Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ADPL | 10,40 | 5.075 | 488 | 10,45 | 10,60 | -0,48% |
Zanimljivo štivo za razbibrigu, koje nije (direktno) vezano za temu.
Automotive industry perspective – 2011
Srdačan pozdrav
Projekt s djelomičnom dokumentacijom – nova lakirnica AD Plastik d.d.
Detalji projekta u prilogu, kao i ostali projekti u industriji u RH. Podaci su nekima poznati, stavljeni čisto radi evidencije.
Srdačan pozdrav
ti si fakat ok dečko
S obzirom na to da je izvoz ulgavnom u EU, dakle u eurima, koji je značajno jači nego prošle godine, trebao bi se osjetiti i taj efekt u rezultatu za 3. kvartal.
Pozdrav,
Ima netko broj od dioničkog ureda da ih kontaktiram radi dividende, jer mi još nije sjela a sve sam im poslao.
Hvala.
Pozdrav,
Ima netko broj od dioničkog ureda da ih kontaktiram radi dividende, jer mi još nije sjela a sve sam im poslao.
Hvala.
Riješio ,hvala
Pozdrav svima….. novi ovdje i odmah trebam nekaj…… molil bi brojčeka za nazvati Mariju Božić – Kudrić…… sve im je poslano i odgovoreno mi natrag ali valjda još nekaj nedostaje……
Hvala
Sjela uplata zaostale dividende,PBZ,prije desetak dana su ponovno dostavljeni podaci ADPLu..neznam kak je drugima 🙂
….pad se dobro vidi u ADP P&L-u za Q2-11….u usporedbi sa Q2-10, prihodi su pali za 90M HRK…sa 458M na 368M….no isto tako je dobit porasla sa 22.8M na 38.1M….pad prodaje se i ocekivao nakon sto je Revoz maknuo jednu smjenu te smanjio proizvodnju za 30% (od 23/05)….no sada se vracaju….sa 29/08 idu nazad u 3 smjene….rast dobiti govori kako je ADP prolazi kroz stalne optimizacije, npr. stockova te svih indirektnih troskova sto je rezultiralo ovakvom dobiti….ADP je u biti sretan sto mu je kljucan krajnji kupac Revoz koji sklapa mala vozila: Twingo i Clio….koji se dobro prodaju, a tijekom recesije (2009) su imali rekordne rezultate jer je vecina EU clanica davala subvencije za kupnju novih autiju, a ljudi su ponajprije kupovali male aute ili Dacia-u….
[/quote]
U redu, ali ako EU prodaja slabi u Ruska raste a ADPl ide u smjeru Rusije zar to neće donijeti dobre rezultate? Ta 2 postotka pada možda se mogu nadoknaditi rastom na istoku?
[/quote]
ma netreba se s tim zamarat,firma je u slicnoj situaciji kao ulpl prije par godina:otvorili su nove podruznice i sirili poslovanje,povecavali efikasnost i onda su rezultate toga poceli povlaciti u maticu i to se pocelo vidjeti u FI.mislim da ce tako biti sa adpl-sve vise ce se otkrivati do sada skrivena profitabilnost.pa adpl je cudo za hrvatske prilike ! [cool]
Sjela uplata zaostale dividende,PBZ,prije desetak dana su ponovno dostavljeni podaci ADPLu..neznam kak je drugima 🙂
Meni još uvijek ništa (ERSTE), a isto tako ponovo dostavljeni podaci i gđa. Kudrić potvrdila da je sve u redu. Ima li još netko takav problem?
Ja sam zvao jučer gđu Božić-Kudrić i potvrdila mi je da je primila podatke, te da će "uplata biti u drugoj seriji", ne zna se točno kad, ali uskoro.
To ima smisla jer bi stvarno bilo glupo da svakome pojedinačno isplaćuju nakon dolaska podataka. Ovako u SAP-u ili nekom drugom softveru bilježe naloge, pa kad ih se skupi dovoljno, platiti će svima.