Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ADPL | 11,04 | 9.494 | 860 | 11,00 | 11,20 | -1,35% |
Baš ti neću odgovoriti pa se požderi od znatiželje [tongue]
[/quote]
ADP ce imati manje prihode od planiranih u Q2 iz slijedecih razloga:
Revoz je sa 23/05 otpustio 520 ljudi zbog problema u Japanu, maknuli su citavu smjenu (znaci sa 900 vozila/dan pali su na 600 vozila/dan) – oporavak slijedi nakon ljeta
+
Revoz ce biti zatvoren (kolektivni GO kao i svake godine u citavoj autoindustriji!) 3 tjedna u ljetnom periodu – impact na Q3
Ovo pisem jer se uvijek zapanjim nad kolicinom stupidnih izjava oko ADPa ili bilo koje druge tvrtke koja npr. ima svake godine kolektivne…u stilu:"vis kak su im pali prihodi, nekaj tu ne stima…"…itd…u autoindustriji (B2B), modeli zive 5-10 godina…osvoji li ADP novi Twingo III i Smart koji pocinju u Q4/13…bice to samo nastavak jedne od rijetkih i dobrih proizvodnih prica u HR.
čocjek je napisal to kaj je napisal. svi smo pročitali i primili na znanje. budući da bu sad to ponavljal u svakom postu ko papagaj, nema smisla ulazit u raspravu. čekamo daljnji razvoj sitauacije.
pad-dokup, porast-sve 4 u zrak i cicanje pivkana.
24fast4u
Jp sve je to OK s smanjenjem prihoda, moglo bi se desiti upravo zbog razloga koje navodis ja to znam odprije, nego kolega je rekao da očekuje negativne FI (gubitak) , a to po meni bas i nije relano no ok…
Jako ljepo objasnjeno
čocjek je napisal to kaj je napisal. svi smo pročitali i primili na znanje. budući da bu sad to ponavljal u svakom postu ko papagaj, nema smisla ulazit u raspravu. čekamo daljnji razvoj sitauacije.
pad-dokup, porast-sve 4 u zrak i cicanje pivkana.
[thumbsup], sto se mene tice 12X isto dokup
24fast4u
Jp sve je to OK s smanjenjem prihoda, moglo bi se desiti upravo zbog razloga koje navodis ja to znam odprije, nego kolega je rekao da očekuje negativne FI (gubitak) , a to po meni bas i nije relano no ok…
Jako ljepo objasnjeno
ja ne drukam za nikoga vec sam rob brojeva i slazem se da ukoliko netko (npr. hromax) daje katastroficne izjave, iste treba podkrijepiti i nekakvim cinjenicama, brojevima…ajd probacu generalno jer "cash is the king":
1- FY sales ce past ADP-u za nekih 10-15% (zbog Japana, vec objasnjeno)
2- operating margin ce im ostati nepromijenjen
3- working capital mgt ce im ostati vise manje nepromijenjen
(receivables ce ostati isti, payables takodjer a inventory ce pasti)
Kako je free cash flow = cashflow operations (sve ovo gore navedeno) + cashflow investments…ne ocekujem nikakve vece promjene, one su moguce jedino da je ADP isao ili ide u neke nove vece investicije….ja za takve ne znam…nova lakirnica (10M EUR) je jos uvijek daleko, Rusija je "sredjena", otvara se novi pogon bez nekih vecih investicija jer im je opet uletio ovaj ruski partner (aerokosmichkoie oboroduvanie) sa gotovom zgradom i preselice par brizgalica tamo i krenuti polako….jednostavno ne vidim od kuda bi dosao neki veci negativan impact na ADP u Q2 i Q3 ove godine….
nije da sam pesimist. ali zašto bi netko prodavao dionicu po 125 kn , kad vi kažete da vrijedi puno više?
jer je kupio po 110 prije par dana i zeli brzu zaradu [wink]
[/quote]
ok zasto jedinica za ovo? pa ima i onih ulagaca koji drugacije razmisljaju i kupuju po 130 ,mislim da ce uskoro takvi i prevagnuti [thumbsup]
24fast4u
Jako ljepo objasnjeno
ja ne drukam za nikoga vec sam rob brojeva i slazem se da ukoliko netko (npr. hromax) daje katastroficne izjave, iste treba podkrijepiti i nekakvim cinjenicama, brojevima…ajd probacu generalno jer "cash is the king":
1- FY sales ce past ADP-u za nekih 10-15% (zbog Japana, vec objasnjeno)
2- operating margin ce im ostati nepromijenjen
3- working capital mgt ce im ostati vise manje nepromijenjen
(receivables ce ostati isti, payables takodjer a inventory ce pasti)
Kako je free cash flow = cashflow operations (sve ovo gore navedeno) + cashflow investments…ne ocekujem nikakve vece promjene, one su moguce jedino da je ADP isao ili ide u neke nove vece investicije….ja za takve ne znam…nova lakirnica (10M EUR) je jos uvijek daleko, Rusija je "sredjena", otvara se novi pogon bez nekih vecih investicija jer im je opet uletio ovaj ruski partner (aerokosmichkoie oboroduvanie) sa gotovom zgradom i preselice par brizgalica tamo i krenuti polako….jednostavno ne vidim od kuda bi dosao neki veci negativan impact na ADP u Q2 i Q3 ove godine….
[/quote]ljudi pa cemu vise uopce spominjati nebuloze koje je onaj kolega spominjao,kaj ne vidite da je to najobicnija provokacija ? nista od toga [bye] [cool]
Skoro polovina današnjeg prometa je prošla sa cijenom od 129,95 – 130 kuna, nemam puno al me veseli i ako bude zdravlja, love i povoljne cijene budem još malo nadokupil… i čekal bolje dane. Mi se vidi da su naši najveći problemi ovdje strpljenje, potom manjak novaca da kupimo kad mislimo da je najbolja prilika i treće strašna želja za brzom zaradom… Ovo treće nikak da svedemo u realne okvire…
jel bilo promjena u top10?
Nije bilo nikakvih promjena sve po starom….jucer se kupovalo vecinom po asku, tu i tamo je neki plasljivac lupio po bidu (pred kraj)…
http://www.hrportfolio.com/hr/fondovi/fondovi_0_0_0_0/||Analize_Fondova|Dionica_AD_Plastik_-_dobra_prilika_za_kratkoro-ccnu_kupovinu-upit-_-zagL-01-cot-07-cot-2011-zagD-|78
(01.07.2011)
Dionica AD Plastik – dobra prilika za kratkoročnu kupovinu? (01.07.2011)
Izdvajam:
Iako smo u ožujku ove godine radili analizu dionice AD Plastik i predvidjeli rast vrijednosti, kroz peti impulsni val, prema 153,00 kn (drugi cilj je bio na 170,00 kn), bilo bi dobro neke stvari ponoviti. Dugoročni trend je izrazito bikovski, a prati ga vrlo uočljiva petovalna formacija (za one koji ne znaju Elliott-ova valna teorija), sa ekstremima na 85,10 kn (najniža vrijednost promatranog vremenskog razdobolja), te maksimumom na 152,00 kn.
….
Možemo primijetiti da se upravo razina od 121,00 kn pokazala kao pouzdana potpora kupcima, pa ćemo ju iskoristiti za postavljanje stop lossa u našoj kratkoročnoj strategiji. Naša kratkoročna strategija temelji na impulsnom b valu, koji bi za cilj mogao imati vrijednost od 140,00kn (61,8 % fibo korektivna vrijednost vala a). Kratkoročna preporuka je kupovina oko 127,00 kn, sa stopom na 121,00 kn (-4,72 %).
….