Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ADPL | 10,54 | 24.729 | 2,346 | 10,55 | 10,85 | -2,76% |
Firma posluje, zarađuje… nema nekih skandala i malverzacija… o čemu pisati svaki dan? Uvijek netko prodaje ali netko i kupuje…
[/quote]
Revoz ove godine ima 20% smanjene narudžbe.
Ovih dana potpuno su zaustavili proizvodnju i otišli na kolektivni godišnji odmor.
Renault ima veliko smanjenj prodaje automobila.
Cak 30%.
Za Renault ADP radi oko 50% proizvodnje u autodjelovima.
Rezultati bi mogli biti puno losiji u narednim razdobljima za ADP.
Smanjiti ce se i izdvajanja za dividendu.
Posljedicno.
Lose.
[/quote]
Super su ovi kolokvijalni postovi.
1. Revoz i kolektivni je normalan
2. Padovi ti ne štimaju i ako štimaju vrijede za pojedine zemlje niti za EU a kamoli za Rusiju(koja čini veliki dio sadašnjih/budućih planova)
3. Ne rezultati bi trebali biti bolji budući da Kaluga radi kako spada, FIat je tek počeo i 2013 počinje full production, računaj dakle REVOZ stagnacija FIAT +, Rusija + (najgore 0 rasta po meni)
4. Pad Renaulta se ne ubrzava, najveći je bio početkom godina sada je stagnacija
5. Revoz počinje EDISON koji bi trebao jako solidno podebljati konsolidriane prihode ADPL
6. Renault NIssan jako i čvrsto ulaže u AutoVaz i efektivno reinovaciju Lade, ADPL već radi Renault, i već su pozicionirani za Daciu mislim da su šanse širenja poslovanja jako perspektivne
Dakle ne "laprdaj" uz svo dužno poštovanje i rađe provjer relevantne izvore tipa Renault i ostale a ne drukove.
Renault sales TOTAL EUROPE po mjesecima:
8. -7,4%
9. -7,9%
10. -7,7%
11. -7,9%
Renault sales Russia:
8. +13,8%
9. +13,4%
10. +12,9%
11. +12,2%
Imaj na umu da ti prodaja u Rusiji samo iznosi prodaju jednaku Francuska + Španjolska.
Tako da, uz all due respect ne laprdaj.
[/quote]
Ajde da skratimo.
Sto ti kazu u ADP za ocekivane rezultate?
Nisam napisao da pad Renaulta ubrzava.
Pad stima to je sluzbeni podatak za EU.
Nije normalno da radnici odlaze na kolektivni odmor jer nema posla.
Tocno je jedino dio sto si za Rusiju napisao a ja sam to izostavio.
Uostalom.
Vidjet cemo rezultate na kraju godine.
Moja procjena YoY je do -10% na net earnings do +5% na net earnings.
Pad je ali je u biti usporio tako da o nekom daljnjem padu na EU tržištu mislim da ne treba očekivati, ja ga ne očekujem dapače + rast Rusije.
Po meni je 2012 + početak 2013 najgori dio.
Sve ostalo, hej zakoni vjerojatnosti neidu na korist padu.
S tim da ne pitaj što očekujem 2015;)
Pad je ali je u biti usporio tako da o nekom daljnjem padu na EU tržištu mislim da ne treba očekivati, ja ga ne očekujem dapače + rast Rusije.
Onda si ipak dosao na moje.
Pad je pad.
I slijedi lose razdoblje.
To nece dobro utjecati na dionicu.
Pad je pad.
[/quote]
Godišnji izvještaj za 2012 dolazi u 2013 dakle gledaš prošlo razdoblje, poanta je da je najgore prošlo, upitno je da li će biti pad u neto dobiti.
Slijedi loše razdbolje? Zato sam ti dao brojeve da se ne kolebamo i imamo svako svoju interpretaciju.
Gubim vrijeme, dobio si sve, ako nije jasno imaš moj PM, ako ne, čekam konkretne podatke da daša ane “ide to dolje” bye.
ajde PE ti si ovdje drukao najviše na 140kn
Drukao?
Sto si ti na placu?
Okolnosti se mjenjaju.
Pad je pad.
[/quote]
Godišnji izvještaj za 2012 dolazi u 2013 dakle gledaš prošlo razdoblje, poanta je da je najgore prošlo, upitno je da li će biti pad u neto dobiti.
Slijedi loše razdbolje? Zato sam ti dao brojeve da se ne kolebamo i imamo svako svoju interpretaciju.
Gubim vrijeme, dobio si sve, ako nije jasno imaš moj PM, ako ne, čekam konkretne podatke da daša ane "ide to dolje" bye.
[/quote]
Nemoj gubiti vise vrijeme.
Nastavi dežurati.
Evo dobre vijesti:
Stvarno lijepi prometi zadnjih dana na ADPLu .
Zna li se razlog za taj rast prometa i cijene?
Sve to govori da strane automobilske kompanije imaju itekako interesa da se šire po ruskom automobilskom tržištu, jednom od najdinamičnijih na svijetu. U Rusiji se stalno povećava prodaja automobila, u prvom redu modela srednje klase namijenjenih sve većem udjelu srednje klase u ruskom stanovništvu. Vjeruje se da će 2014. godine Rusija preteći Njemačku u prodaji automobila, pa će tako postati najveće evropsko automobilsko tržište.
http://www.business.hr/kompanije/renault-i-nissan-preuzeli-rusku-automobilsku-industriju
Jako dobro
Ovaj a niko se ne hvali koliko će ADPL uštediti jer će joj DIOKI moći isporučivati sirovinu po puno nižim cijenama.
Domaći koliko će se povećati profit tvrtke otprilike.
Ne moraš biti baš precizan kao Mida,[emo_smijeh]
Jako lijep potencijal dionice/tvrtke.[emo_novac][emo_palacg]