ADPL (AD Plastik d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ADPL (AD Plastik d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 15.11.2024. u 18:47
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ADPL
11,20
2.968
265
11,00
11,20
1,82%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Jel, ovo na broju 7 gosp. Ivan Lejo, bivši vlasnik FINTRADE-a.
100000 kom nije malo. Neće ovaj bacat pare, vjerujte mi. [rolleyes]

Ako nitko drugi osim romfa nije kupio onda je ovo zaista sramotno.
Najvise me razocarao AZ.

a što si ti očekivao? nakon što su prisilno morali rasprodati (pokloniti) ADPL na 40-50 kn, da će ga sada mirovinci navaliti kupovati po 110-120 kn? osjećali bi se kao idioti pa mene uopće ne čudi da to nisu napravili

Ma bravo, Lejo zna posao. Kao što je nekad za bagatelu kupovao IGH tako je sada za bagatelu ušao u ADPL [thumbsup]

SERO VENIENTIBUS OSSA[color=black][/color]

Može li mi netko reći do kojeg datuma treba ili je trebalo imati dionice da bi se kasirala dividenda?
Hvala

11.07 zadnji dan za kupnju, 12.07 prvi dan bez dividende

...

Jel, ovo na broju 7 gosp. Ivan Lejo, bivši vlasnik FINTRADE-a.
100000 kom nije malo. Neće ovaj bacat pare, vjerujte mi. [rolleyes]

Da. Društvo Paktor d.o.o. je u vlasništvu dvojca Lejo Ivan i Davor Slišković. Naime, koliko poznam njih dvojica su brokeri i dioničari u "mnogim tvrtkama bili"(u nekim i ostali) i dosta toga su rasprodali skupa sa svojim društvom(paktor d.o.o.) početkom krize(2007./2008.), ovo im je jedan od jačih ulazaka i dosada su vrlo dobro procijenili trendove za kupovinu(snažan ulazak u periodu 2003.-2006.) odnosno prodaju(2008.g.).

Nadalje prodali su brokersko društvo fintrade splitskoj banci i imaju revizorsku tvrtku "LIST" . Inače, priča se da imaju udjele u nekim računovodstvenim tvrtkama. U slobodno vrijeme Davor Slišković je redovni profesor(navodno razmišlja o povlačenju sa fakulteta) na ekonomskom fakultetu u Splitu, jedan od kolegija koje predaje je revizija i navodno je ovlašteni revizor i sudski vještak iz područja financija i računovodstva.

Ma bravo, Lejo zna posao. Kao što je nekad za bagatelu kupovao IGH tako je sada za bagatelu ušao u ADPL [thumbsup]

Naime, tijekom prošlosti su zaradili velike novce na burzi i ovo im je jedan od većih uloga nakon rasprodaje koju su napravili 2008.g. Prodali su u Splitu i zemljište u vrijednosti 30-etak mil.kn grupi koja je u problemima sada(spector grupa, crnčević), te su povukli prodali dionice u vrijednosti preko 50 mil.kn na ZSE tijekom 2007.-2008. godine.

p.s. uzmite sa rezervom, nije nagovor na kupnju ili prodaju, podaci(paktor d.o.o.lejo, slišković), koje sam naveo su po sjećanju i ne moraju biti u potpunosti točni odnosno iz medija sam tokom godina pratio te sada prenio. Posjedujem dionice ADPL-r-a, te sam zadovoljan što je RBA OMF i Paktor d.o.o. ušao u vlasničku strukturu.

Štednja je mudrost trošenja.

nemojte trčati ispred brokerčića postavite se niže od njih…njihovi su nalozi mali sa par komada…spustiti će cijenu pa ćete jeftinije dokupiti…

@lopina
, tatazakon i ekipa

Znate što je super kod ove dionice, i ove investicije? Kad si u njoj mirno sanjaš, nije te briga je li idući tjedan na burzi cijena u plusu 5% ili u minusu 10% jer znaš koliko stvarno dionica vrjedi i jer si ju kupio da ju držiš do neke određene cjene, a i kada ju dostigne dobro ces razmisliti hoces li prodati ili ne…Nemaš briga da će tvrtka u stečaj kao ekipa na INGRI, nemoraš skakati od sreće na svaki dobiveni posao kao opet ekipa na INGR i DLKV jer ova tvrtka nezna kud če s poslom, dobivaš jako dobru dividendu, stvar koja je čak kao i obična rječ nepojmiljiva za večinu dionica na ZSE, a pogotovo za ove vaše bisere za koje drukate (MAGMA,BRIN.LCDS…)

Pa evo da cjena ADPL za tjedan dana ode na 100kn nebi se nimalo brinuo, jer to su stvari na koje ne možeš utjecati,i svatko tko misli suprotno je debelo u krivo..da ADPL ode ispod 110 prodao bi auto i kupio još ADPLa …

