Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ADPL | 11,04 | 9.494 | 860 | 11,00 | 11,20 | -1,35% |
Zna li netko kada bi dividendan mogla sjesti na račun ?
Da idem malo na ljetovanje odmoriti od ovog Zse ludila….
Pise da je isplata od 3 do 13.08..Sad neznam hoce li u tom razdoblju maloo po malo isplacivati djeu po djelu dionicara ili ce odjednom svima uplatiti neznam, procitja u odluci mozda pise
Promjene na dan 24.6.2011. u top 10(iza dražbe stanje):
2. PBZ D.D. 216.781 5,16%
6. HRVATSKA POŠTANSKA BANKA D.D. 100.855 2,40%
Promjene na dan 4.7.2011. u top 10:
2. PBZ D.D. 213.631 5,09 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA – 3150
7. HRVATSKA POŠTANSKA BANKA D.D. 97.124 2,31 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA – 3731
Dakle, nakon kupnje na razinama cijene 109-113 kn , manji dio(količine) su kapitalizirali(prodali) za 15 kn dobiti(razlika u cijeni) po dionici na burzi.
Nije mi jasno čemu neka razmišljanja da će nakon divid daya ADPL pasti više od iznos dividende. Pošto je to opće poznati podatak zašto ti koji misle prodati ne prodaju sada po cijeni većoj za tih 7kn, a ne poslije po cijeni manjoj za isti iznos ili manji.
Ako idem tom logikom onda bi cijena na ex divid day trebala biti veća nego što je cijena sada umanjenja za iznos dividende i vrijedi sada kupovati. Greška u logici ili?
Pise da je isplata od 3 do 13.08..Sad neznam hoce li u tom razdoblju maloo po malo isplacivati djeu po djelu dionicara ili ce odjednom svima uplatiti neznam, procitja u odluci mozda pise
Ja dosad još nisam sreo firmu da je dividendu isplaćivala dio po dio, odnosno grupa po grupa dioničara, jer to je svojevrsna diskriminacija i vjerojatno nije ni legalno – ili isplati svima ili nikome. To se ograđuju (kad daju vremenski interval) i mogu isplatit bilo koji dan ovisno o stanju likvidnosti, ali kad odluče – isplaćuju svima.
@rohbau Obično dionica na ex dividend padne i malo više od iznosa dividende jer se špekulanti premjeste u neku drugu dionicu. To što ljudi onda ne prodaju prije je po meni logika – daj ti meni kešovinu koja je sigurna (kroz dividendu), a potencijalnu kapitalnu dobit (od ranije prodaje) objesi mačku o rep. Plus vjerujem da dobar dio ljudi nisu aktivni trgovci i ne prate stanje redovito, oni kupe i drže, i razvesele se dividendi s vremena na vrijeme.
Ja dosad još nisam sreo firmu da je dividendu isplaćivala dio po dio, odnosno grupa po grupa dioničara, jer to je svojevrsna diskriminacija i vjerojatno nije ni legalno – ili isplati svima ili nikome. To se ograđuju (kad daju vremenski interval) i mogu isplatit bilo koji dan ovisno o stanju likvidnosti, ali kad odluče – isplaćuju svima.
Da da tocno, pisoa sam u zurbi pa izlanuo bez previse razmisljanja , vjerojatno je do kao sto kazes ogranicenje ovisno o likvidnosti…
Ovo s top10 smo komentirali par stranica prije mozda nisi vidio..Uglavnom sve se vise cini da se pod tim skrbnickima krije vise od jedna osoba/racun pogotovo ovaj PBZ ako se malo promatra trgovanje i prije same ponude i danas …Ali nije puno ni bitno 🙂
Nije mi jasno čemu neka razmišljanja da će nakon divid daya ADPL pasti više od iznos dividende. Pošto je to opće poznati podatak zašto ti koji misle prodati ne prodaju sada po cijeni većoj za tih 7kn, a ne poslije po cijeni manjoj za isti iznos ili manji.
Ako idem tom logikom onda bi cijena na ex divid day trebala biti veća nego što je cijena sada umanjenja za iznos dividende i vrijedi sada kupovati. Greška u logici ili?
za očekivati je da će ADPL jače skočiti ovaj petak i pogotovo u ponedjeljak, a onda bi pad mogao biti na 127-130 kn
Promjene na dan 24.6.2011. u top 10(iza dražbe stanje):
2. PBZ D.D. 216.781 5,16%
6. HRVATSKA POŠTANSKA BANKA D.D. 100.855 2,40%
Promjene na dan 4.7.2011. u top 10:
2. PBZ D.D. 213.631 5,09 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA – 3150
7. HRVATSKA POŠTANSKA BANKA D.D. 97.124 2,31 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA – 3731
Dakle, nakon kupnje na razinama cijene 109-113 kn , manji dio(količine) su kapitalizirali(prodali) za 15 kn dobiti(razlika u cijeni) po dionici na burzi.
a kad sam ja spomenuo, onaj jedan je rekao da sam dosadan
u sadasnju cijenu uopce nije uracunata dividenda ,jer je prije objave dividende cijena bila visa:135 kn .cijena je sad ovakva jer se iskrcavaju radi jeftine kupnje po cca 110 kn
za očekivati je da će ADPL jače skočiti ovaj petak i pogotovo u ponedjeljak, a onda bi pad mogao biti na 127-130 kn
[/quote]
a mozda pad bude malen i tek onda krene rast jer su se iskrcali koji su mislili i koji su kocili rast na razinu kamo spada-oko 150 kn.slicno je bilo pred cca 2 g s thnk-nakon ex dividend dana je polako jos vise pocela rast i rast je bio daleko veci nego dividenda..
a ljudi moji, ako je na dražbi prodano preko 1.000.000 dionica ADPL, normalno da će neki kupci dio tih dionica prodati s +10% jer neki su išli špekulativno, nekima treba dio keša za druge investicije na burzi itd.
sve to nije toliko bitno koliko činjenica da je riješen preventov paket i da tog utega više nema…sad će se malo po malo pročistiti vlasnička struktura, ali i dalje ostaje činjenica da je kupnja ADPL po ovim cijenama odlično ULAGANJE koje donosi miran san i kod kojeg ne moraš svaki dan gledati što se dešava s firmom, hoće li imati za plaće ili ne, ima li para za vraćanje kredita ili ne, ili hoće li u stečaj….a to je neprocjenivo!
[/quote]
zavisi koliko će narasti pred dividendu. ako u ponedjeljak probije 150 kn, gotovo sigurno je da više neće padati ispod 135 kn. vidjet ćemo uskoro [thumbsup]