Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ADPL | 11,20 | 2.968 | 265 | 11,00 | 11,20 | 1,82% |
Evo baš me zanima kakav izvještaj očekujete? Nikad nisam bio dobar prognozer no dobit bi mogla biti na razini one iz 2H ili manja jer je u ovom kvartalu bio jednokratan trošak kupnje cca100 000vlastitih dionica za ESOP , po cjeni oko 130kn (moja subjektivna procjena cjene) sto je oko 13miljuna kuna , tu je jos i problem s japanom tako da ocekjem otprilike istu stvar kao prosle godine (što uopće nije loše),sve iznad/ispod je iznenadenje.
Imam ADPL, nije nagovor na kupnju/prodaju dioncia
Mislim da su kupovali po 117…izvjestaj ce pokazivati bolje kumulativne YTD rezultate u odnosu na proslu godinu….no sam Q3 ce biti losiji zbog 3 tjedna kolektivnog i Japana koji je imao utjecaja sve do W37 kada se Revoz vratio na 770 voz/dan….
Nitko iz top 10 očigledno ne prodaje,čini mi se kao akumulacija pred objavu rezultata…koji po svemu sudeći moraju biti dobri.
5-i dioničar opasno izlazi, dali nešto zna ?
Jesi li siguran da izlazi [sealed]
Kolega treba malo detaljniju analizu napraviti.Kao što vidiš smanjenje pozicije 5tog dioničara je 12 000komada, no promet na dan na koji se to odnosi je bio 2500komada..E sada ili je on to prodao "van burze", ili je prebacio te dionice kao kolateral za neki margin kredit
Prilicno sam siguran da je ovo drugo u pitanju jer mu vjerojatno trebaju novci za KORF (ili nesto drugo), no mozda sam i u krivu….pricekajmo FI
Što se tiče NB, sumnjam da je prodao 12.000 dionica. Naposljetku, ovo nije prvi put da mu je s računa "nestalo" 10-ak tisuća dionica… vjerojatno ih je prebacio na skrbnički. To je i ranije radio.
A, i cijeli tjedni promet nije prešao 10.000 dionica… tako da ih nikako nije mogao prodati.
Evo baš me zanima kakav izvještaj očekujete? Nikad nisam bio dobar prognozer no dobit bi mogla biti na razini one iz 2H ili manja jer je u ovom kvartalu bio jednokratan trošak kupnje cca100 000vlastitih dionica za ESOP , po cjeni oko 130kn (moja subjektivna procjena cjene) sto je oko 13miljuna kuna , tu je jos i problem s japanom tako da ocekjem otprilike istu stvar kao prosle godine (što uopće nije loše),sve iznad/ispod je iznenadenje.
Mislim da su kupovali po 117…izvjestaj ce pokazivati bolje kumulativne YTD rezultate u odnosu na proslu godinu….no sam Q3 ce biti losiji zbog 3 tjedna kolektivnog i Japana koji je imao utjecaja sve do W37 kada se Revoz vratio na 770 voz/dan….
[/quote]
3. a vjerojatno i 4. kvartal će biti lošiji.
To će stvoriti mali pritisak na cijenu.
Godišnja dobit bi mogla biti na razini prošlogodišnje.
[/quote]
[/quote]
Lošiji po čemu? Profitu? Ukupnim prihodima? Veči troškovi? Na polovici godine je već odrađeno 38 milijuna naspram prošlogodišnjih cjelogodišnjih 55 milijuna. Japan je imao utjecaj ali kako negativan tako i pozitivan. Budemo vidjeli.
[/quote]
[/quote]
Lošiji po čemu? Profitu? Ukupnim prihodima? Veči troškovi? Na polovici godine je već odrađeno 38 milijuna naspram prošlogodišnjih cjelogodišnjih 55 milijuna. Japan je imao utjecaj ali kako negativan tako i pozitivan. Budemo vidjeli.
[/quote]
Dobiti.
V Revozu izdelali že 10.000 športnih twingov
AD PLASTIK D.D./REDOVNA NA IME ADPL-R-A
Vlasnik/nositelj računa Stanje [%] Vrsta računa Mjesto
1. OAO HOLDING AUTOKOMPONENTI 1.259.875 30,00 Osnovni račun SANKT-PETERBURG, RUSIJA
2. ADP-ESOP D.O.O. 205.000 4,88 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
3. PBZ D.D. 198.735 4,73 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
4. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./RAIFFEISEN OBVEZNI MIROVINSKI FOND 169.209 4,03 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
5. BAKIĆ NENAD 130.598 3,11 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA (-12000)
6. HRVATSKA POŠTANSKA BANKA D.D. 96.725 2,30 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
7. ERSTE & STEIERMARKISCHE BANK D.D. 77.000 1,83 Skrb. račun RIJEKA, HRVATSKA
8. BOBAN JOSIP 72.850 1,73 Osnovni račun SPLIT, HRVATSKA
9. ERSTE & STEIERMARKISCHE BANK D.D. 56.000 1,33 Skrb. račun RIJEKA, HRVATSKA
10. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./RAIFFEISEN DOBROVOLJNI MIROVINSKI FOND 50.000 1,19 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
Ukupno: 55,15
Dakle, situacija na tržištu automobila je (usprkos svim crnim prognozama) i više nego dobra.
Glavnina AD plastikovih kupaca posluje bolje nego lani (Renault, Dacia).
Stoga će i svi fin. pokazatelji biti bolji nego lani.
A najbolja stvra je da su predviđanja za sljedeću godinu također u uzlaznom tonu
[lol]
jučerašnji članak…..
Renault sees car sales rising 2% to 8% in 2011
Renault expects 2011 to be another record year for its new-car sales despite uncertainty over the global economy, according to Chief Operating Officer Carlos Tavares.
"We will break last year’s record. Last year we sold just over 2.6 million cars. This year we will sell a few percent more," Tavares said, adding that Renault expects its sales volume this year to grow by "more than 2%" compared to 2010, but "not more than 8%." …
…Renault is aiming to increase its global annual unit sales to 3 million in 2013 from 2.6 million in 2010 and increase its cash flow by EUR2 billion in the next three years. If Renault can reach both targets "we can set more ambitious goals after 2016," Tavares said.
http://www.marketwatch.com/story/renault-sees-car-sales-rising-2-to-8-in-2011-2011-10-23