Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ADPL | 11,20 | 2.912 | 260 | 11,10 | 11,20 | 1,82% |
Evo posto je vec postao "standard" da ja postam TOP10 promjena za danas
6. HRVATSKA POŠTANSKA BANKA D.D. 100.855 2,40 -4724
Inace da se razumijemo ne donosim odluke niti sudim po dnevnim kretanjima u TOP 10 ali osobno su mi zanimljiva pa ih zato pratim…E sada ovo je malo čudno jer taj HPB je kupovao cjelo ovo vrjeme na burzi, malo po malo, na drađbi je kupio 10 000komada,a sada prodaje…Ono što mi se onako na prvi pogled čini je da je ovo HPBov zbirni račun ,slično kao što je prije imao PBZ sve dionice na istom računu te da su tu dionice koje su pod margin kreditom i zato su tu te nelogične prodaje, da jedan dan kupuje skuplje, pa onda prodaje jeftinije, ili kupuje po 125, prodaje po 128 itd dakle mozda se ne radi o istim ljudima uopce ?? Ako mi teorija stoji nakon sto ovaj racun padne na cca 96 000dionica, vise nebi smio padati
Zna li netko kada se taj skrbnički pojavio u TOP10…House mozes li provjeriti na mojedionice? Po ovome zadnjem postanom na temi tog skrbnickog nema 26.06.2009te i pretpostavljam da je "največa" količina dionica na tom računu kupljena na margin od "zna se koga", dok je ostatak kupljen na HPBov margin od strane nekih drugih igrača…House ako ti se da daj pogledaj onaj period kad je ADPL bio po 30-50 kn "imam osjecaj" da se taj skrbnicki tada pojavio u TOP10
tko bi znao te skrbnicke..ima netko drugi kakvo misljenje o tome?
Ovaj upis je cisto subjektivno razmisljanje doneseno iz razonode, bez neke dublje i pametnije analize stanja ADPL-R-A te kao takav nije poziv na kupnju ili prodaju dionica
koje priče ovdje, pa dobra firma je dobra.
hoće za dva,tri, pet ili mjesec dana dionica porast prave ulagače ne zanima.
koje priče ovdje, pa dobra firma je dobra.
hoće za dva,tri, pet ili mjesec dana dionica porast prave ulagače ne zanima.
Sazem se :)..No vani je vruče za pop* , treba nečime ubit dosadu, pa se zabavljamo ovim promjenama u TOP10 koje su ionako više-manje nebitne…
Zna li netko kada se taj skrbnički pojavio u TOP10…House mozes li provjeriti na mojedionice?
HPB-ov skrbnički se pojavio u 5. mjesecu, ali mislm da NB nije imao veze s njim. Mislim da je on kupovao preko zbirnog računa Zagrebačke banke, pa kad je stekao značajniju količinu onda je prebacio dionice na svoje ime.
Ali ko će ga znati, a nije ni bitno.
Zna li netko kada se taj skrbnički pojavio u TOP10…House mozes li provjeriti na mojedionice?
HPB-ov skrbnički se pojavio u 5. mjesecu, ali mislm da NB nije imao veze s njim. Mislim da je on kupovao preko zbirnog računa Zagrebačke banke, pa kad je stekao značajniju količinu onda je prebacio dionice na svoje ime.
[/quote]
Mislim da sam pisao i o ovome ali za svaki slučaj ću ponoviti.
Naglašavam, pratio sam stanje i dosta toga iz medija prenosim(po sjećanju) skupa sa promjenama iz top 10 dioničara, uzmite sa rezervom.
Dakle,
Zdravko Arbanas, direktor i vlasnik tvrtke ACM pothvati(partner Franjo Sremić ) su imali dionice ADPL-r-a i prodali 2007.-2008.g, zatim na dnu krize 2009.g. kupuju ADPL-r-a od 40 kn do 80 kn preko ACM pothvati d.o.o. čak su jedan dio kupili od jednog mirovinskog fonda kad je vršio prisilnu rasprodaju(hanfa, mali mcap) 20.000 komada na razinama 40-50 kn po dionici.
Skupili su preko 100.000 komada(čini mi se oko 130.000 komada) te dio prebacili na skrbnički HPB(oko 95.000 komada) te tako nestali iz top 10(acm pothvati d.o.o.)!
@nino 979
Da, to ima smisla. Evo u prilogu tadašnje stanje.
[/quote]
Mislim da sam pisao i o ovome ali za svaki slučaj ću ponoviti.
Naglašavam, pratio sam stanje i dosta toga iz medija prenosim(po sjećanju) skupa sa promjenama iz top 10 dioničara, uzmite sa rezervom.
Dakle,
Zdravko Arbanas, direktor i vlasnik tvrtke ACM pothvati(partner Franjo Sremić ) su imali dionice ADPL-r-a i prodali 2007.-2008.g, zatim na dnu krize 2009.g. kupuju ADPL-r-a od 40 kn do 80 kn preko ACM pothvati d.o.o. čak su jedan dio kupili od jednog mirovinskog fonda kad je vršio prisilnu rasprodaju(hanfa, mali mcap) 20.000 komada na razinama 40-50 kn po dionici.
Skupili su preko 100.000 komada(čini mi se oko 130.000 komada) te dio prebacili na skrbnički HPB(oko 95.000 komada) te tako nestali iz top 10(acm pothvati d.o.o.)!
[/quote]
100tka nije dovoljna za zahvaliti se na ovako vrjednim informcijama…eto i “tu misteriju” smo razrjesili…..
ugodan vikend svima 🙂
I vrijeme je da se ovdje stvari počnu događati po zakonima fizike…. [rolleyes]
proboj orbite? [cool]
cini se da je ipak do prodaje prisilno moralo doci.radi stecajnog postupka.al eto sad je i to iza nas [smiley]
http://hr.seebiz.eu/industrija/prevent-prodajom-cetvrtine-ad-plastika-zaradio-145-milijuna-eura/ar-6756/
cini se da je ipak do prodaje prisilno moralo doci.radi stecajnog postupka.al eto sad je i to iza nas [smiley]
To je bio veliki uteg oko vrata ovoj dionici, sad će sve biti lakše. Vjerojatno će se malo po malo vlasnička struktura u top 10 okrupnjavati i povećavati udio jer malo je danas firmi u HR koje se kao ADPL šire, rastu, povećavaju proizvodnju i dobit i uz to dijele dividendu. [thumbsup]