Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ADPL | 10,16 | 32.102 | 3,160 | 10,20 | 10,40 | -5,61% |
fino raste ADPL, polako ali postojano [smiley]
onda, do kraja tjedna 140 kn, u ponedjeljak (zadnji dan za dividendu) 150 kn? [thumbsup]
I to bi bilo odlično mada bih ja rado još dokupio ispod 128 kad bi se našao netko da proda.
a na koliko joj je mjesto? [shocked]
po meni sigurno više nego je danas (zato sam ju i imam prek 50% portfelja), a po tebi vjerojatno niže.
di god da dođe, to sigurno neće bit zbog skrivenih naloga. oni su vjerojatno vraćeni da bi se određene strukture ulagača prekenjavale na burzi i pokazivale svoju nadmoć.
fino raste ADPL, polako ali postojano [smiley]
onda, do kraja tjedna 140 kn, u ponedjeljak (zadnji dan za dividendu) 150 kn? [thumbsup]
I to bi bilo odlično mada bih ja rado još dokupio ispod 128 kad bi se našao netko da proda.
[/quote]
isto ti je 130 ili 128
Vi ste svi kolko vidim ovdje dužeročni, pa vam te dvije kune zaista nebi trebale biti neka prepreka oko odluke za kupnju.
Tako i treba gledati, to su pravi dioničari, nedaju oni svoje.
Zamislite vi one koji su po 150 prije dva mjeseca prodale ovaj podcijenjeni biser a vrijedi više.
Iako, po mom računu ova dionica vrijedi cca 170 kn.
Kolege s dudicama, KAKVI MRKI SKRIVENI NALOZI??? [lol] [lol] [lol]
Gledajući dnevna kretanja ADPL, odlučio sam konstruirati zanimljivu tezu o kretanju cijena i stvaranju "ribe" koja pomalo liči na "raketu" (raketu izgledom,a ne cijenom). Znam mnogi će tvrditi da je ta teorija ludost,ali neke stvari se poklapaju.
Kao prvu neutralnu točku uzeo sam cijenu od nepunih 140 kn – 7.06.2011. U međuvremenu kao relevatne datume pri kretanju cijene uzeo sam 10.06, 11.06, 13.06., 16.06, 20.06. – pri čemu prva tri signaliziraju toboga, dok potonja 2 signaliziraju osigurač neutralnu točku no.2, Zašto to govorim? Govorim jer nakon druge neutralne točke događa se ono što je bio teret cijene prošloga razdoblja, a to jeste vlasnička struktura.
Preslagivanje vlasništva dovodi nas pod
a) fleksiblnije kretanje cijena na tržištiu i povećanje likvidnosti same ADPL
b) teret stopitranja pada/rasta cijena na svakom je dioničaru nevezano za broj dionica koje on posjeduje ( tu presdnu ulogu ima formiranje trenda od strane malih dioničara)
c) pretpostavka pada na drugu neutralnu točku od 124kn morala bi rezultirati rastom za dividendni iznos (7.50kn), jer to fiksna vrijednost koju dioničar dobiva ukoliko je imatelj dionice na xx xx xxxx datum = 124 + 7,50 = 131.50 kn , što potkrepljuje trnutnu cijenu dionice na ZSE, što opet znači da je tržište prepoznalo vrijednost dionice
d) izvješća koja će prikazati poslovne rezultate za razdoblje Q2,3 mogu odrediti nove neutralne točke koje bi mogle pokazivati smjer kretanja, trend i raspoloženje dioničara ADPL.
Neutralna točka NO. 2 prikazuje potencijalna odsjaj ADPL zraka i formiranje vrlo važnih kretanja i razina cijena u budućnosti, kao i njihova međurazdoblja promjene trendova. Kružnice nam uzorno predočavaju dnevno kretanje cijene, te omogućuju realni prikaz vrijednosti istih cijena kroz djelomičnu refleksiju "narisane reakete".
