Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ADPL | 10,54 | 24.729 | 2,346 | 10,55 | 10,85 | -2,76% |
Evo 2fast4u je lijepo objasnio i ponovio sve sto se moglo naci na ovoj temi, da se malo ozbiljnije procackalo u proslost…
Hasenfefer nažalost još jednom si pokazao da ne znaš čitati s razumijevanjem, tako da ništa od naše rasprave..I vjeruj mi ja sam zadnji kojem moraš nešto objašnjavati o azijatima , a o kinezima pogotvo…Samo ću ti ukratko reći da bi svi vi koji zovete Kineze i dajete im HR u koncesij na 100godina, digli bunu za tren jer ono što se u Aziji pojmi pod "rad" za prosječnog Hrvata je nepojmljivo i bilo bi proglašeno iživljavanjem i robovlasništvom..
Pozdrav do daljnjega..
Hassenfefer ti jednostavno sjajiš s površnosti kojom pristupaš analizama, gdje god da sam s tobom raspravljao pa imam sve manje volje za to no ajde da jos jednom pokusam…
Spominjanje Indije i Kine u kontekstu ADPLa je ogroman nonsens, svatko tko je bar malo upucen u poslovanje ADPLa zna zašto neda mi se sada objašnjavati…U EU je pad , n
I dosadan si više s tim DIOKiem
Ovako gospodo ja stvarno ne mislim s Vama više raspravljati, jer koliko vidim tu nema baš puno znanja a još manje argumenata, glavni je argument da je ADPL najbolja dionica na ZSE. Moram priznati da sam mislio kupiti ADPL kada padne ispod 100 kn, ali Vas dvojica ste me uspjeli uvjeriti da nikad više ne kupim tu dionicu.
Prema samoj komunikaciji vidim da ste mladi ali nisam baš siguran da ste uspjeli završiti neki fakultet. Ja s Vama više neću komunicirati, a ti HAO pošto nemaš volje raspravljati sa mnom, nema problema ideš na ignore opciju (zgodna stvar, ti si mi prvi a vjerojatno i zadnji).
Problem kod Vas dvojice je što nemate ni mašte, ni ideja a samim time ni nikakve vizije (podsjećate me na sve Hrvatske vlade do sada). Vi samo razmišljate unutar kocke, kak su Vam rekli, a izvan kocke Vam prođe vlak.
„ I dosadan si više s tim DIOKiem”
Ja DIOKI uopće nisam ni mislio spominjati, već je to spomenuo Vaš kolega (očito supatnik u ADPL) koji je rekao da se radi o šrot firmi. Mislim tako nazvati firmu u kojoj radi cca 700 ljudi (a koja ima dužu i veću tradiciju od ADPL) govori samo o kulturi pojedinih dioničara ADPL.
Ja nikada nisam pljuvao neku firmu, odnosno dionicu i nije mi na kraj pameti.
Sada nešto o Kineskom nonsensu. Vama dvojici se stvarno mora sve nacrtati.
Kina je zainteresirana da roba ide preko Rijeke (čitaj Hrvatske) u Europu. A za što smo mi zainteresirani? Za auto industriju.
Ono što vlada treba napraviti je da pokloni Kinezima, Japancima, Korejcima zemlju u 100 godišnju koncesiju. Treba ih samo obavezati da će izgradnju tvornica izvoditi naše firme i u njima raditi naši radnici.
Tvornice bi bile u Splitu i Rijeci.
Drugim riječima duo-plastik, ako je ADPL-u Kinesko tržište predaleko, dovedete Kineze u Hrvatsku. Ja Vam to napišem i odmah sam površan u analizi. Pa sigurno da jesam kad me uopće ne razumijete što pričam. Također HAO kad bi nešto trebao suvislo objasniti tebi se neda.
Zašto ne poslujete s Nijemcima, ili ti se ni to neda objašnjavati?
@Domači
Hasun – back to school. Skipping school is not a virtue, can cost You money.
Što se tiče škole ja svaki dan učim nešto novo, na kraju krajeva te tehnologije mi i trebaju za posao.
