ADPL (AD Plastik d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ADPL (AD Plastik d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 04.11.2024. u 02:34
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ADPL
10,16
32.102
3,160
10,20
10,40
-5,61%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

čemu služi market maker kad u sat vremena nije protrgovana niti jedna jedina dionica?!? [angry]

[u][b]oštećeni ulagači trebali bi, uz savjetovanje s pravnicima, tužiti radi naknade štete i gubitaka forumske drukere i navlakače koji plasiraju neistine na forumu![/b][/u]

* Važeći podaci za uredovni dan 29.05.2012 . Promjene:

AD PLASTIK D.D./REDOVNA NA IME ADPL-R-A

4. PBZ D.D. (02535697732) 182.805 4,35 Skrb. račun – 2 147

http://www.ebrd.com/english/pages/project/psd/2012/43055.shtml
The EBRD is considering providing a senior loan of €9.8 million in rouble equivalent to ZAO PHR and ZAO ADP Kaluga, both limited liability companies incorporated in the Russian Federation. The borrowers are subsidiaries of AD Plastik, a well established automotive components producer with headquarters in Solin, Croatia, listed on the official market of the Zagreb Stock Exchange.

Štednja je mudrost trošenja.

* Važeći podaci za uredovni dan 29.05.2012 . Promjene:

4. PBZ D.D. (02535697732) 182.805 4,35 Skrb. račun – 2 147

svaka čast na trudu, jedini koji se na ovoj temi potrudi iznjest neke informacije

http://www.ebrd.com/english/pages/project/psd/2012/43055.shtml
The EBRD is considering providing a senior loan of €9.8 million in rouble equivalent to ZAO PHR and ZAO ADP Kaluga, both limited liability companies incorporated in the Russian Federation. The borrowers are subsidiaries of AD Plastik, a well established automotive components producer with headquarters in Solin, Croatia, listed on the official market of the Zagreb Stock Exchange.

čemu služi market maker kad u sat vremena nije protrgovana niti jedna jedina dionica?!? [angry]

MM služi da pruži likvidnost, a ne da on sam kupuje prodaje ! MM ti postavi nalog na kupnju i prodaju, tako da onaj tko zeli moze prodati odredenu kolicinu bez da rusi previse cijenu, isto tako da tko želi kupiti može i kupiti bez da previše digne cijenu naravno sve u određenim količinama.. MM nije tu da sam lupa po kupnji/prodaji

...

* Važeći podaci za uredovni dan 30.05.2012 . Promjene:

3. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D. (14036333877)/RAIFFEISEN OBVEZNI MIROVINSKI FOND (53009692506) 254.955 6,07 Skrb. račun + 1 576

4. PBZ D.D. (02535697732) 181.769 4,33 Skrb. račun – 1 036

Ukupna trgovana količina tog dana je 2250 komada ADPL-r-a, vidimo koje su promjene nastupile.

Vezano za EBRD zajam, u izvješću vele: http://zse.hr/UserDocsImages/financ/ADPL-fin2012-1Q-NotREV-K-HR.pdf
U tijeku je rješavanje kredita u rubljima preko EBRD za društvo u Togliattiju, čime će se rješiti pitanje tečajnih razlika u ovom društvu.

Moje mišljenje je da uprava investicije solidno odrađuje i upravlja novčanim tokom uz racionalno financiranje kreditima i vlastitim novcem. Kritika bi išla na štetu dioničara(tako i mene) da bi ja smanjio dividende(npr. 4 kn po dionici a ne 8 kn na razini godine) ukoliko ima dovoljno investicija za rast poslovanja jer ovako dio novca daju dioničarima i državi /namet od 12% plus prirez/ na isplatu dividende.

da bi ja smanjio dividende(npr. 4 kn po dionici a ne 8 kn na razini godine) ukoliko ima dovoljno investicija za rast poslovanja jer ovako dio novca daju dioničarima i državi /namet od 12% plus prirez/ na isplatu dividende.

da, čak i da ne dijele dividendu nego da sve ulože u širenje proizvodnje…ja kao dioničar bih to podržao jer bi rasla vrijednost kompanije pa tako i mog udjela

da bi ja smanjio dividende(npr. 4 kn po dionici a ne 8 kn na razini godine) ukoliko ima dovoljno investicija za rast poslovanja jer ovako dio novca daju dioničarima i državi /namet od 12% plus prirez/ na isplatu dividende.

da, čak i da ne dijele dividendu nego da sve ulože u širenje proizvodnje…ja kao dioničar bih to podržao jer bi rasla vrijednost kompanije pa tako i mog udjela
[/quote]

Ja bi gotovinsku dividendu ukinuo skroz i prešao bi na isplatu dobiti kroz dionice. Dvostruko oporezivanje kapitala je svinjarija i državi ne treba pomagati niti kunom. Neka se racionalizira javna uprava i prekinu subvencije za "rupe bez dna" u našem gospodarstvu pa će biti novaca. Ali ne, njihova glavna ideja je povećanje cijena i nameta (vidi se da su puno studirali) i guljenje ovo malo kvalitetnih firmi i ovo malo zaposlenog naroda šta je ostalo.

