Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ADPL | 10,56 | 28.153 | 2,665 | 10,55 | 10,70 | 0,95% |
Ti pričaš kao da ćeš živjeti 1000 godina barem. Da je barem tako, ali nije !
Vidiš, ja sam kupovao, kupovo i kupovao ADPL, da bi sad bio samo oko dva posto u minusu. Iskreno, nema sreće od te tvoje plastičurije.
Danima se polako iskrcavam i sve vrijeme pitam, di mi je bila pamet ?
@harpija
Pa to je trziste, kakve veze to ima s firmom..Evo na ADPL si ove godine mogao uzeti laganih 28% , kupiti po 100kn pred Novu godinu i prodati po 128 u 5mj. ! Nitko ne moze znati kakva ce cijena biti sutra ili za 2 mj, no kada kupujes dionicu kupis ju na duzi rok od barem par godina i gledas firmu kroz okvir tih narednih par godina…
Tko zeli mogao je imati i ove godine na ADPL lijepu zaradu na kratki rok (28% !), no inace za takve brze zarade (ali i gubitke) tu su instrumenti kao sto su certifikati.
@domach1984
Ti pričaš kao da ćeš živjeti 1000 godina barem. Da je barem tako, ali nije !
Vidiš, ja sam kupovao, kupovo i kupovao ADPL, da bi sad bio samo oko dva posto u minusu. Iskreno, nema sreće od te tvoje plastičurije.
Danima se polako iskrcavam i sve vrijeme pitam, di mi je bila pamet ?
Daj mi reci a čija si ti reinkarnacija?
Gledaj, “nema sreće” i “di mi je pamet bila” su retoričke izjave i same sebe objašnjavaju.
Za sada je meni ADPL samo dobro donio i sigurnost, a rast se tek očekuje, postoje valovi u stvarnosti i cijeni. Često su i sukladni.
Ako postoji konkretno pitanje super, ali ove PAZAR rasprave izbjegavam, trošim se previše.
Ali ne očekujem od krkana da razumije to.. previše truda traži da bi se razumjelo.
A kako ćeš se ta isa pitanja pitati za jedno godinu i pol.. Ali gle, ako ne učiš na greškama nećeš ih niti izbjeći [emo_palacg]
Jedina dionica koju imam u portfelju (16%), a o kojoj ne razmišljam, ne pišem pa čak niti ne gledam prečesto cijenu. Gotovo da me uopće ne zanima[emo_smijesak]
Jedina dionica koju imam u portfelju (16%), a o kojoj ne razmišljam, ne pišem pa čak niti ne gledam prečesto cijenu. Gotovo da me uopće ne zanima[emo_smijesak]
Bas tako oko 25%….skupljanje, dokup
@jure & NevenS
Kažete da Vas uopće ne zanima u kojem ste minusu s Adpl !
Svaka čast.
Ja ne puštam da mi nikad više ništa ode u minus više od šest posto a Vi u minusu do jaja i mrtvi hladni ko dva frižidera.
To se zove hrabrost u današnje doba.
Možda Vam se danas Bogovi smiluju ako su pali na glavu.
@jure & NevenS
Svaka čast.
Ja ne puštam da mi nikad više ništa ode u minus više od šest posto a Vi u minusu do jaja i mrtvi hladni ko dva frižidera.
A pa da, 5% simo tmao je uzas pošto sve ide samo pravocrtno bez krivulja[emo_palacg]
pa kolega po tom receptu vi ni nemate niti jednu dionicu, minus 5%=prodaj, kupi novu minus 5%=prodaj, i tako minus biva sve veći, a iluzija da nisi u velikom gubitku jer tvoj e-trader samo pokazuje trenutnu situaciju portfelja; odnosno razlika između kupovne cije i tržišne, ali na tom prvom pogledu nema svih onih prodaja s minusima, gledajtu veličinu vrijednosti, odnosno u kunama izraženim portfelj, nisam siguran da je baš takva taktika dobra. A da ne spominjem provizije za kupnju i prodaju dionica, nije “Lynch” džaba u svojoj knjizi napisao; “učestala trgovina, radi same trgovine, neizbježno dovodi do sve većih gubitaka”
U Slovačkoj, Rumunjskoj i češkoj procvat autoindustrije
Autoindustrija seli na istok Europske unije
Treba ulagati u automobilsku industriju, a ne spašavati brodogradnju koja nema puno šanse, kaže Damir Novotny
http://www.vecernji.hr/biznis/autoindustrija-seli-istok-europske-unije-clanak-478600
@jure & NevenS
Svaka čast.
Nisam rekao da me ne zanima u kojem sam minusu nego da mi sama dionica uopće nije zanimljiva za pratiti, a to je zato što mislim da je ovo jedna od rijetkih dionica gdje je odnos prema malim dioničarima izvanredan, gdje nije bilo prevarantskih privatizacija i dokapitalizacija, podjela dionica i političkih odluka. Uprava radi svoj posao i radi ga odlično. Da biram koja je najbolja dionica na zse, a da u jednadžbu idu i fundamentalni pokazatelji pri ovim cijenama, ova bi sigurno bila za pedalj ispred ostalih.
I čisto za vašu informaciju, nisam u minusu već u plusu, a kada pribrojimo dividende ove i prošle godine stvar je još puno bolja.
@vecolinho
Kolega, cca u 90 % slučajeva prodaja u ovakvom minusu spašava glavu i kasnije donosi dobit. Pa nismo baš takvi baksuzi da falimo svaki put. Ako sam pogriješio nema žaljenja, idemo dalje. S time da baš i ne prodajem čim malo poskoči. Zavisi što kaže trenutna situacija. U Adpl sam nekako tjeskoban i nemam povjerenja u njega. Neznam zašto ali nemam. Istovremeno sam mjesecima za iste svote kupovao njega i Korf. Korf mi donio popriličnu dobit a Adpl bome minus od dva posto.
Čim poskoči i ovisno od situacije prodat ću većinu a zadržati možda samo 5% svog portfelja.
Previše je prodavatelja a premalo kupaca na njemu i to je opasno. Ako griješim, sorry.