ADPL (AD Plastik d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ADPL (AD Plastik d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 15.11.2024. u 04:36
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ADPL
11,04
9.494
860
11,00
11,20
-1,35%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

minimalno.ja očekujem oko 20 prema svojim izračunima

Ti to ozbiljno ili ??? 11kn je realna procjena ….Za 20kn dividende dobit bi trebala biti 84milje nakon poreza !! realno je ocekivati dividendu izmedu 9 i 12 kuna , iako niti 7.5ponovno nebi uopce bilo loše

...

Ja očekujem 50 minimum,a možda i 100.

"Only dead fish swim with the stream"

Ma nije problem ADPL, dapače. Problem je USA…Nadajmo s riješenju, jer, skupa sa zadnjim paketom pomoći prema Grčkoj + moguće riješenje USA deficita… ali bude gore išlo:):) Nadam se da Ameri nisu toliko čudni da si dozvole degradaciju statusa kreditnog rejtinga…

I was early taught to work as well as play, My life has been one long, happy holiday; Full of work and full of play- I dropped the worry on the way- And God was good to me everyday.

Ja vjerujem(sa svojim skormnim iskustvom i metodama) da bi next dividenda mogla biti oko 10,5 – 11 kn po dionici.

[/quote]

Koje gluposti valjate ovdje po forumu 😉

Kakvih 20 kn? Haha…

Ajde baci izračun 😉

Moram priznati da me ovaj pad dionice malo zatekao.
Očekivao sam lagani plus…

Ali opet ponavljam, čiim završi ljeto krećemo u bikovsko tržište.
Trenutno je letargija, strah špekulanata od iste, te manjak velikih investitora.

Zato stisnimo zube i idemo dalje.

Pozdrav dioničarima Ad Plastika… Još malo pa dividenda 😉
reinvestirati ću je u ljetovanje na nekom HR otoku…

Ma nije dionica problem, ona je prekrasna kao i firma. Problem su nesposobnost ZSE jedan dan i danas makro pokazatelji na svjetskoj razini. Molim Vas sve nemojte zaboravutu 2007/2008 i one padove. ADPL je predobra firma(meni) ali makroeko trenutno ne izgleda dobro… za cijelu Zapadnu hemisferu a niti Istočna neće dugo izdržati ovako..

I was early taught to work as well as play, My life has been one long, happy holiday; Full of work and full of play- I dropped the worry on the way- And God was good to me everyday.

Ma nije dionica problem, ona je prekrasna kao i firma. Problem su nesposobnost ZSE jedan dan i danas makro pokazatelji na svjetskoj razini. Molim Vas sve nemojte zaboravutu 2007/2008 i one padove. ADPL je predobra firma(meni) ali makroeko trenutno ne izgleda dobro… za cijelu Zapadnu hemisferu a niti Istočna neće dugo izdržati ovako..

Ufajmo se da će se Ameri dogovoriti među sobom.

Nadam se da se budu dogovorili… U srijedu (local time) idu na pregovore. Strane su grube i oštre. Ali vjerujte mi ako se donese dogovor, tržišta idu jako jako gore, prvo azijska zbog vjere u kupljeni američki dug a onda EU. To bude predobro. Malo straha i neizvjesnosti i onda booom. ADPL kao jak nosioc vala. Jer ovo trenutno stanje nema veze sa ikakvim fundamentima osim sa strahom.

Nadam se da se budu dogovorili… U srijedu (local time) idu na pregovore. Strane su grube i oštre. Ali vjerujte mi ako se donese dogovor, tržišta idu jako jako gore, prvo azijska zbog vjere u kupljeni američki dug a onda EU. To bude predobro. Malo straha i neizvjesnosti i onda booom. ADPL kao jak nosioc vala. Jer ovo trenutno stanje nema veze sa ikakvim fundamentima osim sa strahom.

naravno da se budu dogovorili, ovo je sad predstava koja će završit 5 do 12…

ADPL kao jak nosioc vala.

Dobra ideja!!! Mogao bi i ADPL dodatno ući i u "turizam" – prozvoditi daske sa surfanje! [cool]

naravno da se budu dogovorili, ovo je sad predstava koja će završit 5 do 12…

[/quote]
Hmmm samo se bojim da ne vide slabi dolar kao mogučnost rasta na srednji i dugi rok.. ali ok to su druge teme:)

Ja vjerujem(sa svojim skormnim iskustvom i metodama) da bi next dividenda mogla biti oko 10,5 – 11 kn po dionici.

[/quote]

Ja pak mislim da će iduće godine dividenda biti isplaćena eventualno na ovoj razini, a ne bi me čudilo da bude i manja. Kako se iduće godine ipak očekuje povoljnija investicijska klima u našem okruženju, približavanje i drugih država bivše Jugoslavije EU, tvrtke koje imaju perspektivu širenja i mogućnost investiranja sigurno da će dio dobiti uložiti u nove investicije, a samo dio podijeliti kao dividendu. Najava tvornice u Kragujevcu je samo početak investicija u susjednim državama gdje će se loviti povoljnije pozicije za stvaranje dodatnog profita. Dividenda se u principu i dijeli kada se jednostavnim rječnikom rečeno, novac nema gdje "pametnije" uložiti i kada taj "izdatak" ne šteti daljnjem razvoju tvrtke. Naravno da se kod velike dobiti kakva je u slučaju npr. HT-a, pa sada i ADPL uvijek traži način da se dio dobiti izdvoji i dioničare dodatno nagradi bez obzira na vrijednost dionica na burzi. Dobri poslovi, siguran prihod i ulaganje u budući razvoj najbolji su preduvjeti za rast vrijednosti dionica, zato ja osobno neću biti tužan iduće godine u ovo doba ako dividenda bude manja ili je uopće ne bude, naravno ako će nove investicije povećati vrijednost dionice na 150-160 kuna. [smiley]

... ja se samo igram i uživam ...

New Report

Close