Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ADPL | 11,04 | 9.494 | 860 | 11,00 | 11,20 | -1,35% |
dobre dionice postaju dobre, pa tako je očita divergencija od onog blesavog doba kada su taksisti i svaka susa kupovali dionice i napucavali neke cror-ove ehos-ove i ostala cuda u nebesa.
ATH apsolutno nista ne znaci za stabilnu investiciju. Za nekog tko druzi dionice max tjedan dana znaci..
Prije svega ću se složiti s kolegom HaoRen-om u vezi članka… dosta gluposti je napisano, no eto…
A, sada moj kratki osvrt… kad sam bio mlađi, mislio sam kako treba kupovati dionice s dobrim fundamentima, s rastom prihoda, dobiti, padom obveza… međutim, kako sam rastao, shvatio sam gdje živim, kako živim u zemlji gdje poduzeća poput ADPL nisu poželjna jer je u njima teško izgubiti novce, fondovi u njima ne mogu izgubiti naše mirovine, stoga se takve dionice ne cjene, već se siluju!
Žao mi je vidjeti kako se društvima poput ADPL njihov dobar rad nagrađuje padom cijene na burzi… s 15x,xx na 127,xx
Strašno! [sad]
Tako se za dobar rad nagradila i dionica HT-a koja je nakon objave vijesti o dividendi od 22,76 kn u sljedećih 7 trgovinskih dana propala s prosječne cijene od 313,97 kn na 280,50 kn (-33,47 kn) iako je po fundamentima daleko od plastike i ostalih, a prema iznosu dividende u odnosu na cijenu dionice da i ne govorim. Ne znam samo što ovdje očekujete ? Mislite li da će plastiku netko napumpati na 150+ kako biste se vi koji ste kupovali po 123+ mogli lagano iskipati i pospremiti razliku u džep. Nisam baš siguran da će to ići. Vidjet ćete tek nakon ex-dividend day-a kakav će pad uslijediti. Živi bili ! [cool]
[/quote]
ipak postoje znacajne ,da ne kazem velike razlike izmedju ht i adpl.ht se ne kupuje radi rezultata za koje je ocekivano da ce padati nego radi dividende koja je bila manja od ocekivane pa je zato cijena pala.drugi razlog je sto je prije toga cijena bila nabrijavana na previsoku razinu.osim toga ht i sad posto su uisplatili dividendu i nakon sto je cijena toliko pala ima visi odnos cijene i zarade (P/E) a nema perspektivu rasta kao sdpl nego padaposlovanja.osim toga i odnos vrijednosti i cijene je duplo veci.dakle adpl bi komotno mogao biti na 250 kn po BV.prije svega dionice se kupuju radi ocekivanog porasta vrijednosti [cool]
[/quote]
Slažem se s time da je cijena HT-a srušena zbog srušenih očekivanja mirovinskih fondova da će dividenda biti na razini lanjske, ako ne i veća, pa kad nije bilo tako (a moglo se pretpostaviti da tako neće ni biti) onda je uslijedilo masovno iskipavanje i rušenje cijene bez kriterija. Ne slažem se međutim s time (i to smatram štoviše paradoksom) da rezultati poslovanja HT-a za koje se moglo pretpostaviti da će zbog krize biti lošiji, neće imati reperkusije na odluku o visini dividende. S tim u vezi nelogično je da se dionica pojačano kupuje zbog očekivanja veće dividende, ali ne i zbog očekivanja boljih rezultata, jer bez boljih rezultata nema ni veće dividende što je valjda svima jasno, tako da ispada da su mirovinci HT kupovali špekulativno ili po inerciji jer i onako kupuju s tuđim novcem pa ih nije ni briga za ishod kupovine. Što se pak tiče perspektive rasta ADPL-a odnosno HT-a, mišljenja sam da će kriza i nadalje tu imati upliva na cijenu obje dionice. Za ADPL se očekuje negativni izvještaj za drugi kvartal, a takav bi mogao biti i za treći pa je samo pitanje koliko će potegnuti dolje nakon objave rezultata. BV ne bi trebao biti osnovni kriterij za kupnju dionice, pa zaboravite ovu priču o ADPL na 250 ili ne znam koliko. Pitanje je samo u kojoj je mjeri dividenda od 7,5 kn ugrađena u sadašnju cijenu, a moglo bi se dogoditi da taj kriterij dividendnog prinosa prevagne barem kratkoročno nad kriterijem očekivanog porasta poslovanja u budućnosti (tim više što su veliki kupovali dosta povoljnije od sadašnje cijene) što bi za posljedicu imalo neminovno rušenje cijene. BTW čini mi se da je ovih 5.000 i kusur komada dogovorena transakcija, čisto da se malo digne prosjek a i promet, ne bi li se stekao dojam da se lupa po asku, mada je većina transakcija od ponedjeljka nadalje išla po bidu. [cool]
Za ADPL se očekuje negativni izvještaj za drugi kvartal, a takav bi mogao biti i za treći pa je samo pitanje koliko će potegnuti dolje nakon objave rezultata.
Suzdržat ću se komentara na sve ostalo što si napisao, ali daj mi molim te reci odkuda i na temelju čega ti očekuješ negativni izvještaj i to za firmu koja je i u vrjeme najteže krize dok su svi radili s minusom, radila u plusu, a ove godine radi još i bolje (pogleaj samo izvjestaj za 1Q te komentare uprave na isti)…
Uglavnom pises bedastoce…
Samo da podjetim sto pise u 1Q pod predvidanja za tekucu godinu
[quotec) Predviđanje za 2011. godinu
Rezultat prvog kvartala je bolji od plana i slijedom toga predviđanja su da će rezultat za 2011.
godinu biti bolji od rezultata koji je bio u 2010. godini kako za Maticu tako i za Grupu.
