Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ADPL | 10,16 | 32.102 | 3,160 | 10,20 | 10,40 | -5,61% |
100HRK…
Ako smijem znati, zašto to smatraš bitnime ?
[/quote]
Da se izračuna P/bv hahahaha [lol] [lol] [lol]
Šalu na stranu.
Znaš i sam Hao, da masa investitora računa po odnosu P/E i P/BV.
Evo ti analogije – BV je statičan pokazatelj i gleda na suhoparne brojke – kao da gledaš dva auta od jedne tone svaki, koliko vrijede u željezu umjesto da gledaš kolika je razlika u potrošnji, udobnosti, sigurnosti, krajnjoj brzini, kočionom putu, braju vrata tj nekakva sinergija te "jedinice" – ne ne, gleda se koliko je 1t željeza od dva auta; jedan je Zastava drugi je Ariel Atom. Ali po suhoparnosti tj težini i statici su isti dok po sinergiji svojstava – toliko različiti da ih se možda nemože staviti u isti rod – auta.
Zato ti i mene čude ova pitanja, naravno možda čovjek ima sasvim konkretno pitanje a ja griješim! 😉
ovo je nevjerojatno, već je poništen cjelokupan rast danas, stvarno dobro je lopina napisao, uz dionicu ADPL trebao bi se dati i automobil, koja j…… smijurina od burze
MIslim da se ne treba sa time zamarati. Znaci, ugovor je ugovor i novih 50% prihoda (40 Edison + 10 Toggliati) je stvar na papiru – što je odlično/napsram obećanja i pretpostavki bez temelja. Papir je papir.
Kada dođe godišnji (ne ovaj nego onaj 2014) i kada se vidi rast neto dobiti za preko 30% onda će vrlo brzo nadoknaditi i premašiti nadoknađeno u kratkom roku. Onda bi već i Hrvatska mogla izaći iz ove situacije "unazađivanja".
Uglavnom, sve dođe na svoje, posao je najbitniji a to da li ZSE dobro valuira firmu ili ne, samo treba pretočiti u svoju korist.
[/quote]
Pametni akumuliraju.Pozdrav. [thumbsup]
P.S.
Ljepa je i diivdneda za 15 dana.
[/quote]
ma ne govorim ja o pameti, kupio sam u četvrtak još po 112kn, ali ovdje stvarno fascinatno da na kraju danas skoro ništa nije poraslo, zadnjih 2 sata toliki pritisak na kupnji, pa kupio bih i ja još ali nemam više keša… mislim šta je potrebno da konačno krene zdravi rast?
[undecid]
ovo je nevjerojatno, već je poništen cjelokupan rast danas, stvarno dobro je lopina napisao, uz dionicu ADPL trebao bi se dati i automobil, koja j…… smijurina od burze
MIslim da se ne treba sa time zamarati. Znaci, ugovor je ugovor i novih 50% prihoda (40 Edison + 10 Toggliati) je stvar na papiru – što je odlično/napsram obećanja i pretpostavki bez temelja. Papir je papir.
Kada dođe godišnji (ne ovaj nego onaj 2014) i kada se vidi rast neto dobiti za preko 30% onda će vrlo brzo nadoknaditi i premašiti nadoknađeno u kratkom roku. Onda bi već i Hrvatska mogla izaći iz ove situacije "unazađivanja".
Uglavnom, sve dođe na svoje, posao je najbitniji a to da li ZSE dobro valuira firmu ili ne, samo treba pretočiti u svoju korist.
[/quote]
P.S.
[/quote]
ma ne govorim ja o pameti, kupio sam u četvrtak još po 112kn, ali ovdje stvarno fascinatno da na kraju danas skoro ništa nije poraslo, zadnjih 2 sata toliki pritisak na kupnji, pa kupio bih i ja još ali nemam više keša… mislim šta je potrebno da konačno krene zdravi rast?
[undecid]
[/quote]
Rast će krenuti kada se iskrcaju ovi po 115, a kupovati će vjreovatno po 215 (zato što to ne rade sa svojim novcima).
Zato šuti i kupuj ako imaš sa čime, a ako si se nakupovao opet dobro, izvješća sve govore da ovu firmu čeka svijetla budućnost.Pozdrav. [thumbsup]
[/quote]
P.S.
[/quote]
[undecid]
[/quote]
Rast će krenuti kada se iskrcaju ovi po 115, a kupovati će vjreovatno po 215 (zato što to ne rade sa svojim novcima).
Zato šuti i kupuj ako imaš sa čime, a ako si se nakupovao opet dobro, izvješća sve govore da ovu firmu čeka svijetla budućnost.Pozdrav. [thumbsup]
[/quote]
ma ne bojim se za budućnost firme, ali molim te daj malo promijeni retoriku, mislim da nije ok da mi govoriš da šutim. ja sam duguročni investitor što se Ad Plastika, čini mi 35% portfelja, ali valjda smijem svoje nezadovoljstvo izraziti ovdje na forumu. toliko ima pozitvnog uvezi ovog d.d. a cijena ovdje klizi, zanima kakva obavijest bi trebala doći da se pokrene. jel danas posljednjih 3 sata, toliko je bilo prosipano po bidu, mislim nema nikakve logike. evo što se mene tiče, ja sam svoje rekao, i neću se više javljati na ovoj temi, jer kad ovdjen nešto napišem još se moram i za to opravdavati
Lijepi pozdrav!
[/quote]
Novi poslovni pothvati
Lijepo je vidit kako se planiraju investicije(u mil. eura) uz širenje i rast poslovanja u narednim godinama, uz očuvanje postojećih pozicija te stabilan porast prihoda. AD Plastik se potvrdio kao sposoban partner. [thumbsup]
p.s."na prste jedne ruke" možeš nabrojiti tvrtke na ZSE koji najavljuju investicije i rast poslovanja "u ovakvim vremenima", zapošljavaju i rade sa dobiti "dok većina tvrtki na ZSE" niže gubitke.
Kolega Vecolinho to "šuti" je bilo dobronamjerno i u pozitivnom kontekstu, nije bilo ušutkavanje u doslovnome smislu, odlično je što si dioničar ADPL-a.Pozdrav. [thumbsup]
Super je što se većina ovdje slaže da je firma zdrava i ne osporavaju racionalnost ulaganja. I oni koji bi da raste cijena i oni drugi. "Zdravi rast" cijena je u ovom vremenu teško očekivati od bilo koje dionice, osim špekulantskih poduhvata za koje (na moju sreću) ova nije podatna. Doista mislim da je danas svima onima koji imaju viška lovice, spremiti to ovdje.
Usput, cijena se po meni pokazala jako žilava obzirom na rasprodaju 4. koja je premašila 25% protrgovanog unazad mjesec dana.
nisam baš pratio, može li se još kupiti i dobiti dividendu ili je prošao rok? ako može, kad je zadnji dan?