ADPL (AD Plastik d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ADPL (AD Plastik d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 15.11.2024. u 06:55
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ADPL
11,04
9.494
860
11,00
11,20
-1,35%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

…bez obzira koje se sektorske brojke uzmu ovo je turbo potcijenjena dionica….
P/E po ovim brojkama je duplo veći od plastikinog. Zar tebi duplo veće dobit od sektorskog ništa ne znači…Ej, ne radi se o dobiti većoj od 10, 20, već od 100%…..!?!
Nadalje što je bit svega gleda se uvijek budućnost….Ovaj rast profitabilnosti i rast prihoda u budućnosti (prihodi od prodaje su sad isti, a da nije bilo Japana…) će sasvim sigurno tu dobit još uvećati i još uveličat tu razliku….Naravno da će se time i book povećavat, P/B smanjivat…

..e da i ono najbitinije…i sad ti meni predoči dionicu na ZSE koja ima takvu dobit (uz takav forward) i sektorske brojke s kojeg god linka želiš…

+ Kragujevac koji se potiho najavljuje.
+ tvrtka gotovo cijelu dobit isplačuje u dividendu.

lp
[/quote]
Možda i najveći plus kupovina veeeelikog broja za radnike već dogovorena …. ali ipak sam pokratio zbog nekih drugih razloga

Barona za moderatora a šefa za direktora ... moji postovi nisu nagovor na kupnju ili prodaju vrijednosnica

Što se tiče TOP deset, za sada imamo 2 promjene

2. PBZ D.D. 209.040 4,98 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA (- oko 2000)

7. HRVATSKA POŠTANSKA BANKA D.D. 98.961 2,36 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA (+ oko 1800)

Na dan 26.7.2011. promjene u top 10:
2. PBZ D.D. 208.228 4,96 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA -812

3. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./RAIFFEISEN OBVEZNI MIROVINSKI FOND 151.000 3,60 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA + 1 000

4. BA K I Ć NENAD 139.974 3,33 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA +700

Štednja je mudrost trošenja.

Nadam se da se budu dogovorili… U srijedu (local time) idu na pregovore. Strane su grube i oštre. Ali vjerujte mi ako se donese dogovor, tržišta idu jako jako gore, prvo azijska zbog vjere u kupljeni američki dug a onda EU. To bude predobro. Malo straha i neizvjesnosti i onda booom. ADPL kao jak nosioc vala. Jer ovo trenutno stanje nema veze sa ikakvim fundamentima osim sa strahom.

naravno da se budu dogovorili, ovo je sad predstava koja će završit 5 do 12…

[/quote]
Hmmm samo se bojim da ne vide slabi dolar kao mogučnost rasta na srednji i dugi rok.. ali ok to su druge teme:)

[/quote]

dogovorit ce se oni u uzadnji trenutak, da bi dobro omastili brk.

Bez straha, pohlepe i sentimenta.

Ja vjerujem(sa svojim skormnim iskustvom i metodama) da bi next dividenda mogla biti oko 10,5 – 11 kn po dionici.

minimalno.ja očekujem oko 20 prema svojim izračunima
[/quote]

ako će nove investicije povećati vrijednost dionice na 150-160 kuna. [smiley]
[/quote]

Pa 150 kn će biti već za mjesec-dva. Bez obzira na investicije.
Bila je i vratiti će se…

Ja vjerujem(sa svojim skormnim iskustvom i metodama) da bi next dividenda mogla biti oko 10,5 – 11 kn po dionici.

minimalno.ja očekujem oko 20 prema svojim izračunima
[/quote]

ako će nove investicije povećati vrijednost dionice na 150-160 kuna. [smiley]
[/quote]

Pa 150 kn će biti već za mjesec-dva. Bez obzira na investicije.
Bila je i vratiti će se…
[/quote]

Ne bih ja imao ništa protiv da to bude i ovaj tjedan … [thumbsup]

... ja se samo igram i uživam ...

Što se tiče TOP deset, za sada imamo 2 promjene

2. PBZ D.D. 209.040 4,98 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA (- oko 2000)

7. HRVATSKA POŠTANSKA BANKA D.D. 98.961 2,36 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA (+ oko 1800)

Na dan 26.7.2011. promjene u top 10:
2. PBZ D.D. 208.228 4,96 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA -812

3. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./RAIFFEISEN OBVEZNI MIROVINSKI FOND 151.000 3,60 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA + 1 000

4. BA K I Ć NENAD 139.974 3,33 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA +700
[/quote]

Lijepo je vidjeti da je ROMF počeo kupovati… to je jedan od rijetkih fondova koji znaju što čine… također, ROMF je više/manje zaslužan za rast ATGR s niskih razina do 8xx,xx, kao što je i zaslužan da HT ne potone kao sjekira u vodi i sruši CROBEX.

U svakom slučaju, osobno mi se sviđa ROMF i drago mi je što su kupili ADPL i što nastavljaju kupovati! [thumbsup]

ROMF zna kaj radi? Pa imaju izlozenost HT-u 50%! Bas pametna strategija.

Malo ste me razočarali-mislio sam da će to još dolje.A možda i hoće, ako nas Ameri ne zeznu prije reda.

Moji postovi nisu poziv na kupnju,prodaju ili bavljenje dionicama.

Malo ste me razočarali-mislio sam da će to još dolje.A možda i hoće, ako nas Ameri ne zeznu prije reda.

Ako ide Amerika dolje(pretjerana vizualizacija, neke njihove firme bi i dalje imale triple A) dolje trenutno ide sve, osim Eura i zlata. Čak mislim da bi autoindustriji s kojom je ADPl povezan to moglo ići na korist. Moja procjena – do kraja godine i proljeće 2012 – ADPl na 160 kn baza. Ovako dobri rezultati nemogu vječno ostati nezamjećeni…

I was early taught to work as well as play, My life has been one long, happy holiday; Full of work and full of play- I dropped the worry on the way- And God was good to me everyday.

Potpisujem. Ovi rezultati će se realizirati u 9. mjesecu nakon ljeta.
A vjerojatno će se i dio dividende vratiti u ovu dionicu…

Mene zanima također i efekti koji budu nastali kupovinom 210 000 dionica od strane AD Esopa do sredine 2012!:) to bi moglo biti zanimljivo i također sama provedba, dali na ili van burze.

I was early taught to work as well as play, My life has been one long, happy holiday; Full of work and full of play- I dropped the worry on the way- And God was good to me everyday.

Mene zanima također i efekti koji budu nastali kupovinom 210 000 dionica od strane AD Esopa do sredine 2012!:) to bi moglo biti zanimljivo i također sama provedba, dali na ili van burze.

Vidite, "sama kupovina i namjera" odnosno izglasana odluka će biti pozitivan efekt kad dođe do realizacije.

Ja pretpostavljam da će dio ESOP otkupiti od trezora AD Plastike(5. AD PLASTIK D.D. (1/1) 110.066 2,62 Osnovni račun SOLIN, HRVATSKA) a preostali 100.000 komada će vrijeme pokazati a opet moje mišljenje ide u smjeru dogovorene kupnje od jednog ili više većih dioničara bilo to preko burze ili van burze.

Štednja je mudrost trošenja.

New Report

Close