Što se tiče gubitka novca, otkad sam Vam prodao ADPL po 109-110 kn i kupio DIOKI ja sam dosta zadovoljan jer gubitka nema, a s dobiti sam zadovoljan isto koliko si ti zadovoljan s ADPL dobiti.
I zašto Vam je dionica pala s 110 kn na 106-107 kn ili sam i za to kriv?
Pozdrav
[/quote]
Vaš post je kao i Dioki, puno buke malo nauke.
Dionica je vrijedna iznutra i izvana, kako u kojem mentalitetu.
MIslim da znate naš mentalitet, 10 000 kn danas radije nego 500 000 kn za 5 godina.
Takav smo narod, znate, nije što se događa u državi slučajno, ovo Vam je mali fraktal onoga kako stvari idu.
Ali ok, bilo bi u redu da na ovoj temi ne spominjete trash-firme kao DIOKI.. ovo je tema ADPL..
Budite konstruktivni…
Moram priznati da sam mislio kupiti ADPL kada padne ispod 100 kn, ali Vas dvojica ste me uspjeli uvjeriti da nikad više ne kupim tu dionicu.
@TwinSpark
auu, kolega i vi sad nećete kupiti jednu dionicu (koju ste mislili kupiti) samo zato što vam je netko rekao da je njegov tata jači od vašeg?? Nema što, dubokouman i promišljen potez! Tako treba kupovati dionice a ne raditi tamo neke dubinske analize i izračune!! Pa neka onda ovi koji su vam se rugali, pate što vi nećete kupiti ADPL!
[/quote]
Evo opet sam neshvaćen. Dionicu neću kupiti jer su se promijenili parametri na tržištu.
Oni mi sugeriraju da će kod ove dionice doći do značajnog pada vrijednosti, a onda stagnacije iste.
Ili da Vam prevedem s Marsovskog dionica mi više nije atraktivna za ulaganje.
Mojih preostalih 70 % CASHA vidim u firmama za koje je ADPL još bebica koja se igra s plastičnim igračkama. To su INA (koju ćemo morati dosta zrušiti), a druga Vam je KODT
koju će zrušiti Ivana na 500-600 kn.
Pokraj KODT na 500 kn baš me zanima tko će to kupovati Vaš ADPL na 80 kn.
Smart smatram ipak Švicarskom firmom (proizvodom) (kao što Daciu smatram Rumunjskom) bez obzira što su ga preuzeli Nijemci. Ovo je Reno dobio za odradit jer ima iskustva s malim tutačima, a i da se smanje troškovi. Pošto je ADPL glavni dobavljač Revozu, jedino je logično rješenje da dobavljač za Smarta bude ADPL.
Što se tiče Rusije to je ono što je Uprava genijalno napravila, iskoračila na novo tržište (imala je viziju). Za Rusiju neke stvari znam i samo polako, ta će Vam se investicija za 3-4 godine višestruko vratiti.
Ja samo kažem da bi ADPL trebao napraviti pritisak na Vladu da dovede bar dvije dalekoistočne marke da naprave tvornicu tutača u Hrvatskoj. Pa gledajte Slovačku.
Mi imamo puno bolji položaj nego Slovačka (morski pristup), i treba to iskoristiti. Nudimo besplatno zemljište, infrastrukturu, prvih pet godina ne trebaju plaćati porez na dobit, za svakog zaposlenog dajemo još novčanu potporu, nema više carine za njih jer smo u EU.
Tražimo da tvornice izgrade naše firme, da u tvornicama rade Hrvati, da svi dobavljači dijelova (kooperanti) budu iz Hrvatske. Naplatiti ćemo se tako da ih opalimo po džepu prilikom transporta automobila našim krvavo plaćenim cestama i željeznicama.
Ako ste zadovoljni sa 7-7,5 % godišnje to je i više nego OK. Kao što sam već 100 puta rekao ADPL je jako dobra firma (nažalost zbog krize u svijetu i ona malo šepa s izvedbom), pa sada kada joj cijena padne dokupite je.
