ADPL (AD Plastik d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ADPL (AD Plastik d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 08.11.2024. u 23:50
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ADPL
10,92
36.168
3,312
10,85
11,45
0,91%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

kolega ne pretjerujte…jasno je da je adpl super firma ali kad se usporedi sa ht i nije toliko -makar ima perspektivu -jer ovo je zse [bye]

Ja te ne kuzim..Nisam usporedivao ko je bolji HT ili ADPL nego buducnosti busenissa kojim se bavi ADPL i kojim se bavi HT kao i trzista na kojima rade isit..I ne kuzim odkada se potencijal firme mjeri s tim na kojoj je burzi izlistana dioncia (ova dvoja recenica "jer ovo je zse"…ta valjda poslovanje firme, sektor i sitaucija oko iste govori je li tvrtka perspektivna ili nije..Ja gledam na ADPL kao na malog fleksibilnog tigra koji sve vise i vise raste, dok na HT geldam kao na velikog tromog slona koji se mora boriti protiv sve vise komaraca koji ga napadaju.

...

Kolega ako brijete na dividendu omjer cijene i dividende veći je u HTu, tak da vam po tom pitanju i baš nije isplativo čučanje 🙁

Zanemaruješ činjenicu da HTu konstantno padaju prihodi i dobit, dok ADPLu rastru s tim da su ove godine najavili 20% veće prihode i dobit, a iduće godine kreće i projekt Edison…. HT je dobra tvrtka trenutno, no tvrtka kojoj je po mom mišljenju vrhunac prošao i koja sada ide prema dolje..Za HT trenutno sljede teški dani, borba s konkurencijom, regulatorom, popularizacija novih tehnologija koje HTu izbijaju profit itd. HT je tvrtka koja se trenutno bori da zadrzi istu razinu dobiti rezanjem troskova. Uglavnom imate na temi HT moj post na tu temu

S druge strane ADPL je tvrtka u razvoju , a taj razvoj se tek poćeo razmahivati i tvrtka nije ni približno na svom vrhuncu te je mnogo perspektivnija od "tromog" HTa.

I zadnje no ne i najmanje važno HT djeluje na HR tržištu i ovisan je o HR tržištu te kupovnoj moći HR građana,dok ADPL posluje večinom vani i to EU+jako važna Rusija !
[/quote]
kolega ne pretjerujte…jasno je da je adpl super firma ali kad se usporedi sa ht i nije toliko -makar ima perspektivu -jer ovo je zse [bye]
[/quote]

Dalo bi se zaključiti da ne čitaš izvještaje firmi, jer kakve veze ima ZSE ili ne ZSE sa poslovanjem firme u podlozi?

Ako si mislio/la samo na cijenu, tu ZSE ima utjecaja ali niti on već mentalitet ulagača/situacija zemlje.

HT se po dividendi sve više približava rizičnoj stop Hrvatske dok ADPL ide od nje.

Na 180 kn HT je dobar buy na 2 godine, na ovoj cijeni ADPL je dobar buy na 5(ako uključimo sve stavke).

I was early taught to work as well as play, My life has been one long, happy holiday; Full of work and full of play- I dropped the worry on the way- And God was good to me everyday.

neznam odakle to drukanje za ht bas na 180 kn,pad ispod 200kn moze ostati tek sanak pusti…moglo je se kupiti vec dva puta na iznad 200 i dobro zaraditi.ako cemo realno,ova cijena ht-a je debilana,kad se usporedi s prinosom i TA.no fondovima je valjda draze ulagati u grcke obveznice [shocked]
zato u tom kontekstu nista cudno da je adpl ovako nisko a moze i nize s obz na graf i nedavni rast
svatko gleda kroz svoje naocale i iz svog nacina investiranja,zato sam napisao da ne treba pretjerivati
osobno mislim da je best buy lkri a ove di je xy treba cekati da se opet ispusu..

@Elijah – nema ti tu "drukanja".

Ja imam svoju metodu valuacije koje koristim za Hrvatsku i Ino tržište. Nebitne su varijable XY, Druk ili sl.

Dakle po mom računu HT ne vrijedi po stvaranju novca ovoliku cijenu, ADPL vrijedi.

LKRI po mom računu je debelo ali debelo izvan svoje vriejdnosti tj precijenjena. Čak i kad stavim druge omjere i idem na korist i računam barem 10% rasta godišnje(što sumnjam).

Chartisam je ok ali samo kada su trendovi konstantni(up i down). Kada se mijenjaju tj kada je volatilnost prisutna s obzirom na vanjske faktore – ne vrijede.

HT – prinos po kojom odnosu? I koliki će biti za 5 godina?

Nema naočala samo povećalo i to ogromno.

A dobro zaraditi ne mislim na 10 posto ili 20 posto.

Svatko ima svoj stil ali gledam kao poslove ne kao "dionice".

