Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ADPL | 10,40 | 62 | 6 | 10,25 | 10,40 | -0,48% |
A problem sa ADPL je sto je u njega uslo jako puno malih zbog toga dosta i pada jer su oni najveci panicari koji prvi prodaju,njih ne zanima ROA ROE PE i slicno
Da, jedan od problema je upravo struktura dioničara.
Još jedan od problema je, kako sam saznao, što su prije mnogo godina zaposlenici kupovali dionice po 30 kn. Ne znam da li je ovo istinita informacija budući da nisam našao ništa vezano s tim na internetu. Informaciju čuo od umirovljenog zaposlenika.
Molim malo iskusnije ili kolegu rezidenta informaciju glede ovog… može i u inbox.
Pa fala bogu da je bila dolicna kupnja, idalje je odlicna kupnja……Ovaj trenutni pad nema veze s poslovanjem ADPLa nego s USA….Sve sto je izneseno tada idalje stoji, a ovo sto se trentno desava je igrokaz u reziji amera koji su se poasali ko mala djeca oko dogovora…..Takoder ovo je pocetak predizborne kampanje u USA i udarac na Obamu….
Kada si tako pametan ajde onda napisi sto ce biti za 1godinu od danas….meni je jako zao samo sto nemam vise keša za nadokupiti ovu dionicu…
ADPL je podcjenjen i na 130 a na 100 jos podcjenjeniji…pa oni vec imaju 7.2kn po dionici zaradeno ove godine ..alo!
dakle ti zelis reci da je kupnja na 130 kn odlicna kupnja bez obzira na to sta nakon 2 tjedna mozes kupiti za manje od 100 kn???, a taj pad je bio toliko predvidiv da je to smijesno, ameri su ga samo malo ubrzali.
labb smjesan si i ti i tvoja predvidanja….jel mos predvidjet hoce li Dinamo i u LP uci i ako da, kako ce tamo proci?
Da idalje stojim iza toga da je na 130kn , a kasniej an 120 bio odlicna kupnja u tom trenutku i ovaj pad nema nikakve veze sa samim ADPLom…Pogledaj FIe firme sve ce ti bit jasno…investiciaj u ADPL je investicija koje se najmanje bojim iako mi je trenutno ako i svima vjerojatno u minusu…
Jel ti znas citati FIe, po cemu je to tebi ADPL svojim poslovanjem zasluzila pad na 100kn???
Uglavnom naporan si ne mislim vise s tobom diskutirati.
To zahvali ekipi na celu sa plavim i haorenom koji su na cijeni preko 120 pisali kako je ovo odlicna prilika za kupnju, a nas par koji smo upozoravali niko nije slusao
[/quote]
labb
sad si rekao najveću glupost…
ti kao ne vidiš šta se dešava u svijetu…
[/quote]
Ako ja govorim glupost, objasni zasto ga ja nisam kupovao na 130 nego sam tek danas oprezno zapoceo sa kupnjom i to sitna kolicina, da sam na 130 mislio da ce ubrzo na 150 ili 200 kao vecina vas, onda bi ga kupovao na 130.
Adpl kupljen po 130 kad nadodamo dividendu 7.5 kn dobijemo 122.5 kn placeno za jednu dionicu, e sad moje pitanje tebi dali je bolje kupovati po 99 kn ili po 122.5??
Ako ja govorim glupost, objasni zasto ga ja nisam kupovao na 130 nego sam tek danas oprezno zapoceo sa kupnjom i to sitna kolicina, da sam na 130 mislio da ce ubrzo na 150 ili 200 kao vecina vas, onda bi ga kupovao na 130.
Adpl kupljen po 130 kad nadodamo dividendu 7.5 kn dobijemo 122.5 kn placeno za jednu dionicu, e sad moje pitanje tebi dali je bolje kupovati po 99 kn ili po 122.5??
ajoj, kolega pa naravno da je bolje po 99. a još je bolje kupiti po 80. a još bolje od toga je kupiti po 50. a najbolje je biti general poslije bitke…
labb smjesan si i ti i tvoja predvidanja….jel mos predvidjet hoce li Dinamo i u LP uci i ako da, kako ce tamo proci?
Da idalje stojim iza toga da je na 130kn , a kasniej an 120 bio odlicna kupnja u tom trenutku i ovaj pad nema nikakve veze sa samim ADPLom…Pogledaj FIe firme sve ce ti bit jasno…investiciaj u ADPL je investicija koje se najmanje bojim iako mi je trenutno ako i svima vjerojatno u minusu…
Jel ti znas citati FIe, po cemu je to tebi ADPL svojim poslovanjem zasluzila pad na 100kn???
Uglavnom naporan si ne mislim vise s tobom diskutirati.
Adpl je pao na 100 kn jer o cijeni odlucuje trziste koje odlucuje koliko ce dobre vijesti ukljucivati ili neukljucivati u cijenu. No da ne duljim, dovoljno je bilo pogledati graf na kojem je lijepo bio vidljiv target od cca.105 kn… ameri su taj pad jos malo ubrzali i pojacali
ajmo adpl… [lol]hvala svima… [thumbsup]
Žao mi je samo što još nisam dobila dividendu – da iskoristim priliku i dokupim!
Je li nekome slučajno legla?
Nazalost nije … 🙁 🙁 🙁 🙁
Po nekim informacijama “na crno” koje su se mogle na forumu procitati, sutra bi trebala sjesti..vidjet cemo to su sve jako neprovjerene info
ajoj, kolega pa naravno da je bolje po 99. a još je bolje kupiti po 80. a još bolje od toga je kupiti po 50. a najbolje je biti general poslije bitke…
[/quote]
Ja bih na primjer voljela da uopće nisam kupovala nego da mi je baba ostavila jedno 10-20 tisuća komada (može i više) u nasljedstvo… [lol]
Žao mi je samo što još nisam dobila dividendu – da iskoristim priliku i dokupim!
Je li nekome slučajno legla?
JOŠ NIŠTA…