Pretpostavke: a) Hoće li to na kraju biti raketa ili dvostruko šilo?!
b) Sunčeve zrake siju iz jezgre neutralne točke i mogu uzorno prikazati neke od zanimljivih razina za promjenu trenda u dionici, no ne i nužno
c) Volumen dionica će imati presudnu ulogu na svim cjenovnimr razinama – zrake su tanje što je volumen trgovanja veći i obratno
Autor ne posjeduje dionice ADPL, niti nagovara na kupnju/prodaju dionica ADPL, već je to njegovo viđenje ADPL u mjesecu lipnju i srpnju ( predočeno na slici)
Puno si vremena po trošio na ovo ali IMHO uzalud..previse je tu faktora "sto bi bilo kad bi bilo" mogučnosti da bi tu ikakva grafika analiza ppuno nešto mogla reći…
Uvjek mi je draži egzaktni matematički račun, nego igranje "babe vračare", a taj račun jasno okazuje podcjenjenost ADPL i njena vrjednost kad tad se mora "otključati" no dali ce to biti za mjesec dana, 6mjeseci,godinu ili duze pravom ulagacu zapravo nije ni bitno…
Koga vesele ovakve analize super da ih radi no moj osobni stav je da se lokalne promjene jako jako teško mogu predvidjeti zbog mnoštva faktora koja na nju utjeću
…po mom računu ova dionica vrijedi cca 170 kn.
to se slažemo [thumbsup]
[/quote]
isto ti je 130 ili 128
Vi ste svi kolko vidim ovdje dužeročni, pa vam te dvije kune zaista nebi trebale biti neka prepreka oko odluke za kupnju.
Tako i treba gledati, to su pravi dioničari, nedaju oni svoje.
Zamislite vi one koji su po 150 prije dva mjeseca prodale ovaj podcijenjeni biser a vrijedi više.
Iako, po mom računu ova dionica vrijedi cca 170 kn.
[/quote]
Apsolutno si u pravu kolega, kupovo sam je i po 140 kn jer sam siguran da vrijedi znatno više ali kad se ukaže ovakva prilika a imaš slobodnog keša zašto to ne podebljati. Juče mi istina manji dio naloga prošao i po 127,01 pa mislo možada će opet.
Inače preko 10% portfelja imam samo u KODT,BLJE,FRNK,ULPL i sad je tu i ovaj biser.
Lijep pozdrav!
http://www.rast.hr/hr/trziste/grafikoni.html?f%5Bticker%5D=ADPL-R-A%3AZSE&f%5Btip%5D=2
primijetite od kraja 9. do kraja 11. mjeseca skoro isti uzorak kretanja cijene kao i od polovice 3.mjeseca do sada-ako se ponovi ono sto se spremalo tada,imamo rast od cca 45% sto bi bilo oko 190 kn
[thumbsup] [cool]
pozdrav kolegici juditi:malo sam updateao svoju prognozu kretanja cijene [smiley]
Kolege s dudicama, KAKVI MRKI SKRIVENI NALOZI??? [lol] [lol] [lol]
Činjenica je da su skriveni (točnije "iceberg") nalozi vraćeni u funkciju sa stupanjem na snagu novih pravila burze. Zapravo, bili su samo privremeno zabranjeni. Ja sam osobno izričito protiv njih jer direktno doprinose iskrivljavanju slike tržišta, protiv čega se burza barem deklarativno cijelo vrijeme bori.
Još me zanima – jer vidim da neki pišu – da li je moguće kod nekih brokerskih kuća vidjeti da li je nalog iceberg, ili se samo radi o raskrinkavanju nakon što netko nagazi na njega?
Na hiti se navodno moze vidjeti koji je nalog "skriven" koji nije, ondosno vidi se oznaka kraj naloga i vidi se pocetna velicina (koja navondo mora biti najmanje 10% naloga)..Agram brokeri su najavili da ce se i kod njih za par dana moci vidjeti takvi nalozi te da ce se moci i zadavati
Inače preko 10% portfelja imam samo u KODT,BLJE,FRNK,ULPL i sad je tu i ovaj biser.
Lijep pozdrav!
Odmah se vidi tko zna birati dionice..Iako me cudi samo 10%..volite diverzificirati ili imate fakat veliki portfelj 🙂 🙂
BTW
Top 10 ako ikoga zanima vec danima bez promjena, a danas mala promjena PBZ prodao nekih 500tinjak dionia.