I was early taught to work as well as play, My life has been one long, happy holiday; Full of work and full of play- I dropped the worry on the way- And God was good to me everyday.

@elijah

Sory al meni tvoji postovi lice na nabacane pojmove bez argumenata….Kakve veze TA ima s valuacijom vrjednosti HTa?Takoder povlacenje paralele HT-Grcke obveznice je teška demagogija, uostalom pa jedan OMF je najjači kupac HTa već duže vrijeme. Nitko tu ne druka jer je svakom pametnom jasno da pisanje po ovom forumu nemoze nikako utjecti na cjenu ikoje dionice, a najmanje ne HTa…

Mjesas pojmove a to je jako opasno…..Na sto sam mislio kad sam rekao da je ADPL mali fleksibilni tigar koji raste, a HT stari tromi slom je to što će ADPL ove godine povečati prihode i dobit 20% po najavi uprave, u 2013 povečanje prihoda od još 30% kada krene Edison i to sve u okolostima kada je pad prodaje automobila u EU i prijeti nova recesija…S druge strane imamo HT kojemu ubrzano padaju prihodi i mora se boriti rezanjem troskova kako bi ostvario dobit, pitanje je do kada će to moći tako…..

HT polako dolazi do cjenovnih razina kada postaje privlacan za kupnju, no pogledaj gdje je bila cijena HTa prije prije 4mjeseca,a gdje je bila cijena ADPL te gdje su im sada cijene pa će ti biti jasnije o čemu pričamo kolega domach i ja koji tako o HTu pišemo već dugo dugo ….( i ne samo mi naravno no tu nas 2 diskutiramo s tobom trenuno :-D)

Iskreno nema sretnije osobe od mene da ADPLa bude ponovno po 100kn no imam osječaj da će se to teško dogoditi.

...

Iskreno nema sretnije osobe od mene da ADPLa bude ponovno po 100kn

ima, ima… [proud]

@elijah

Sory al meni tvoji postovi lice na nabacane pojmove bez argumenata….Kakve veze TA ima s valuacijom vrjednosti HTa?Takoder povlacenje paralele HT-Grcke obveznice je teška demagogija, uostalom pa jedan OMF je najjači kupac HTa već duže vrijeme. Nitko tu ne druka jer je svakom pametnom jasno da pisanje po ovom forumu nemoze nikako utjecti na cjenu ikoje dionice, a najmanje ne HTa…

Mjesas pojmove a to je jako opasno…..Na sto sam mislio kad sam rekao da je ADPL mali fleksibilni tigar koji raste, a HT stari tromi slom je to što će ADPL ove godine povečati prihode i dobit 20% po najavi uprave, u 2013 povečanje prihoda od još 30% kada krene Edison i to sve u okolostima kada je pad prodaje automobila u EU i prijeti nova recesija…S druge strane imamo HT kojemu ubrzano padaju prihodi i mora se boriti rezanjem troskova kako bi ostvario dobit, pitanje je do kada će to moći tako…..

HT polako dolazi do cjenovnih razina kada postaje privlacan za kupnju, no pogledaj gdje je bila cijena HTa prije prije 4mjeseca,a gdje je bila cijena ADPL te gdje su im sada cijene pa će ti biti jasnije o čemu pričamo kolega domach i ja koji tako o HTu pišemo već dugo dugo ….( i ne samo mi naravno no tu nas 2 diskutiramo s tobom trenuno :-D)

Iskreno nema sretnije osobe od mene da ADPLa bude ponovno po 100kn no imam osječaj da će se to teško dogoditi.

mijesam pojmove??
bilo kako bilo,da zavrsimo temu:ako se gleda poslovanje adpl ,ono raste a cijena na zse je padala- pa potom rasla ali manje-
ako gledamo ht na ovoj cijeni i prinos i tko su ulagaci koje takve dionice zanimaju vidimo da nema nikakve logike da je cijena ovako nisko-11% uz minimalni rizik nije dovoljno mirovincima i fondovima? pa da,radije su u minusu 20 posto godisnje
sto se tice lkri radije o tome na drugoj temi,samo cu reci da ako se igdje desava razvoj po obujmu,profitabilnosti i efikasnosti a da je cijena na cca 8 godisnjem dnu onda je to na toj dionici

AD PLASTIK d.d. Dionica: ADPL-R-A (ZSE)
04.05.2012 > T: 30.04.12 Pros. cijena: 123,35

Raiffeisen OMF 246.778 5,88%

* Važeći podaci za uredovni dan 11.05.2012 .

3. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D. (14036333877)/RAIFFEISEN OBVEZNI MIROVINSKI FOND (53009692506) 247.778 5,90 Skrb. račun + 1 000

Evo "kolega Petina" stavio Fiminu analizu za 1q: Pregled hrvatskog tržišta dionica a među favoritima je AD Plastik.
LINK:http://www.poslovni.hr/Forum/korf-dom-holding-dd-1064-pg539.aspx#post1301130

Štednja je mudrost trošenja.

http://www.poslovni.hr/vijesti/solinski-ad-plastik-ce-opremati-ficu-iz-kragujevca-204410.aspx

evo malo vijesti za imatelje dionice.

