Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ADPL | 10,54 | 24.729 | 2,346 | 10,55 | 10,85 | -2,76% |
Nije svima isto , ovisi o mjestu stanovanja odnosno prirezu..
Za nas u Zagrebu uzeli su nam (12+12*0.18)% jer je prirez u Zagrebu 18%.
Još veča pljačka je što do 12 000kn je neoporezivo, no na način da su oni automatski svima uzeli porez, a onda moramo pisati poreznu prijavu za iduću godinu i tražiti povrat poreza. Koliko sam uspio saznati taj povrat poreza na dividendu do 12 000kn se odnosi samo na ovih 12% dok se s prirezom koji je na to oduzet možemo pozdraviti i nećemo ga dobiti nazad. Drugim riječima država si je uzela beskamatni kredit na godinu dana od 1440kn po dionici.
[/quote]
nisam već dugo pročitao nešto novo na tu temu, ali zadnje što jesam je bilo da prihod od dividende ulazi u poreznu osnovicu zajedno s ostalim prihodima (plaća).
tako da čak i oni koji plaćaju porez na dohodak samo po minimalnoj stopi od 12%, nemaju ništa od toga da podnašaju poreznu prijavu… a čim ulaze u iduću poreznu stopu od 25%, zapravo će još morati doplatiti porez.
to bi se samo isplatilo ljudima s malim plaćama a velikim olakšicama (djeca i ostalo), koji niti ne koriste cijeli osobni odbitak /poreznu olakšicu, odnosno ne plaćaju uopće porez na dohodak.
lijepo molim ljude vičnije tematici da me isprave… bit će mi drago ako sam u krivu i ako zapravo ima još nade da vidimo tu lovu. 😉
Nije svima isto , ovisi o mjestu stanovanja odnosno prirezu..
Za nas u Zagrebu uzeli su nam (12+12*0.18)% jer je prirez u Zagrebu 18%.
Još veča pljačka je što do 12 000kn je neoporezivo, no na način da su oni automatski svima uzeli porez, a onda moramo pisati poreznu prijavu za iduću godinu i tražiti povrat poreza. Koliko sam uspio saznati taj povrat poreza na dividendu do 12 000kn se odnosi samo na ovih 12% dok se s prirezom koji je na to oduzet možemo pozdraviti i nećemo ga dobiti nazad. Drugim riječima država si je uzela beskamatni kredit na godinu dana od 1440kn po dionici.
[/quote]
nisam već dugo pročitao nešto novo na tu temu, ali zadnje što jesam je bilo da prihod od dividende ulazi u poreznu osnovicu zajedno s ostalim prihodima (plaća).
tako da čak i oni koji plaćaju porez na dohodak samo po minimalnoj stopi od 12%, nemaju ništa od toga da podnašaju poreznu prijavu… a čim ulaze u iduću poreznu stopu od 25%, zapravo će još morati doplatiti porez.
to bi se samo isplatilo ljudima s malim plaćama a velikim olakšicama (djeca i ostalo), koji niti ne koriste cijeli osobni odbitak /poreznu olakšicu, odnosno ne plaćaju uopće porez na dohodak.
lijepo molim ljude vičnije tematici da me isprave… bit će mi drago ako sam u krivu i ako zapravo ima još nade da vidimo tu lovu. 😉
[/quote]
da 🙁
Mali dioničari – fizičke osobe (kako ih se naziva) kojima će godišnja dividenda – udio u dobitku iznositi do 12.000,00 kn plaćat će ovaj porez na dohodak od kapitala prilikom isplate dividende – dobitka, ali će imati pravo na povrat plaćenog poreza po godišnjoj prijavi poreza na dohodak građana. No, kako će se tada dohotci zbrajati, po tom povratu moglo bi se vrlo lako dogoditi da još dodatno plate poreza na dohodak.
Vaš link
cijene dionica odličnih kompanija poput ADPL padaju ili stagniraju, ali zato šrot firme oput DIOKIA koji ne radi skoro godinu dana narastu u jednom danu +70%…to valjda ima samo na ZSE….i u tunguziji
Sta je toliko lose sa adpl da se stalno prodaje i spusta cijena?
@bigfootNišta,firma je dobra,odlično posluje,prognoziraju minimalno dobit kao i prošle godine,visoka dividenda…
Ali,dividenda je isplaćena,nije zanimljiva špekulantima,jači rast dobiti očekuje se tek 2013/2014.
Drugim riječima dionica nije u fokusu,kako bi to rekao moj prijatelj Vatreni.