Free floata ima i previše ako se mene pita, godina je duga, lagani dokup na tržištu i podjela dividende kroz podjelu dionica. Pa onda ko želi čuvati poziciju neka čuva, ko želi keš neka dio proda.

S vama se kolega otto4 ne slažem. Širenje proizvodnje je bitno, pogotovo jer ima prostora, ali mislim da je isplata dividende (u dionicama ili kešu) jako bitan pozitivni signal i za ovu firmu/dionicu i za ZSE u cjelini, pogotovo u ova vremena. Za širenje je najbolja zdrava kombinacija reinvestirane dobiti i pametno ugovorenog duga koji omogućava da se treret investicije ravnomjerno (dugoročno) rasporedi.

Always sunny in the rich man's world.

[/quote]

A što ne bi povećali svoj udjel reinvestiravši dividendu?

A što ne bi povećali svoj udjel reinvestiravši dividendu?

Kolega cilja na to da kroz dividendu si država uz več naplačenih 20% poreza na dobit, naplati još 12% + prirez (za nas iz zagreba ukupno je to 14.16% poreza na dividendu) što je lagana pljačka…Gornja ideja s isplatom dividende kroz dionice ili slična ideja s otkupom dionica za trezor na burzi i time povečanje cijene dionica na burzi mi se čine kao jako razumne ideje jer je ovo s porezom na dividendu jednostavno pljačka.

...

@HaoRen, dobro ste detektirali i moje razmišljanje ide u tragu racionalizacije a vidim rješenje koje je najbolje za sve dioničare ADPL-r-a, za državu nije jer bi mogla ostati bez tih prihoda od dividende.

Inače, mali dioničar(do 12 000 kn dividende na razini godine) neće dobiti povrat ovih efektivnih 15% "harača na dividendu" jer kad podneseš prijavu za povrat poreza uz plaću većina neće dobit povrat čak ni manjeg dijela, razgovarao sam sa kolegama na tu temu i ovo nije dokazano već razmjena mišljenja tijekom neformalnog razgovora.
http://www.zse.hr/userdocsimages/novosti/zyhOKSCkJt8XA4timJsAxw==.pdf
Daju upravi ovlast za stjecanje vlastitih dionica te otkupom na burzi mogu stabilizirati cijenu dionice te možda ukoliko skupe 10% mogu poništiti vl. dionice te time dižu knjigovodstvenu vrijednost odnosno najbolji način za sve dioničare a to je kao da ti daju dividendu koja ostaje u tvrtki.

@Burton
, slažem se sa vašim prijedlogom isplatu dobiti kroz dionice, možda kombinacija povlačenja dionica(poništiti vl.dionice) i podjela dionica kroz dividendu(ako to nije obuhvaćeno ovim Linićevim haračom od 15-etak %).

Da vidite i kretanja valuta link:http://www.exchange-rates.org/history/eur/RUB/G/M
http://www.seebiz.eu/ruska-rublja-u-odnosu-na-dolar-i-evro-na-najnizem-nivou-od-2009-godine/ar-36389/
Ruska rublja, u odnosu na dolar i evro, na najnižem nivou od 2009. godine
Do kasnih popodnevnih sati vrednost rublje pala je za 90 kopejki prema US dolaru i iznosila je 33,66 rubalja za dolar, dok je prema jedinstvenoj evropskoj valuti oslabila za 1,1 rublju na 41,67 rubalja za evro.
Od početka maja rublja je oslabila 12 odsto u odnosu na dolar.
Slabljenje kursa rublje posledica je jačanja spoljnih rizika.

Razlika između izdavanja dividendnih dionica i share-buyback programa je sljedeća:

– preko share-buyback programa firma distribuira novac dioničarima (onima koji prodaju) i to je prava porezno efikasna alternativa isplati novčanih dividendi.

– izdavanjem dividendnih dionica firma ne distribuira novac dioničarima i to nije alternativa isplate novčane dividende. Učinak emisije dividendnih dionica je sličan stock-splitu, povećava se ukupan broj dionica, a relativni udio dioničara u firmi ostaje isti kao i prije dividende u dionicama. Radi se dakle o kozmetičkoj akciji. Dioničari mogu svoje dividendne dionice prodati na tržištu, ali tako razređuju svoj udio u firmi.

Za razliku od toga, prilikom share-buyback programa, dioničari mogu prodati dio svojih dionica trezoru i tako ostvariti ekvivalent neoporezive dividende, a nakon poništenja trezoraca njihov udio u firmi neće pasti, pod uvjetom da nisu prodali više od onog dijela svojih dionica koliki je iznos share buyback programa, npr. 10%. Za one dioničare koji nisu prodali svoje dionice, nakon poništenja trezoraca učinak je identičan reinvestiranju novčanih dividendi – njihov relativni udio u firmi raste.

Moji postovi ne predstavljaju nagovor na kupnju, prodaju ili držanje dionica koje spominjem u tekstu.

Da li je isplaćen ostatak od 5,53% dividende?

| Sitna riba. |

New Report

Close