ADPL (AD Plastik d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ADPL (AD Plastik d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 17.11.2024. u 20:44
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ADPL
11,20
2.968
265
11,00
11,20
1,82%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

@ Twixer

1. Mislim da nebi trebalo nikakvog utjecaja imati izbori,nema mi nikakvog razloga za to

2. Isto nikakvog…pa koliko malih dionicara ce uopce dobiti 12 tisuca kn dividende? Jako jako malo,ne samo da nemajo toliko novca u dionicama nego u ovim teskim vremenima ni nema puno dividendnih dionica

3. 90% da nece to radit,mali dionicari se i ovako nece oporezivat,a koliko znam kupovali su dionice za svoje zaposlenike ali tko zna

Vidim nitko ne spominje TA, a koja školski ukazuje da je dionica zrela za korekciju ?

očekujem uskoro predujam dividende od 5 kn po dionici

SERO VENIENTIBUS OSSA[color=black][/color]

očekujem uskoro predujam dividende od 5 kn po dionici

Ukoliko bi se isplatio predujam dividende, da li bi i on bio oporeziv?
Općenito, ukoliko se isplati dividenda prije stupanja na snagu istoimenog zakona, da li će ta dividenda biti oporezena?

I, da. Ne bih se čudio da ove godine bude i predujma dividende. O iznosu ne bih znao, no lako moguće da ako bude predujma, bude upravo 5 kn/dionica.

http://www.liderpress.hr/Default.aspx?sid=149348

@ Seeker

Bilo koja dividenda od 1.3.2012 ti se oporezuje sa 12%…do 12 000 kn imas pravo trazit povrat poreza nagodinu

@ Seeker

Bilo koja dividenda od 1.3.2012 ti se oporezuje sa 12%…do 12 000 kn imas pravo trazit povrat poreza nagodinu

Ako sam dobro razumio. U slucaju da si zaradio 12000 kuna od dividende, drzava ce ti automatski uzeti 1440 kuna. Pa ce ti slijedece godine vratiti tih 1440 kuna.

Sto recimo ako si ulozio u strane dionice i dobio 12000 kuna dividende ? Drzava ti nemoze automatizmom uzeti 1440 kuna.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

@ Seeker

Ako sam dobro razumio. U slucaju da si zaradio 12000 kuna od dividende, drzava ce ti automatski uzeti 1440 kuna. Pa ce ti slijedece godine vratiti tih 1440 kuna.

Sto recimo ako si ulozio u strane dionice i dobio 12000 kuna dividende ? Drzava ti nemoze automatizmom uzeti 1440 kuna.
[/quote]

1. Oporezovanu dividendu nikada neće vratiti niti postoji zakonsko uporište u tom smislu !
2. Dividenda ostavrena kao ulaganje u tuđu, ovom slučaju stranu, imovinu oporezovati se mora prema Zakonu o osobnom dohotku ( u prilogu ) i onda ispada nekih 65% od ostavrene izvaredne dobiti odnosno dividende. Ono što je interesantno taj zakon već dosta vremena postoji, ali neznam ni jednog investitora koji je to platio.
Zato predlažem da svu ostavrenu dobit po dividendi u inozemnim vrijednosnim papirima prijavite kao običnu dividendu i platite samo 12, a ne 65% poreza, jer država nemože primjeniti dva zakona na isti predmet.
Ono što će naši genijalci od političara možda još kao zakon uvesti je da porez na dividendu ostvarenu u inozemstvu i tamo platite ?

Problem nastaje ukoliko na vrata pokuca komisija za porijeklo imovine ili Porezna uprava prema OIB-u zatraži objašnjenje uvećane financijske imovine, a Linić nešto prijeti u tom smislu .

Prilog ; Zakon o osobnom dohotku

@Mida

Kako si ti dosao do 65% ?

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

@ Twixer

Da drzava ti odmah uzme 1440kn i nagodinu podneses poreznu prijavu i dobijes povrat

sto se tice stranih dionica nisam siguran…ali logicno mi je da dividendu od tih dionica placas u toj drzavi iako ne mora biti,ovisi od zemlje do zemlje

Ove godine se puno manje rezerviralo i manja je amortizacija nego prethodne. Uz to sve su i smanjeni troškovi osoblja za cca 10 milijuna kn. Ne želim da me odmah iznapadate, ali meni izgleda kao da je izvještaj malko ušminkan. Za sad nemam adpl.

Što mislite možemo li se mi ADPLovci nadati isplati predujma dividende radi izbjegavanja plačanja poreza na dividendu kako je to HT pametno napravio? Ne vidim razloga da se tako nešto ne napravi, no nisam siguran kolike su šanse za to. Znamo da ADPL to može napraviti (kolega rezidet je dobro neki dan ponovno podsjetio na to).

...

New Report

Close