To je naše tržište,LKRI će privremeno skočiti 20-30% jer je neki Kinez stigao u ZG,to što će sama dionica imati MOŽDA koristi tek 2030 sasvim je sporedno.
Kolega pa zašto i Vi ne pozovete Kineze? Da li osim Indije i Kine imate gdje tako brzo rastuće automobilsko tržište. Čudite se da Vam cijena dionice pada? A zašto?
Da li ste vidjeli prodajne rezultate Francuza, da li su Srbi opet zmuljali FIAT?
cijene dionica odličnih kompanija poput ADPL padaju ili stagniraju, ali zato šrot firme oput DIOKIA koji ne radi skoro godinu dana narastu u jednom danu +70%…to valjda ima samo na ZSE….i u tunguziji
Ne vidim razloga za toliko gorčine gosp. Raster. Nazvati DIOKI šrot firmom nije lijepo.
Dioki je nekad bila jako dobra firma, puno bolja nego što je ADPL sada. To se je vidjelo i u cijeni dionice na ZSE. Pazite da se Vašem ADPL ne dogodi ono što se je dogodilo DIOKI-u.
Vidim da njemačkoj autoindustriji dobro ide. Moje pitanje da li ADPL ima ugovor s nekom njemačkom firmom?
Ako nema, zašto nema?
LP
Hassenfefer ti jednostavno sjajiš s površnosti kojom pristupaš analizama, gdje god da sam s tobom raspravljao pa imam sve manje volje za to no ajde da jos jednom pokusam…
Spominjanje Indije i Kine u kontekstu ADPLa je ogroman nonsens, svatko tko je bar malo upucen u poslovanje ADPLa zna zašto neda mi se sada objašnjavati…U EU je pad , no ADPL opet konstatno povečava prihode i dobit, jesi li se zapitao kako to ? Jesi li možda pogledao analizu ruskog tržišta koju su izradili analitičari iz Ernest&Young-a , ako nisi linkao sam ju prije par postova pa preporučam da pročitaš biti će ti neke stvari jasnije.
I dosadan si više s tim DIOKiem, bio je nekada velika tvrtka, no upravo to – bio je – dakle prošlo svršeno vrijeme. sada je samo tvrtka koju su uništili , prvenstveno nesposobna i kriminalna uprava. Neznam kako imaš hrabrosti uopoće uspoređivati ADPL s DIOKiem i još gore ADPLu prognozirati istu sudbinu kada je potpuno druga priča u pitanju. Pogotovo kada je u pitanju Uprava mislim da ADPL ima jednu od najboljih, ako ne i najbolju upravu od svih tvrtki izlistanih an ZSE to je još jedan od razloga zašto mi je ADPL toliko draga dionica.
Sta je toliko lose sa adpl da se stalno prodaje i spusta cijena?
@bigfootNišta,firma je dobra,odlično posluje,prognoziraju minimalno dobit kao i prošle godine,visoka dividenda…
Ali,dividenda je isplaćena,nije zanimljiva špekulantima,jači rast dobiti očekuje se tek 2013/2014.
Drugim riječima dionica nije u fokusu,kako bi to rekao moj prijatelj Vatreni.
To je naše tržište,LKRI će privremeno skočiti 20-30% jer je neki Kinez stigao u ZG,to što će sama dionica imati MOŽDA koristi tek 2030 sasvim je sporedno.
Kolega pa zašto i Vi ne pozovete Kineze? Da li osim Indije i Kine imate gdje tako brzo rastuće automobilsko tržište. Čudite se da Vam cijena dionice pada? A zašto?
Da li ste vidjeli prodajne rezultate Francuza, da li su Srbi opet zmuljali FIAT?
Ne vidim razloga za toliko gorčine gosp. Raster. Nazvati DIOKI šrot firmom nije lijepo.
Dioki je nekad bila jako dobra firma, puno bolja nego što je ADPL sada. To se je vidjelo i u cijeni dionice na ZSE. Pazite da se Vašem ADPL ne dogodi ono što se je dogodilo DIOKI-u.
Vidim da njemačkoj autoindustriji dobro ide. Moje pitanje da li ADPL ima ugovor s nekom njemačkom firmom?
Ako nema, zašto nema?
LP
[/quote]
Hasun – back to school. Skipping school is not a virtue, can cost You money.