][/quote]
E kad ovako konzervativna tvrtka s ovako konzervativnom upravom stavi ovakvu rečenicu u FI to moze biti samo dobra stvar.
Za ADPL se očekuje negativni izvještaj za drugi kvartal, a takav bi mogao biti i za treći pa je samo pitanje koliko će potegnuti dolje nakon objave rezultata.
Suzdržat ću se komentara na sve ostalo što si napisao, ali daj mi molim te reci odkuda i na temelju čega ti očekuješ negativni izvještaj i to za firmu koja je i u vrjeme najteže krize dok su svi radili s minusom, radila u plusu, a ove godine radi još i bolje (pogleaj samo izvjestaj za 1Q te komentare uprave na isti)…
[/quote]
A ti uglavnom neumorno drukaš. Prije si bio druker bez presedana na KORF-u, a sada si prešao ovdje. Tamo su isto išla astronomska predviđanja cijene u smislu "ide to za koji dan na tri znamenke itd., itd." Ako ti ne odgovara drugačije mišljenje od onoga kojeg zagovaraš ti i nekolicina ostalih koji su se ovdje zabunkerirali u iščekivanju spektakularnog rasta, onda lijepo primjeni ignore opciju i miran si. [tongue]
Kako nitko nije primjetio da će slovenci početi treću smjenu 29 kolovoza.
http://si.seebiz.eu/revoz-ponovno-zaposljava-300-radnika/ar-7174/
http://www.zse.hr/UserDocsImages/financ/ADPL-fin2011-1Q-NotREV-K-HR.pdf Evo kolega malo pročitajte šta piše.Mislim da optimizma nefali,a i nikad ga dosta.U slučaju ADPlastike s razlogom.Pozdrav.
[/quote]
A ti uglavnom neumorno drukaš. Prije si bio druker bez presedana na KORF-u, a sada si prešao ovdje. Tamo su isto išla astronomska predviđanja cijene u smislu "ide to za koji dan na tri znamenke itd., itd." Ako ti ne odgovara drugačije mišljenje od onoga kojeg zagovaraš ti i nekolicina ostalih koji su se ovdje zabunkerirali u iščekivanju spektakularnog rasta, onda lijepo primjeni ignore opciju i miran si. [tongue]
[/quote]
Nisi mi odgovorio na pitanje i tu se izvlacis na nekakvo drukanje, pa te molim da mi odgovoris na pitanje..Pa nisam ti ja Lopina ili MACHETE. KORF idalje smatram super dionicom i da nije ADPL dosao "na popust" idalje bi bio tamo no ova se prilika nije smjela propustiti…ADPL sam imao jos od 1mjeseca (mos vidjet psotove ovdje) sada sam samo povecao poziciju.. neznam zasto bi sada bio na temi KORF ako tu dionicu vise nemam ne pisem po dionici koju nemam no svejedno to ne znaci da ju smatram losom investicjom bas naprotiv…Prica o "ide to na 3 znameke bla bla" .. valjda si me pomjesao s nekim (BigBoss,peyo???? ) nema veze….Kad smo kod KORFa sutra je tamo DAN D ako se ne varam (odluka o Riviera Adriai) pa bi moglo tamo biti svasta uskoro no ne pratim to vise toliko.
Uglavnom nevazno ajd odgovori na pitanje zasto i na temelju cega ocekujes negativan 2Q..Ja ga ocekujem itekako pozitivanog, no svejedno ne mislim da ce to jako utjecati na cjenu ove dionice , realno je da vrjedi puno puno vise od 125kn gledajuci fundemente, ali ocito ima par kocnica koje ju koce i ako iduce godine u ovo doba ADPL-R-A bude na 150-160 uz dvidende meni dovoljno i ja sretan alio idalje neču prodavati, iako svi znamo da realno vrjedi vise no eto sto bude bit ce…Eto slobodno se cujemo iduce godine pa usporedimo cjene KORFa i ADPLa danas i tada (oboje mislim da su dobre investicije idalje samo sto se kod ADPLa kupuje poslovanje, a kod KORFa book jer ce poslovanje jos neko vrjeme biti negativno)..
BTW
Ako nekog zanima stanje u TOP 10 nema promjena
nije da sam pesimist. ali zašto bi netko prodavao dionicu po 125 kn , kad vi kažete da vrijedi puno više?
Uglavnom nevazno ajd odgovori na pitanje zasto i na temelju cega ocekujes negativan 2Q.
Baš ti neću odgovoriti pa se požderi od znatiželje [tongue]
[/quote]
[/quote]
kolega ako tko ovdje druka-na dolje,onda ste to vi-sta nije vam dovoljno jeftino jos?
@ haoren ha valjda misli da ce rezultati biti losi zbog onog potresa u japanu.. [lol]
Baš ti neću odgovoriti pa se požderi od znatiželje [tongue]
[/quote]
kolega hromax
dali ste podatak za iduća dva tromjesjeća bez ikakvih objašnjenja…
po nekoj logici želite se ukrcati na vlak ali sa jeftinijom kartom…
nije da sam pesimist. ali zašto bi netko prodavao dionicu po 125 kn , kad vi kažete da vrijedi puno više?
jer je kupio po 110 prije par dana i zeli brzu zaradu [wink]