Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ADPL | 11,04 | 9.494 | 860 | 11,00 | 11,20 | -1,35% |
Hoćemo li opet na 120 kuna?
Nema puno, nekih 1000 komada.
[thumbsup]
[thumbsup]
Ako nema skrivenih naloga. [smiley]
Prije svega ću se složiti s kolegom HaoRen-om u vezi članka… dosta gluposti je napisano, no eto…
A, sada moj kratki osvrt… kad sam bio mlađi, mislio sam kako treba kupovati dionice s dobrim fundamentima, s rastom prihoda, dobiti, padom obveza… međutim, kako sam rastao, shvatio sam gdje živim, kako živim u zemlji gdje poduzeća poput ADPL nisu poželjna jer je u njima teško izgubiti novce, fondovi u njima ne mogu izgubiti naše mirovine, stoga se takve dionice ne cjene, već se siluju!
Žao mi je vidjeti kako se društvima poput ADPL njihov dobar rad nagrađuje padom cijene na burzi… s 15x,xx na 127,xx
Strašno! [sad]
Tako se za dobar rad nagradila i dionica HT-a koja je nakon objave vijesti o dividendi od 22,76 kn u sljedećih 7 trgovinskih dana propala s prosječne cijene od 313,97 kn na 280,50 kn (-33,47 kn) iako je po fundamentima daleko od plastike i ostalih, a prema iznosu dividende u odnosu na cijenu dionice da i ne govorim. Ne znam samo što ovdje očekujete ? Mislite li da će plastiku netko napumpati na 150+ kako biste se vi koji ste kupovali po 123+ mogli lagano iskipati i pospremiti razliku u džep. Nisam baš siguran da će to ići. Vidjet ćete tek nakon ex-dividend day-a kakav će pad uslijediti. Živi bili ! [cool]
Morate uzeti u obzir i to da ima puno onih koji su kupili po 110 kuna i oni to žele prodati sada.
110 – 125 = 14% ni oro ni kopao
naravno, trebalo je malo i preko foruma to sve zasladiti
jer gledam unazad nema nijednog posta osim sve puca od optimizma [bye]
Prije svega ću se složiti s kolegom HaoRen-om u vezi članka… dosta gluposti je napisano, no eto…
A, sada moj kratki osvrt… kad sam bio mlađi, mislio sam kako treba kupovati dionice s dobrim fundamentima, s rastom prihoda, dobiti, padom obveza… međutim, kako sam rastao, shvatio sam gdje živim, kako živim u zemlji gdje poduzeća poput ADPL nisu poželjna jer je u njima teško izgubiti novce, fondovi u njima ne mogu izgubiti naše mirovine, stoga se takve dionice ne cjene, već se siluju!
Žao mi je vidjeti kako se društvima poput ADPL njihov dobar rad nagrađuje padom cijene na burzi… s 15x,xx na 127,xx
Strašno! [sad]
Za ulaganje trebaš imate dvije stvari:
– novac
– medij
Kada imaš navedeno, trgovanje postaje smisleno.
Možeš otvoriti blog, no, ne znači nužno da će taj blog ljudi posjećivati.
Samim time što se blogeri hvale posjećenosću, samim time čitanost raste, a i povodljivost, ako je jednom bio u pravu, bit će i drugi puta i mic po mic svi počnu ulagati i dionica počne rasti.
Također, pobjeđuje onaj koji ima dobre argumente.
Pazi, puste članak koji je totalno lažan u javnost gdje se AD PLASTIK mora očitovati, a moj post zabrane. SRAMOTA!!!!
Morate uzeti u obzir i to da ima puno onih koji su kupili po 110 kuna i oni to žele prodati sada.
bez veze, u današnjih sat i pol trgovanja prodano je svega 156 dionica…. uostalom, prodaj ako te toliko strah – ima nas na bidu iznad 120 kn lijep broj
[thumbsup]
Ako dođe, onda slijedi dokup, ako ne opet dobro [thumbsup]
Strašno! [sad]
Tako se za dobar rad nagradila i dionica HT-a koja je nakon objave vijesti o dividendi od 22,76 kn u sljedećih 7 trgovinskih dana propala s prosječne cijene od 313,97 kn na 280,50 kn (-33,47 kn) iako je po fundamentima daleko od plastike i ostalih, a prema iznosu dividende u odnosu na cijenu dionice da i ne govorim. Ne znam samo što ovdje očekujete ? Mislite li da će plastiku netko napumpati na 150+ kako biste se vi koji ste kupovali po 123+ mogli lagano iskipati i pospremiti razliku u džep. Nisam baš siguran da će to ići. Vidjet ćete tek nakon ex-dividend day-a kakav će pad uslijediti. Živi bili ! [cool]
[/quote]
ipak postoje znacajne ,da ne kazem velike razlike izmedju ht i adpl.ht se ne kupuje radi rezultata za koje je ocekivano da ce padati nego radi dividende koja je bila manja od ocekivane pa je zato cijena pala.drugi razlog je sto je prije toga cijena bila nabrijavana na previsoku razinu.osim toga ht i sad posto su uisplatili dividendu i nakon sto je cijena toliko pala ima visi odnos cijene i zarade (P/E) a nema perspektivu rasta kao sdpl nego padaposlovanja.osim toga i odnos vrijednosti i cijene je duplo veci.dakle adpl bi komotno mogao biti na 250 kn po BV.prije svega dionice se kupuju radi ocekivanog porasta vrijednosti [cool]
Što je ovo – 5000 u jednoj transakciji? Jel se zna dal je to išlo po bidu il po asku?
BTW ne slažem se da "dobre" dionice loše prolaze zadnje 2 godine. Poslovanje i potencijal igra značajnu ulogu mada još veću igra struktura dioničara. Pogledajte koliko su ATH pali građevinci, brodari, neke žnj dionice, a koliko primjerice ADPL, PTKM, KOEI, KODT…