Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ADPL | 11,20 | 2.968 | 265 | 11,00 | 11,20 | 1,82% |
…za ovakav biznis kakav ima ADP, odnosno tip proizvoda koji ADP izradjuje i tip vozila (instrument table, obloge vrata, branici itd. za Twingo/Clio/Wind u Sloveniji), mora se biti unutar 300km od tvornice proizvodjaca samog automobila (da bi uopce dobio upit o ponudi)…no zanimljivo je pratiti rasprave o autoindustriji od strane neupucenih…:)
Upravo zbog toga sam i rekao da nisam siguran kako je baš isplativo ga prozivoditi u Europi, ako se namjerava prodavati tako daleko. Upravo zbog toga je ADPL i krenuo s ovim novim projektom u Srbiji kako bi bio sto blize Kragujevca
Naravno da nas je dosta neupuceno i nismo iz tog busenissa no zato ima vas par tu na temi da pojasnite kad imate vremena 😀
Odkada imam i pratim ADPL , uprava je bila poznata po skromnosti, slazem se da je 20% povecanje puno no vidjet cemo 🙂
Nego, jedan info. Indija ima registriranih oko 70 milijuna vozila. UK oko 35 milijuna. Godišnje u UK pogine 3-4 000 ljudi u atuomobilskim nesrećama.
U Indiji na duplo reganih auta pogine oko 120 000 ljudi.
Užasno.
Vidio sam Teheranski promet i pravila(nominalna i realna).
Ali Indija mislim da je puno gora.
U Indiji na duplo reganih auta pogine oko 120 000 ljudi.
Nevezano za ovu temu, ali ako je vjerovati Top Gearu prošle ih je godine umrlo 190.000. Inače tko želi vidjeti po kakvim se uvjetima voze u Indiji neka pogleda india special u zadnjoj sezoni.
BTW sorry na OT.
Nevezano za ovu temu, ali ako je vjerovati Top Gearu prošle ih je godine umrlo 190.000. Inače tko želi vidjeti po kakvim se uvjetima voze u Indiji neka pogleda india special u zadnjoj sezoni.
BTW sorry na OT.
[/quote]
Gledao sam i ja Top Gear Special Indija:)
Ali sam onda išao provjeriti podatke i ispalo je ovako.
Naravno, Indijska birokracija možda laže.
Baš me interesira, da li imaju AO tamo?
Rast prihoda od 20 posto? hmh, to mi je dosta optimistično. Neznam da li bi gosp. Boban dao takvu izjavu. 20 posto veći prihodi preslikani u dobit bili bi 72 milijuna kuna. To je puno.
Bez tsunamija u Japanu i negativnih tecajnih razlika, vec u 2011. bi dobit bila vec od toga ili tu negdje.
Ako ne bude iznenadjenja u 2012, vjerujem u vise od 70 miliona kuna dobiti…
Odlicno je biti dionicar ADPL… 😉
Meni osobno nisu jasne te "negativne" tečajne razlike… u Q3 se moglo govoriti o njima, no za Q4 mi već nije jasno budući da je rubalj ojačao u odnosu na euro nekih 9%, te euro u odnosu na kunu… zar to nisu pozitivne tečajne razlike?? Zar slabija kuna ne pogoduje njihovom poslovanju budući da su im prihodi u stranim valutama??
Predujam dividende 2,47 kn
Znaci dobit ce ju oni koji su kupili dionice do 12.2 ili i oni koji ju kupe zakljucno sa danasnjim danom?
Opa, sweet deal!