ADPL (AD Plastik d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ADPL (AD Plastik d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 26.11.2024. u 06:55
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ADPL
10,56
28.153
2,665
10,55
10,70
0,95%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

@harpija9

Svatko ima pravo na svoje mišljenje.
Poanta je u tome da je ADPL “DUGOROČNO ULAGANJE”!!
Mislim da većina nas tako gleda ovu krasnu dionicu.

"alea iacta est"

…U Adpl sam nekako tjeskoban i nemam povjerenja u njega. Neznam zašto ali nemam….

U ADPL sam nekako miran i imam apsolutno povjerenje u njega. Ne znam (u stvari znam) zašto ali imam.
Sto ljudi sto čudi, meni jedino nije jasno zašto imate nešto u što nemate povjerenja bez obzira što ne znate zašto nemate povjerenja?!

@harpija

Nema grešaka, to je vaše razmišljane, ali ne razumijem razlug zbog čega ste onda kupovali, očekivali ste nekakav pozitivni skok u kratkom roku?
Svatko ima pogrešaka, moje su pogreške isključivo bile vezane uz kupnju dionica, u koje nisam ima fundamentalnog uporišta, već sam išao po kratkoročnu dobit, a nakraju sam izvukao kratkoroči gubitak, naravno prodao sam i prestao raditi greške. Moja je politika da dokle god poslovanje firme me zadovoljava, u tom d.d. ostajem, a ukoliko dođe do pada i nadokupim. Ovdje su fundamenti dobri, s velikim naglaskom na jaku krizu u automobilskoj industriji, znači u cikličnom poslovanju s lošom prodajom novih automobila, ovdje su brojkice i dalje stabilne, a da oporavkom autoindustrije očekujem golemi napredak. A da dalje pojasnim, primjerice u 4 i 5 mjesecu kupovao sam Vupik na razini cca 90.ak kuna, u 7 mjesecu sam napravi jači dokup na prosječno 75kn, jer vjerujem da će fundamenti uvijek prevladati i kad tad prikazat se na cijeni. Smanjio sam si prosjek na nekih 84kn, i nisam prodao niti jednu na razinama oko 105kn. Iz vašeg gledišta svakako greška, ali ja bi ponovio isto jer nisam zadovoljan s tom cijenom u odnosu na FA pokazatelje. Sretno Vam bilo, ali ipak mislim da je bolje analizirati duže što kupiti, pa onda nema potrebe raditi kojekakve manevre na kraći rok.

Srdačan pozdrav!

@vecolinho, exelleroo & NevenS

Hvala na iskrenom odgovoru. Ostavit ću nešto u Vama dragom Adp. Ali se teško mirim s time da mi na sto tisuća kuna mjesecima nije donio ni kune a većinski druge dionice jesu. Kupovao sam ga iz sličnih razloga kao i Vi samo što sam se ja nadao bržoj zaradi kao na nekim drugim dionicama.
Hvala.

@vecolinho
, exelleroo & NevenS

Hvala na iskrenom odgovoru. Ostavit ću nešto u Vama dragom Adp. Ali se teško mirim s time da mi na sto tisuća kuna mjesecima nije donio ni kune a većinski druge dionice jesu. Kupovao sam ga iz sličnih razloga kao i Vi samo što sam se ja nadao bržoj zaradi kao na nekim drugim dionicama.
Hvala.

Molim Vas da ne radite ništa zbog toga što netko piše. Ako Vi mislite da je pametnije sada prodati, onda to i učinite. Ne bih volio da se za mjesec dva na forumu počnete optuživati druge zato što su Vas nagovorili da kupite ili prodate nešto. Vi ste predsjednik svog fonda, uzmite odgovornost za ono što činite, tako ja pristupam investiranju, a mislim da i svaki drugi ozbiljniji investitor po tom načelu postupa.

Srdačan pozdrav!

@vecolinho
, exelleroo & NevenS

Hvala.

Malo koja dionica donosi dobitak ako nije kupljena jeftino.

Ako je pak kupljena skupo ali je odlična firma, onda će i ona donijeti ali na duži rok.

I was early taught to work as well as play, My life has been one long, happy holiday; Full of work and full of play- I dropped the worry on the way- And God was good to me everyday.

Sve je to ok ali danas su druga vremena i ama baš sve moramo gledati s drugih stajališta. Pa tako i odlične firme. Dokupljivati u minusu je sve više opasno jer sljedeće će se godine sve u zemlji nastojati obezvrijediti i uništiti. Preskupa je ulaznica u uniju a posljedice će bit fatalne.
Hvala Vam na iskrenom mišljenju.

Sve je to ok ali danas su druga vremena i ama baš sve moramo gledati s drugih stajališta. Pa tako i odlične firme. Dokupljivati u minusu je sve više opasno jer sljedeće će se godine sve u zemlji nastojati obezvrijediti i uništiti. Preskupa je ulaznica u uniju a posljedice će bit fatalne.
Hvala Vam na iskrenom mišljenju.

Kakve mogu biti posljedice sa firmom koja je u izvozu i drugim zemljama + nema nikakvu ovisnost o državi?

Posljedice ulaska u EU bi mogle biti grde za konditore ali ne i za “težu industriju” u izvozu.

I was early taught to work as well as play, My life has been one long, happy holiday; Full of work and full of play- I dropped the worry on the way- And God was good to me everyday.

Ja mislim da previše truda ulažemo nekome nešto objašnjavati. Ja za sebe znam da to ubuduće više neću raditi, čovjek kaže da je ovo za njega promašena investicija, a sad vi ostali tu obrazlažite zašto nije, pa ću ja možda ipak nešto zadržat.

Do sada sam bio fin, ma iskreno tak mi je svejedno da li će xy osoba kupiti ili prodati dionicu, a ja da se trudim za nekog drugog objašnjavat sadašnje ili buduće poslovanje. Brate, kupi, prodaj, tako mi je svejedno, ja tuđu “zadaću” ne namjeravam raditi.

Ja mislim da previše truda ulažemo nekome nešto objašnjavati. Ja za sebe znam da to ubuduće više neću raditi, čovjek kaže da je ovo za njega promašena investicija, a sad vi ostali tu obrazlažite zašto nije, pa ću ja možda ipak nešto zadržat.

Do sada sam bio fin, ma iskreno tak mi je svejedno da li će xy osoba kupiti ili prodati dionicu, a ja da se trudim za nekog drugog objašnjavat sadašnje ili buduće poslovanje. Brate, kupi, prodaj, tako mi je svejedno, ja tuđu "zadaću" ne namjeravam raditi.

Tako je, neka se iskrca, ja ga čekam na bidu[emo_novac].

Dajte mi jeftino da vam prodam skupo.

* Važeći podaci za uredovni dan 23.11.2012 .
6. ERSTE & STEIERMARKISCHE BANK D.D. 105.200 2,51% + 5 867
Kroz tjedan dana skupili pristojnu količinu, povećali udio.

* Važeći podaci za uredovni dan 28.11.2012 .

AD PLASTIK D.D./REDOVNA NA IME ADPL-R-A
5. ERSTE & STEIERMARKISCHE BANK D.D. (23057039320) 107.800 2,57 Skrb. račun + 2 600

Štednja je mudrost trošenja.

Eto, ja jučer raspalio po bidu ama baš sve a kad Vi budete tukli po bidu ja ću kupovati. Sretno na bidu.

New Report

Close