Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ADPL | 10,26 | 5.984 | 583 | 10,15 | 10,50 | 3,47% |
Pa piše Vam oznaka M sa strane – market maker. Dobar posao za sada.
Khm kod mog brokera nista ne pise, mislio sam da ce pisati M sastrane kako bi i trebalo :(… Izgleda onda da su poceli od danas iako se pisalo od ponedeljka
super, sto prije to bolje
Khm kod mog brokera nista ne pise, mislio sam da ce pisati M sastrane kako bi i trebalo :(… Izgleda onda da su poceli od danas iako se pisalo od ponedeljka
Hita rules:):)
Gledajući trgovanje i kako se postavio MM, ovo će biti ubistvo za ovu dionicu, teško će ovako gore ili dolje snažnije, tko god je pametan čekati će MM-a, ako želi kupiti ili prodati, bez da previše diže ili spušta cijenu.
lp
Ovaj MM uvijek pruža 101 izbor.
Može se trgovati unutar 99 Lipa ili kupiti od njega ili prodati njemu.
Evo bar imate 101 izbor.
Hita rules:):)
[/quote]
ni u Centar banci ne piše…
Gledajući trgovanje i kako se postavio MM, ovo će biti ubistvo za ovu dionicu, teško će ovako gore ili dolje snažnije, tko god je pametan čekati će MM-a, ako želi kupiti ili prodati, bez da previše diže ili spušta cijenu.
lp
Gledajte, koliko ja vidim pad je manje moguć(špekulativni) ali i rast.
Opet, ako se poslovanje nastavi ovakvim tempom bar je uklonjena mogućnost naglog pada(sezonskog) a rast će ići polakše ali ako je underline dobar posao onda će ipak ići prema gore. Ugl manje oscilacije su meni recimo puno bolje. Nsska cijena ulaza i dividenda i vrlo vrlo dobro.
Nebude naglih zarada. Ali neka.
Sve je to ljepo krasno ali ako zbog male razlike u cijeni MMa investitori, spekulanti ii ostali izgube interes ode to dole polako ali sigurno.
“bob1391
Sve je to ljepo krasno ali ako zbog male razlike u cijeni MMa investitori, spekulanti ii ostali izgube interes ode to dole polako ali sigurno.”
mogu izgubiti samo oni doslovce dnevni špekulanti koji kupi i prodaju dionicu u razmaku par sati… ali svi drugi će imati interes svakako. i naravno da će cijena rasti ako rezultati tvrtke budu dobri, isto kao što će i padati ako rezultati budu loši ili ako se dogodi neki svjetski šok… ne može to MM spriječiti… on samo pazi na likvidnos i pazi da ne bude nekih velikih distorzija cijena u kratkom roku…
lp
otkad je isti MM na atgr, cijena dionice pala 60%, tako da moze i gore i dole.
otkad je isti MM na atgr, cijena dionice pala 60%, tako da moze i gore i dole.
Kolega, a jeste li se zapitali kako posluje ATGR u zanje vrijeme,a kako ADPL i nema li to mozda veze s rastom /padom cijene? Ja neznam jel se ljudima treba crtati ili sto no imam osjecaj da ogromni broj ljudi ocekuje da MM lupa po ASKu ko sumanut i pumpa cijenu , a to mu uopce nije uloga…Evo recimo ko je jucer htio prodati 5000 komada ADPL sigurno bi zatukao dionicu ispod 110kn, danas kada je MM tu cjena 99% nebi isla ispod 112….upravo to je prednos MM (isto tako i kod kupnje je mali nedostatak jer koci nagli skok)