Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ADPL | 10,16 | 32.102 | 3,160 | 10,20 | 10,40 | -5,61% |
Nisu objavili da li će se predujam primiti preko SKDD-a ili treba poslati broj ŽR-a i OIB-a s osobnim podacima na e-mail:
marija.bozic-kudric@adplastik.hr
Možda daju koju informaciju glede toga ovih dana…
Sada će se svi obrušiti na mene(što mogu) ali mislim da je ovo fin način obračuna sa oscilacijama cijene ali i špekulantskim(ne mislim ništa nužno loše nego samo kažem) kretanjima.
Slazem se u potpunosti.
Hm, zanimljivo kako ste ovo dopustili,
i tako vam cijena na burzi kotita 2 Kune gore-dolje, a s ovim MM mogla bi nadalje 2 LIpe gore-dolje ?
Oni se stvarno ne šale sa porastom prihoda/dobiti. Fascinantno ali i rizično.
samo da sad ne padne vise od predujma dividende.
A zašto bi palo?
Pa prije par dana nije kupovano zato da se dobije određena dividenda, ili određeni predujam 🙂 Ili mi to samo mislimo…
Ako padne za iznos predujma, znači da je bilo povlaštenih informacija!
A što se tiče predujma, ta vijest, osim toga kad će bit predujam i koliko, nosi u sebi i informaciju da će bit dividende. A to se do danas nije znalo. Bar se nadam. A sad se eto zna!
Tako da, zbog ove vijesti o predujmu, cijena dionice može samo porasti.
Za koliko, to ovisi o nagađanjima kolika će bit dividenda (a sad je bar izvjesno da će je bit!).
Tako da, po nekoj logici, cijena bi trebala rasti, a ne padati.
A zašto bi palo?
Pa prije par dana nije kupovano zato da se dobije određena dividenda, ili određeni predujam 🙂 Ili mi to samo mislimo…
Ako padne za iznos predujma, znači da je bilo povlaštenih informacija!
A što se tiče predujma, ta vijest, osim toga kad će bit predujam i koliko, nosi u sebi i informaciju da će bit dividende. A to se do danas nije znalo. Bar se nadam. A sad se eto zna!
Tako da, zbog ove vijesti o predujmu, cijena dionice može samo porasti.
Za koliko, to ovisi o nagađanjima kolika će bit dividenda (a sad je bar izvjesno da će je bit!).
Tako da, po nekoj logici, cijena bi trebala rasti, a ne padati.
[/quote]
Moraš uračunati i ljudski inat. 🙂
Prodao sam svoje dionice 13.02. (trebala mi brzo neka lova, nisam jedan od povlaštenih(ako ih ima)), pa sad imam dva pitanja:
1. Da li dobijam predujam?
2. Nemojte me smatrati nezasitnim, ali ako dobijam predujam, znači li to da dobijam i ostatak bez obzira što sam prodao?
Prodao sam svoje dionice 13.02. (trebala mi brzo neka lova, nisam jedan od povlaštenih(ako ih ima)), pa sad imam dva pitanja:
1. Da li dobijam predujam?
2. Nemojte me smatrati nezasitnim, ali ako dobijam predujam, znači li to da dobijam i ostatak bez obzira što sam prodao?
1. Da
2. Ne, nećeš dobiti ostatak. Osim naravno ako opet ne kupiš i budeš vlasnik na dan kad se bude gledalo stanje u SKDD za ostatak dividende. Vjerojatno će to biti dan održavanja Glavne skupštine.
Inače, ovo je bio neozbiljan potez Uprave. Ovakve stvari ozbiljna Uprava ne bi trebala raditi.
Znali su da ide porez na dividednu i mogli su ovo objaviti s objavom rezultata.
Mogli su i naknadno, nije bitno, ali ne objaviti kad je "već gotovo". Neozbiljno.