Hassenfefer ti jednostavno sjajiš s površnosti kojom pristupaš analizama, gdje god da sam s tobom raspravljao pa imam sve manje volje za to no ajde da jos jednom pokusam…
Spominjanje Indije i Kine u kontekstu ADPLa je ogroman nonsens, svatko tko je bar malo upucen u poslovanje ADPLa zna zašto neda mi se sada objašnjavati…U EU je pad , n
I dosadan si više s tim DIOKiem
Ovako gospodo ja stvarno ne mislim s Vama više raspravljati, jer koliko vidim tu nema baš puno znanja a još manje argumenata, glavni je argument da je ADPL najbolja dionica na ZSE. Moram priznati da sam mislio kupiti ADPL kada padne ispod 100 kn, ali Vas dvojica ste me uspjeli uvjeriti da nikad više ne kupim tu dionicu.
Prema samoj komunikaciji vidim da ste mladi ali nisam baš siguran da ste uspjeli završiti neki fakultet. Ja s Vama više neću komunicirati, a ti HAO pošto nemaš volje raspravljati sa mnom, nema problema ideš na ignore opciju (zgodna stvar, ti si mi prvi a vjerojatno i zadnji).
Problem kod Vas dvojice je što nemate ni mašte, ni ideja a samim time ni nikakve vizije (podsjećate me na sve Hrvatske vlade do sada). Vi samo razmišljate unutar kocke, kak su Vam rekli, a izvan kocke Vam prođe vlak.
„ I dosadan si više s tim DIOKiem”
Ja DIOKI uopće nisam ni mislio spominjati, već je to spomenuo Vaš kolega (očito supatnik u ADPL) koji je rekao da se radi o šrot firmi. Mislim tako nazvati firmu u kojoj radi cca 700 ljudi (a koja ima dužu i veću tradiciju od ADPL) govori samo o kulturi pojedinih dioničara ADPL.
Ja nikada nisam pljuvao neku firmu, odnosno dionicu i nije mi na kraj pameti.
Sada nešto o Kineskom nonsensu. Vama dvojici se stvarno mora sve nacrtati.
Kina je zainteresirana da roba ide preko Rijeke (čitaj Hrvatske) u Europu. A za što smo mi zainteresirani? Za auto industriju.
Ono što vlada treba napraviti je da pokloni Kinezima, Japancima, Korejcima zemlju u 100 godišnju koncesiju. Treba ih samo obavezati da će izgradnju tvornica izvoditi naše firme i u njima raditi naši radnici.
Tvornice bi bile u Splitu i Rijeci.
Drugim riječima duo-plastik, ako je ADPL-u Kinesko tržište predaleko, dovedete Kineze u Hrvatsku. Ja Vam to napišem i odmah sam površan u analizi. Pa sigurno da jesam kad me uopće ne razumijete što pričam. Također HAO kad bi nešto trebao suvislo objasniti tebi se neda.
Zašto ne poslujete s Nijemcima, ili ti se ni to neda objašnjavati?
@Domači
Što se tiče škole ja svaki dan učim nešto novo, na kraju krajeva te tehnologije mi i trebaju za posao.
Što se tiče gubitka novca, otkad sam Vam prodao ADPL po 109-110 kn i kupio DIOKI ja sam dosta zadovoljan jer gubitka nema, a s dobiti sam zadovoljan isto koliko si ti zadovoljan s ADPL dobiti.
I zašto Vam je dionica pala s 110 kn na 106-107 kn ili sam i za to kriv?
Pozdrav
Moram priznati da sam mislio kupiti ADPL kada padne ispod 100 kn, ali Vas dvojica ste me uspjeli uvjeriti da nikad više ne kupim tu dionicu.
auu, kolega i vi sad nećete kupiti jednu dionicu (koju ste mislili kupiti) samo zato što vam je netko rekao da je njegov tata jači od vašeg?? Nema što, dubokouman i promišljen potez! Tako treba kupovati dionice a ne raditi tamo neke dubinske analize i izračune!! Pa neka onda ovi koji su vam se rugali, pate što vi nećete kupiti ADPL!
Ako nema, zašto nema?
LP
ADP sprema ugovor sa njemackom firmom i to za Smart (S4S "for four"), start proizvodnje u Revozu Q1-2 2014.
ADP je vec dobio ugovor sa RSA za novi Twingo (R4S), start proizvodnje u Revozu Q4 2013.
Do sada ADP nije imao ugovore sa njemackim firmama jer:
1) se ne nalazi u blizini niti jednog od vecih njemackih automotive OEM-ova, a sa ovakvim prozvodima koje ima ADP (instrument table, obloge vrata, exterijeri (bumperi)) moras biti unutar 200 km od OEM-ove tvornice da budes konkurentan.
