce vjerujem nadoknaditi sa Rusijom i Srbijom…
E a kaj će se dogoditi s cijenom kada za mjesec dana izađe izvješće i spomene se dividenda[emo_namigusa]?
E a kaj će se dogoditi s cijenom kada za mjesec dana izađe izvješće i spomene se dividenda[emo_namigusa]?
dividenda je uračunata u ovoj cjeni
Što se dividende tiče ADPL ove godine kreće u malo veći investicijski ciklus koa priprema za projekt Edison (nova lakirnica u ZGB 20 mil EUR), kao i investicija u Rusiji koa pripreme za proizvodnju nove Dacia Logan 2 stoga postoji dio investitora koji smatra kako je moguće da ove godine neće biti dividende već će dobit biti preusmjerena u investicijske aktivnosti .
Ja sam osobno u skupini koja smatra kako će biti dividende, no to ćemo još vidjeti. Inaće navijam za opciju da ADPL počne raditi buyback dionica na burzi umjesto isplate dividende te da tako izbjegnemo plačanje Liničevog haraća i prireza na isti.
Imam dionice ADPL-R-A nije nagovor na kupnju/prodaju
Što se dividende tiče ADPL ove godine kreće u malo veći investicijski ciklus koa priprema za projekt Edison (nova lakirnica u ZGB 20 mil EUR), kao i investicija u Rusiji koa pripreme za proizvodnju nove Dacia Logan 2 stoga postoji dio investitora koji smatra kako je moguće da ove godine neće biti dividende već će dobit biti preusmjerena u investicijske aktivnosti .
Ja sam osobno u skupini koja smatra kako će biti dividende, no to ćemo još vidjeti. Inaće navijam za opciju da ADPL počne raditi buyback dionica na burzi umjesto isplate dividende te da tako izbjegnemo plačanje Liničevog haraća i prireza na isti.
slazem se sa tvojom procjenom…ja isto mislim kako ce (nazalost) biti dividende, a ne buybacka zbog ruskog suvlasnika…no sve je moguce…kad su Rusi u pitanju…
>> Imam dionice ADPL-R-A i ovo nije nagovor na kupnju/prodaju <<
slažem se s Vama u potpunosti
dividenda je uračunata u ovoj cjeni
[/quote]
Uračunata je za nas koji smo nadokupljivali na 103. Meni su interesantni oni koji sada kupuju u nadi da su se na vrijeme ukrcali za zaradu na vlakiću zvanom dividenda, a još su mi više interesantni oni koji će se ukrcavati nakon objave u nadi da su se na vrijeme…
Ovisi kako gledas..Ako gledas da je 103kn bila fer odredena cijena i na nju onda dodajes nove informacije OK, no recimo moje misljenje je da svatko tko kupi ispod 150kn/dionica radi dobar posao dugorocno gledano…
Imam ADPL nije nagovor na kupnju/prodaju
Gdje ste forumasi?
Mislim da je ADPL solidno skocio ali s obzirom na rast crobexa moglo je to bit blize 130kn nadam se da prodaja nece posustat,danas je bilo na kupnji preko 5 tisuca dionica oko 117kn