ADPL (AD Plastik d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ADPL (AD Plastik d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 08.11.2024. u 23:56
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ADPL
10,92
36.168
3,312
10,85
11,45
0,91%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Pridružujem se čestitkama upravi !

Ono što je meni upalo u oči je velika razlika u Troškovima prodajne robe između ovog i lanjskog prvog kvartala.
Radi se cifri od 18 mil.
Kako je Prosječna vrijednost ukupnih zaliha za 1Q značajno manja od iste lanjskog kvartala, Obrtaj zaliha je strahovito porastao.
Firma je očito ustabilila svoj položaj na tržištu i ima dobro razrađen plasman.
Ovo je osobno činjenica koja je mane najviše obradovala.

Za one koji žele znati više o ovome to je detaljno objašnjeno u knjizi:
https://docs.google.com/viewer?a=v&q=cache:6ymG4cZya7QJ:hrcak.srce.hr/file/15992+&hl=hr&pid=bl&srcid=ADGEEShlY7QkS0gxJ5q6x3pH4q-HsoMiGDpyFAdNo-a43U_aokq33jibsODDJL-LYDO_xjcNUcWui9OUalzOC01f5f95jro3fE_dQ-FcSfUf4O6mUiFfjOd-mcSnIrwDL-UJkB3HYgUI&sig=AHIEtbS29TWEklCfzXMpYxGRKrnuuJilfA&pli=1

strana 1023,1024

smanjena prosječna vrijednost ukupnih zaliha je rezultat sinergije kupljenih poduzeća i modernih metoda upravljanja poduzećem što ova uprava uvelike prakticira i to je bilo očekivano.

izvješće je baš divota. i cijeli dan mi bilo nekako drago što sam i ja vlasnik toga. baš me zanima koliko će sutra porasti!

Svaka cast AD plastiku, sada se vidi kamo plovi ovaj brod. Nije ni cudno kaj su mirovinci navalili na ovu dionicu. Jos jednom bravo!

[u]If you need a friend, get a dog. [/u]

Kada bi mogla biti isplata dividende

Negdje po ljeti, ako se ne varam prosle godine je bila isplata sredinom ili krajem 7og mjeseca i podaci su se morali slati u ADPL.Ove godien su predujam isplatili preko SKDDa pa se nadam da će i ostatak isplatiti preko SKDDa

...

oko 20-og sedmog je bila isplata dividende prošle godine.

Zna li se kad je zadnji dan za ostvariti pravo na dividendu?

"Only dead fish swim with the stream"

Očekivao sam danas veći promet i veći rast.

Dugoročno nema dileme, ali na kratkoročni razvoj situacije kao Damoklov mač visi PBZ, čiji je ulaz cca 110 + dividende i nepredvidivi ACM. Da te opcije nisu otvorene, već bi bili na prognozi Erste-a.

* Važeći podaci za uredovni dan 30.04.2012

3. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D. (14036333877)/RAIFFEISEN OBVEZNI MIROVINSKI FOND (53009692506) 243.778 5,80 Skrb. Račun +1804

Vaš link

Vaš link

Ovo je odlična vijest jer je u Toljatiju ADPL tj ZAO PHR, već planiran novi Logan sredinom 2013 dok ukupna investicija Renault-Nissan iznosi oko 750 milijuna dolara i proizvodnja tri poduzeća(Nissan, Renault, Autovaz) bi trebala doseči 1,6 milijuna vozila godišnje!

AKo uzmemo u obzir da već radi za Autovaz i Renault dakle efektivno za kupca i na toj je lokaciji, NAJVEĆEG POGONA* na svijetu – ovo je najbolja vijest koju sam čuo do sada za ADPL.

Moram dalje pogledati ali na prvi pogled vrlo vrlo zanimljivo.

Rezime:

1. ADPL kroz ZAO PHR u Toljatiju već radi za Autovaz
2. Dolazi kupac za kojeg već radi(Renault-Nissan)
3. Radi se o najvećem montažnom pogonu na svijetu!

Vou!

I was early taught to work as well as play, My life has been one long, happy holiday; Full of work and full of play- I dropped the worry on the way- And God was good to me everyday.

New Report

Close