2) vecina njemackih OEM-ova, za razliku od npr. francuskih nisu outsource-li proizvodnju ovih dijelova tier-1 ili 2 dobavljacima ili ako jesu tada su to opet njemacke firme
Ono sto me veseli kod ADP-a je njihova strategija, npr. Rusija – tamo su prisutni u sve 3 bitne industrijske oblasti: St.Petersburg (Luga – 40:60 manjinski JV sa Faureciom), Moskva (Kaluga – 100% ADP), Samara (Toljati – 99,8% ADP).
Dobro su se odlucili za Rusiju umjesto Kine ili EU15, odnosno za ono gdje se mogu konkurentno natjecati za odredjene game vozila i gdje se snalaze bolje od svoje konkurencije: Magna, Faurecia, Visteon, Antolin itd. jer su tamo od 80-ih i imaju "veze", a to je doista bitno u Rusiji.
Vise me ne deprimira situacija oko ADP dionice, jer unatoc svim DCF/multiplier analizama, zakljucio sam da se nase trziste ponasa tako kako se ponasa i sve dok mi dionica donosi 7-7,5% prinosa ja zadovoljan.
Spominjanje Indije i Kine u kontekstu ADPLa je ogroman nonsens, svatko tko je bar malo upucen u poslovanje ADPLa zna zašto neda mi se sada objašnjavati…U EU je pad , n
I dosadan si više s tim DIOKiem
Ovako gospodo ja stvarno ne mislim s Vama više raspravljati, jer koliko vidim tu nema baš puno znanja a još manje argumenata, glavni je argument da je ADPL najbolja dionica na ZSE. Moram priznati da sam mislio kupiti ADPL kada padne ispod 100 kn, ali Vas dvojica ste me uspjeli uvjeriti da nikad više ne kupim tu dionicu.
Prema samoj komunikaciji vidim da ste mladi ali nisam baš siguran da ste uspjeli završiti neki fakultet. Ja s Vama više neću komunicirati, a ti HAO pošto nemaš volje raspravljati sa mnom, nema problema ideš na ignore opciju (zgodna stvar, ti si mi prvi a vjerojatno i zadnji).
Problem kod Vas dvojice je što nemate ni mašte, ni ideja a samim time ni nikakve vizije (podsjećate me na sve Hrvatske vlade do sada). Vi samo razmišljate unutar kocke, kak su Vam rekli, a izvan kocke Vam prođe vlak.
„ I dosadan si više s tim DIOKiem”
Ja DIOKI uopće nisam ni mislio spominjati, već je to spomenuo Vaš kolega (očito supatnik u ADPL) koji je rekao da se radi o šrot firmi. Mislim tako nazvati firmu u kojoj radi cca 700 ljudi (a koja ima dužu i veću tradiciju od ADPL) govori samo o kulturi pojedinih dioničara ADPL.
Ja nikada nisam pljuvao neku firmu, odnosno dionicu i nije mi na kraj pameti.
Sada nešto o Kineskom nonsensu. Vama dvojici se stvarno mora sve nacrtati.
Kina je zainteresirana da roba ide preko Rijeke (čitaj Hrvatske) u Europu. A za što smo mi zainteresirani? Za auto industriju.
Ono što vlada treba napraviti je da pokloni Kinezima, Japancima, Korejcima zemlju u 100 godišnju koncesiju. Treba ih samo obavezati da će izgradnju tvornica izvoditi naše firme i u njima raditi naši radnici.
Tvornice bi bile u Splitu i Rijeci.
Drugim riječima duo-plastik, ako je ADPL-u Kinesko tržište predaleko, dovedete Kineze u Hrvatsku. Ja Vam to napišem i odmah sam površan u analizi. Pa sigurno da jesam kad me uopće ne razumijete što pričam. Također HAO kad bi nešto trebao suvislo objasniti tebi se neda.
Zašto ne poslujete s Nijemcima, ili ti se ni to neda objašnjavati?
@Domači
Što se tiče škole ja svaki dan učim nešto novo, na kraju krajeva te tehnologije mi i trebaju za posao.
Što se tiče gubitka novca, otkad sam Vam prodao ADPL po 109-110 kn i kupio DIOKI ja sam dosta zadovoljan jer gubitka nema, a s dobiti sam zadovoljan isto koliko si ti zadovoljan s ADPL dobiti.
I zašto Vam je dionica pala s 110 kn na 106-107 kn ili sam i za to kriv?
Pozdrav
[/quote]
Prodao ADPL kupio Dioki.Vi niste investitor,vi ste špekulant tj.burek majster.
Živio rođo. [lol]