AD Plastik dobio posao od dva milijuna eura

Solinska tvrtka AD Plastik jedina je hrvatska tvrtka koja će isporučivati plastične djelove za novu inačicu legendarnog Fiata 500, povišenu verziju talijanske ikone koja će nositi oznaku 500L. Prema riječima Ilije Pokrajca iz AD Plastika, u početku proizvodnje u tvornici ‘Fiat automobili Srbija’ (FAS) izgrađenoj u bivšim pogonima Crvene zastave u Kragujevcu isporučivati plastični kanali koji prolaze ispod instrument-ploče.

Isporuka dijelova za model 500L počinje početkom srpnja, a vrijednost posla je između 1,5 i dva milijuna eura.

‘Početkom 2014. godine kada počne proizvodnja novog modela, a radi se o crossoveru s pogonom na sva četiri kotača, vrijednost posla će se popeti na četiri do pet milijuna eura godišnje. Planiramo do kraja godine isporučiti dijelova za 30.000 automobila koji će izaći iz pogona u Kragujevcu, a iduće godine za 150.000 primjeraka koliko bi se trebalo proizvesti.

AD Plastik zadovoljio je sve kriterije koje je postavio FIAT, prošao je sve testove, a njihova prednost je bila činjenica i to što imaju tvornicu u Mladenovcu koji je svega 60 kilometara udaljen od Kragujevca i u kojoj danas radi 60 radnika, a tijekom 2013. planiraju povećanje broja zaposlenih na 140.

http://www.tportal.hr/biznis/gospodarstvo/193271/AD-Plastik-oprema-ficu-iz-Kragujevca.html

AD PLASTIK d.d. Dionica: ADPL-R-A (ZSE)
04.05.2012 > T: 30.04.12 Pros. cijena: 123,35

Raiffeisen OMF 246.778 5,88%

* Važeći podaci za uredovni dan 11.05.2012 .

3. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D. (14036333877)/RAIFFEISEN OBVEZNI MIROVINSKI FOND (53009692506) 247.778 5,90 Skrb. račun + 1 000

Evo "kolega Petina" stavio Fiminu analizu za 1q: Pregled hrvatskog tržišta dionica a među favoritima je AD Plastik.
LINK:http://www.poslovni.hr/Forum/korf-dom-holding-dd-1064-pg539.aspx#post1301130

nije ni čudo da je ADPL među favoritima, samo šteta da je ZSE toliko neefikasno i smiješno tržište pa prije naraste u jednom danu VLDS 37% nego ADPL 7%…valjda će se i to promijeniti kad stranci počnu kupovati ovu odličnu dionicu

moji poruke nisu investicijski savjeti niti poziv na kupnju ili prodaju dionica

AD Plastik dobio posao od dva milijuna eura

Solinska tvrtka AD Plastik jedina je hrvatska tvrtka koja će isporučivati plastične djelove za novu inačicu legendarnog Fiata 500, povišenu verziju talijanske ikone koja će nositi oznaku 500L. Prema riječima Ilije Pokrajca iz AD Plastika, u početku proizvodnje u tvornici ‘Fiat automobili Srbija’ (FAS) izgrađenoj u bivšim pogonima Crvene zastave u Kragujevcu isporučivati plastični kanali koji prolaze ispod instrument-ploče.

Isporuka dijelova za model 500L počinje početkom srpnja, a vrijednost posla je između 1,5 i dva milijuna eura.

‘Početkom 2014. godine kada počne proizvodnja novog modela, a radi se o crossoveru s pogonom na sva četiri kotača, vrijednost posla će se popeti na četiri do pet milijuna eura godišnje. Planiramo do kraja godine isporučiti dijelova za 30.000 automobila koji će izaći iz pogona u Kragujevcu, a iduće godine za 150.000 primjeraka koliko bi se trebalo proizvesti.

AD Plastik zadovoljio je sve kriterije koje je postavio FIAT, prošao je sve testove, a njihova prednost je bila činjenica i to što imaju tvornicu u Mladenovcu koji je svega 60 kilometara udaljen od Kragujevca i u kojoj danas radi 60 radnika, a tijekom 2013. planiraju povećanje broja zaposlenih na 140.

http://www.tportal.hr/biznis/gospodarstvo/193271/AD-Plastik-oprema-ficu-iz-Kragujevca.html

ma to je nepopularno za našu burzu, bolji je odjek kad građevinarac smanji gubitke sa 20milja kn, na 19,5 milja kn, to Vam je vijest kod nas, zašto bi neko profitabilno društvo raslo poput ADPL, kad ima toliko gubitaša na našoj burzi

New Report

Close