Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ADPL | 10,40 | 62 | 6 | 10,25 | 10,40 | -0,48% |
Sad kad vec spominjete MM, na PBZ investoru ispisuje M kraj naloga, ali sta znaci H kraj naloga?
Nemam ADPL, ali ovaj MM je danas položio ispit s odličnim !
Digao je cijenu za 3%, a pogledajte tek promet.
P.S. ivicaPa,
mislim da H znači skriveni nalog
1,25 milijuna kuna prometa uz rast od 3%.
zbilja su grozni ti MM, vidi se da dionica stagnira!! [lol]
Sad kad vec spominjete MM, na PBZ investoru ispisuje M kraj naloga, ali sta znaci H kraj naloga?
"H" hide iliti skriveni nalog…
mnozi se s 10 ali to je jako varljiva cinjenica…
npr 320H, upucuje da ima 3200 dionica u istom, ali isto tako moze biti i neka mnogo razlicitija brojka…ponajprije manja…stoga treba dobro obratit paznju kad se skriveni pojavi…
H nalog kao takav na investoru mozes i sam zadat..
1,25 milijuna kuna prometa uz rast od 3%.
zbilja su grozni ti MM, vidi se da dionica stagnira!! [lol]
Može li mi netko objasniti, koliko dionica ,ti MM, imaju.
Po meni ,danas nisu baš puno kupili, ali su prodali dosta. Napravili su dosta minusa…
Mislim da su danas mnogi iskoristili dolazakk MMa da se nakrcaju s ADPL (vidi promet !!!) jer da je jucer netko htio kupiti ovakve kolicine jako bi dignuo dionicu, no pošto je danas došao MM i dao dosta dionica po "povoljnim cjenama" mnogi su to (pa djelom i ja) iskoristili da podebljaju portfelj ADPLa bez velikog pumpanja cijene
Mislim da je ovo odlićna stvar, i vidi se zašto je MM super stvar 🙂 !
Mislim da su danas mnogi iskoristili dolazakk MMa da se nakrcaju s ADPL (vidi promet !!!) jer da je jucer netko htio kupiti ovakve kolicine jako bi dignuo dionicu, no pošto je danas došao MM i dao dosta dionica po "povoljnim cjenama" mnogi su to (pa djelom i ja) iskoristili da podebljaju portfelj ADPLa bez velikog pumpanja cijene
Slažem se sa svime(makar uvijek sve u startu izgleda odlično) ali treba i naglasiti da underline posao mora biti dobar(fundamenti).
Da je MM danas vladao transakcijama, je , i to bez problema.
Možda si u pravu, ali ja sam ipak skeptičan jer MM nikad ne rade s gubitkom, oni uvjek rade prije svega u svom interesu.
Pa naravno ali nisu oni investitori poput nas ili tako nasto.
Ne povecavaju likvidnost jer im je dosadno nego jer ih za to placa ADPL i tu lezi njihov interes
…
S obzirom na to da će zakon "uloviti" tek polovicu dividende, država će od one koju dobivaju fondovi i banke ubrati oko 24 milijuna kuna poreza.I dok će u slučaju HT-a država, unatoč gubitku od nekoliko desetaka milijuna kuna, ipak naplatiti dio planiranog poreza na dividendu, tvrtka AD Plastik potrudila se da u ovoj godini taj porez uopće ne plati[/u]….
glas istre
to bi onda značilo da je ovaj predujam kod ADPL u biti konačni iznos dividende za ovu godinu???
…
S obzirom na to da će zakon "uloviti" tek polovicu dividende, država će od one koju dobivaju fondovi i banke ubrati oko 24 milijuna kuna poreza.I dok će u slučaju HT-a država, unatoč gubitku od nekoliko desetaka milijuna kuna, ipak naplatiti dio planiranog poreza na dividendu, tvrtka AD Plastik potrudila se da u ovoj godini taj porez uopće ne plati[/u]….
glas istre
to bi onda značilo da je ovaj predujam kod ADPL u biti konačni iznos dividende za ovu godinu???
Ne. Predujam je predujam(to se bar vidi a Glas Istre je uber referenca:))