S ovom strategijom sam ušao i u KORF koji me nevjerojatno iznenadio brzinom kojom je narastao, na njemu sam skinuo 65% postotak koji loris,lopina,tatazakon,machete i ostali neće imati da im se međusobno pomnože njihovi prinosi u idučih 5 godina i jedini razlog zašto sam izašao iz KORFa sa šesteroznamenkastim plusom (u kunama) trenutno je ova nevjerojatno jeftina prilika za kupiti ADPL…

Komentari tipa "bit će plakanja što nisam prodao, pa kasnije kupio" su glupi samo po sebi, jer nemaju svi ko vi 100-200 dionica i portfelj veličine jedne prosječne plaće pa da mogu ulaziti/izlaziti kako žele na ovom nelikvidnom tržištu..Za izači iz KORFa trebalo mi je 4 dana , da sam htio sve rjesit u jednom danu zatukao bi valjda cjenu ispod 70 (ovi s velikim nalozima bi skuzili kaj se desava pa bi s ejednostavno samo maknuli dok ne izadem, a onda vratiti cjenu nazad gore)…A moj portfelj nije ni priblizno velik kao "ozbiljnijim" igračima s ovog foruma tako da su mi stvarno smješne te fore "danas prodaj, pa kupi za 3 dana jeftinije"

Tako da vi samo ovdje pricajte o padajucim sjekirama, gledajte hocete li kupiti lipu jeftinije ili skuplje, zurite cjele dane u monitor , pricajte o rušenju kakvom želite, ali dok vi gubite zivot pred zurenjem u gledalicu, mi koji znamo što imamo uživamo vani u suncu, bicikliramo po Jarunu i uživamo, a novac sam radi za nas.

Osobno ove godine imam preko 100% prinosa (maestralno se potrefio ERNT pa KORF) i sada sam kupio ADPL koji uopće ne mislim dirati dok ne dode do 250kn kada god to bilo….Samo od dividende koja će kapnuti (a koju ču vratiti u ADPL) mogao bi živjeti godinu dana bez problema, a vi samo sanjajte kada će vam BRIN,LCDS.MAGMA itd donjesti ikakvu dobit..

Naucite vec jednom da nemozete usporedivati neusporedivo, nemozete usproedivati INGR,DLV,BRIN… i ADPL, nemozete usporedivati burek ulagaca i investitora, kruške i jabuke….

pa ADPL da sutra padne na 60kn, prije bi vratila cjenu pa i otišla na 250kn nego što bilo koja od tih vaših INGR,MAGMA,BRIN,HGSP itd dionica počne uopće raditi s nekim plusom…

Pozdrav svim investitorima u ADPL 🙂

izvrsno kolega [thumbsup]
zivciralo me sto nisam zaradio na tom trejdanju kad je pala do 121 ali da se mirno spava to je istina.cista uzivancija u adpl [rolleyes].imate neku projekcije cijene,par targeta ?

ja mislim da su veći igrači među sobom postigli prešutni sporazum da ne prodaju na ovim razinama, moguće da ne prodaju ni ispod 150 kn…inače bi svatko od njih mogao par tisuća komada cijenu zatući na 110-115 kn, a to nikome od njih nije interes.
bolje im je držati, ubirati dividendu, dokupiti koji komad pa čekati nekakvo preuzimanje u budućnosti gdje bi svi izašli van s velikim plusom

ja mislim da su veći igrači među sobom postigli prešutni sporazum da ne prodaju na ovim razinama, moguće da ne prodaju ni ispod 150 kn…inače bi svatko od njih mogao par tisuća komada cijenu zatući na 110-115 kn, a to nikome od njih nije interes.
bolje im je držati, ubirati dividendu, dokupiti koji komad pa čekati nekakvo preuzimanje u budućnosti gdje bi svi izašli van s velikim plusom

Kolega, veći igrači koji su nedavno kupili ne mogu izaći, a da pritom ne sruše cijenu… međutim, kad bi i počeli izlaziti, to bi bilo vidljivo i malima preko SKDD-a, pa bi i oni izašli rušeći cijenu što je velikima neprihvatljivo… osobno mislim da će 90-ak % njih čekati da dionica poraste, vjerojatno će neki i sami kupovati dižući cijenu, te tek onda prodavati… nama malima preostaje samo da se ukrcamo na vlak i uživamo u jednom, nadajmo se, predivnom putovanju! [thumbsup]

mic po mic, izgleda da će i ovaj ostatak na 127,50 kn uskoro biti popapan

Dragi imaoci ADPL. U narednim mjesecima želim vam lijepu vožnju, a tokom ljeta osvježit ćemo Vas dividendom i izvrsnim poslovnim rezultatima za naredne kvartale.

Vežite se, polijećemo.

Vaše tržište.

New Report

Close