Nemojte biti deprimirani oko stanja ADPL dionice. Od sljedeće godine više ništa neće biti kao prije. Pravila ZSE su se promijenila kao i parametri ulaganja. Treba samo portfelj prilagoditi novim pravilima igre. Dolaze puno ljepši dani za male dioničare, naročito za one koji su u dionicama koje vrijede. Za ADPL nema zime na duži rok.
@ vegas Prodao ADPL kupio Dioki.Vi niste investitor,vi ste špekulant tj.burek majster.
Živio rođo.
Znam jednog gospodina mislim da ga Ivana zove xy (bože curo ti si stvarno komplicirana, prvih mjesec dana sam mislio da „X“ znači nulu a „Y“ dvojku na listiću (dobro da nisam ništa uplaćivao), tek sam poslije shvatio da gospodin postoji) koji je ADPL kupovao na 35 kn jer je vjerovao u Hrvatsku industriju (u ovom slučaju izvoznu autoindustriju).
Siguran sam da su i njega zvali špekulantom, burek majsterom. Jedino sam siguran da ga nisu zvali Marsovcem.
Za gospodina koji vjeruje u naše ljude i firme i koji svoj novac nije uložio na strana tržišta.
[thumbsup]
A to što svi Vi nemate povjerenje u znanje, stručnost, radišnost Hrvata tu Vam ja doista ne mogu pomoći.
Mogu samo reći budite i dalje tuđi slugani i ovce, a dok ne počnete upotrebljavati svoju glavu, mislim da drugo nismo ni zaslužili.
Pozdrav!
Ali ok, bilo bi u redu da na ovoj temi ne spominjete trash-firme kao DIOKI.. ovo je tema ADPL..
Budite konstruktivni…
A što ja cijelo vrijeme pričam. Ovo je tema za ADPL, ako već morate pljuvati po DIOKI-u (a očito da morate) dođite na temu DIOKI pa da Vam mogu odgovoriti.
Još malo da budem konstruktivan…
Uprava je najavila veliki rast dobiti ove godine (moram priznati prilično hrabro).
Ako se kojim slučajem ona ne ostvari to će dosta utjecati na vjerodostojnost Uprave.
Kako će to utjecati na dionicu ADPL?
Pa da se pokušam izraziti Vašim rječnikom, pushing rođo.
@ HaoRen
[angry] [yawn] [yawn]
LP
@Domači
Hasun – back to school. Skipping school is not a virtue, can cost You money.
Što se tiče škole ja svaki dan učim nešto novo, na kraju krajeva te tehnologije mi i trebaju za posao.
Što se tiče gubitka novca, otkad sam Vam prodao ADPL po 109-110 kn i kupio DIOKI ja sam dosta zadovoljan jer gubitka nema, a s dobiti sam zadovoljan isto koliko si ti zadovoljan s ADPL dobiti.
I zašto Vam je dionica pala s 110 kn na 106-107 kn ili sam i za to kriv?
Pozdrav
Veliki ne kupuju tj OIF čak moraju prodavati jer se udijeli povlače.
Još veći, tj.mirovinski fondovi kupuju i brane INU da Mađari ne probiju 50%,a brane i svoje portfelje.Uskoro moraju dokapitalizirati i pušing brodogradnju ,pa nemaju dovoljno keša.
Jedina nada je ADPL počne kupovati vlastite dionice jer je bloger razapet na više frontova.Za sada su trolovi poslušni pa barcelona ne pada koliko bi trebala.Dokle ?
ADPL će ići još niže,iako vrijedi fundamentalno barem 150 kn.
I movo je prilika za relativno jeftini ulaz.Ali nije jedino ADPL jeftina,ima još daleko podcijenjenijih dionica.
Pušing rođo,ma gdje bio..uglavnom.
Budite konstruktivni…
A što ja cijelo vrijeme pričam. Ovo je tema za ADPL, ako već morate pljuvati po DIOKI-u (a očito da morate) dođite na temu DIOKI pa da Vam mogu odgovoriti.
Još malo da budem konstruktivan…
Uprava je najavila veliki rast dobiti ove godine (moram priznati prilično hrabro).
Ako se kojim slučajem ona ne ostvari to će dosta utjecati na vjerodostojnost Uprave.
Kako će to utjecati na dionicu ADPL?
Pa da se pokušam izraziti Vašim rječnikom, pushing rođo.
@ HaoRen
[angry] [yawn] [yawn]
LP
[/quote]
Uprava je najavila minimalno dobit kao i prošle godine,tako da se tu ne očekuje neka velika dobit,prije stagnacija.Ovaj pad će biti opravdan jedino ako profit bude puno manji nego 2011,u što ne vjerujem jer smo već u drugoj polovici godine.U vjerodostojnost uprave nitko normalan ne sumnja,s obzirom na cjelokupno stanje u auto industriji i šokove koje je proživljavala ove godine.
Mislim da je uprava sjajna,jedna od najboljih na ZSE.
Kad je već uspoređuješ sa KODT mislim da su kompanije vrlo slične po mnogočemu i spadaju u skupinu najboljih za ulaganje.
Zanimljivo kako je prestao pisati i hvaliti adpl, a na 130 i 140 ju je spominjao i hvalio valjda i kad je spavao.
A na raznim blogovima se dalo pročitati kako vrijedi blizu 200 kn
Ja naravno ne posjedujem dionica adpl i ovaj post nije nagovor na kupnju ili prodaju
Zanimljivo kako je prestao pisati i hvaliti adpl, a na 130 i 140 ju je spominjao i hvalio valjda i kad je spavao.
Ja naravno ne posjedujem dionica adpl i ovaj post nije nagovor na kupnju ili prodaju
Stvar je sa ADPL da su dobra firma imaju dobre ugovore i dobar rast.
Mada mi apsolutno nije bitno tko druka i za što, druk je prisutan samo kada je pitanju strah – tipa DDJH – gdje postoje realni problemi.
Prošle godine je cijena dotakla 99 kn čini mi se dok je poslovanje zabilježilo rekordan rast + porast dividende.
Moraš znati, što vjerujem da znaš, da ljudi često kupuju po osjećaju, nemaju nikakvu ideju koliko stvarno nešto vrijedi i čitaju blogove i drukove, naloge i što ja znam i to im je mjerilo investiranja.
To nije investiranje, jednostavno nije.
Da mali stavlja naloge po 1.000 komada 1.5 kuna ispod prve prodaje! Zanimljivo! Nekome se žuri izaći. Samo ne znam gdje. Ili mora pod hitno prodati!
@Domaći
Stvar je sa ADPL da su dobra firma imaju dobre ugovore i dobar rast.
Mada mi apsolutno nije bitno tko druka i za što, druk je prisutan samo kada je pitanju strah – tipa DDJH – gdje postoje realni problemi.
Prošle godine je cijena dotakla 99 kn čini mi se dok je poslovanje zabilježilo rekordan rast + porast dividende.
Moraš znati, što vjerujem da znaš, da ljudi često kupuju po osjećaju, nemaju nikakvu ideju koliko stvarno nešto vrijedi i čitaju blogove i drukove, naloge i što ja znam i to im je mjerilo investiranja.
To nije investiranje, jednostavno nije.
Mislim gosp. Domaći da Vi dosta podcjenjujete ulagače na ovom forumu i ZSE.
Ljudi po meni racionalno i logično razmišljaju.
I ova kriza će proći, ali nažalost prije toga nam slijedi veliki pad.
A kada i dođe do oporavka po meni kod cikličkih industrija prvo će rasti brodari, građevinari i tek onda autoindustrija. Tako da je onih 80 kn i dosta optimistično s moje strane i zasluga je same Uprave. Da nemate kvalitetnu Upravu već bi mogli razmišljati o onom povijesnom minimumu.
LP
Da mali stavlja naloge po 1.000 komada 1.5 kuna ispod prve prodaje! Zanimljivo! Nekome se žuri izaći. Samo ne znam gdje. Ili mora pod hitno prodati!
to je MM (market maker)