ADPL (AD Plastik d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ADPL (AD Plastik d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 25.11.2024. u 17:09
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ADPL
10,56
28.153
2,665
10,55
10,70
0,95%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

ADPL je dobra firma, ali ova parcijalna rasprodaja velikog preventovog paketa mogla bi gadno srušiti adpl, možda čak i ispod početne dražbovne cijene od 110 kn. Zamislite što će biti kad desetine maih ulagača pokupuju preko brokera paketiće od 100-300-500-700-1000 komada pa navale prodavati na burzi po 120 kn!

10 000 kom. je minimum koji možeš kupiti
A tko kupi min. 10 000 kom. ima drugačiji investicisku strategiju,nego onaj tko ima 100 kom.

Kakva drzava, takvi investitori.
Komentari na fenomenalno izvjesce, odluku o dividendi i dio oko Sealynxa su bili na 2-3 stranice foruma.
A komentari na prodaju manjinskog paketa koji nema nikave veze za poslovanje firme ima vec 10 stranica…

Pod hitno uvesti porez na spekulativnu dobit (trade unutar tjedan dana) sto se mene tice.

OX-Bright, inspiring and easy going. You make an outstanding parent. Shoul merry a Snake or Rooster but not a Sheep

ADPL je dobra firma, ali ova parcijalna rasprodaja velikog preventovog paketa mogla bi gadno srušiti adpl, možda čak i ispod početne dražbovne cijene od 110 kn. Zamislite što će biti kad desetine maih ulagača pokupuju preko brokera paketiće od 100-300-500-700-1000 komada pa navale prodavati na burzi po 120 kn!

A tko kupi min. 10 000 kom. ima drugačiji investicisku strategiju,nego onaj tko ima 100 kom.
[/quote]

nije točno, brokeraji daju mogućnost da se preko njih kupi udio u jednom ili više paketa (koji su po 10.000 komada), ovisno koliko tko želi uzeti, tj. tada broker daju objedinjenu ponudu prema prodavatelju

moji postovi nisu savjet niti poziv na kupnju ili prodaju dionica

Pod hitno uvesti porez na spekulativnu dobit (trade unutar tjedan dana) sto se mene tice.

Znači, tko drži dionice osam dana u nizu, taj je dugoročni investitor, a ne špekulant.

Kada pogledaš i ovi paketne ponudu po 110 Kuna isto će dobiti dividendu ili oni ispadaju ?

MODERATORI SU ME ISKLJUČILI ! Sve što sam pisao i pišem je osobno mišljenje bez odgovornosti.

Kada pogledaš i ovi paketne ponudu po 110 Kuna isto će dobiti dividendu ili oni ispadaju ?

To se nezna, tj. meni su rekli u fimi da bi do cetvrtka trebalo sve biti gotovo, eventualno onda još par dana da se provedu transakcije, što bi značilo da će i oni dobiti dividendu. Ali koliko sam shvatio to je samo načelni rok u kojem su oni sposobni provesti dražbu i transakcije. A tu se sve pita banke koje su u posjedu dionica, one imaju zadnju riječ i mogu odlučiti da će se dionice prebacivati tek po isteku d-daya, mogu ih prebaciti i za božić ako ih je volja… Ali to će se sve točno znati vjerojatno krajem idućeg tjedna

To se nezna, tj. meni su rekli u fimi da bi do cetvrtka trebalo sve biti gotovo, eventualno onda još par dana da se provedu transakcije, što bi značilo da će i oni dobiti dividendu. Ali koliko sam shvatio to je samo načelni rok u kojem su oni sposobni provesti dražbu i transakcije. A tu se sve pita banke koje su u posjedu dionica, one imaju zadnju riječ i mogu odlučiti da će se dionice prebacivati tek po isteku d-daya, mogu ih prebaciti i za božić ako ih je volja… Ali to će se sve točno znati vjerojatno krajem idućeg tjedna
[/quote]

je, ali u tom slučaju nabava im je manja za 7,5 Kuna u paket ponudi pa recimo teoretski oni imaju dion icu po 102 Kune ?

MODERATORI SU ME ISKLJUČILI ! Sve što sam pisao i pišem je osobno mišljenje bez odgovornosti.

A po istoj logici možete reći kako sada kupujete dionicu po cca 125 kn . Kako god okrenete minimalna cijena na dražbi je nekih 20% niža nego trenutna na burzi.

Ali to i nisu toliko bitne sitnice. Po meni tu ne bi trebalo biti uopće upitno hoće li cijena biti veća od minimalne, čini mi se da je tu već bitno jedino koliko će biti veća.
A puno bitnija stvar i od cijene je struktura ulagača na dražbi, ako ne bude ovih cirkusa sa razbijanjem pakata od strane brokera, tu cijena na dražbi neće puno utjecati na cijenu na burzi. Po meni bi čak bilo i veliko iznenađenje da prođe puno ovih minimalnih paketa od 10 000 kom, ako ovo ne pokupe veliki ulagači u par paketa biti ću i više nego razočaran.

Već je bila jedna dražba pa paket nije prošao…

[/quote]
da li vi uopce znate sto znaci rijec drazba? ono je minimalna cijena koju moraju staviti.morat ce se natjecat za kupnju.cijena bi mogla ici dosta iznad sadasnje trzisne.pa koliko ste primijetili naloga na prodaji po 10000 kom? evo sad kad bi netko zelio kupiti samo 1 lot od 10000 morao bi pocistiti sve dionice do 170 kuna

ja si nekako mislim da ako mali dionicari i neki manji fondovi razgrabe ovaj paket s namjerom da kupe po 110 i prospu po 130 na burzi da bi ciujena mogla debelo zaronit kad svi krenju prodavat.jer bida za sve neće biti.osim ako se ne nadje neki veci i jaci investitor i kupi dionice dugorocno, ali bojim se da je takvog bilo da bi to mozda skupio u prvom krugu.eto tako ja razmisljam.
zanimljiva mi je plastika ali pricekat cu dok se malo prasina ne slegne, makar propustio dio rasta, jer postoji velika mogucnost i za pad. [undecid]

"Bog će ga kazniti koliko druka!!" Rato, 2012

Nema promjena u top 10:

* Važeći podaci za uredovni dan 08.06.2011 .

Unesite rezultat

AD PLASTIK D.D./REDOVNA NA IME ADPL-R-A

Vlasnik/nositelj računa Stanje [%] Vrsta računa Mjesto
1. GRUPA AEROKOSMICHESKOE OBORUDOVANIE 1.259.875 30,00 Osnovni račun SANKT-PETERBURG, RUSIJA
2. PREVENT GLOBAL D.D. 1.081.770 25,76 Osnovni račun SLOVENJ GRADEC, SLOVENIJA
3. BAKIĆ NENAD 146.734 3,49 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
4. AD PLASTIK D.D. (1/1) 123.779 2,95 Osnovni račun SOLIN, HRVATSKA
5. HRVATSKA POŠTANSKA BANKA D.D. 94.708 2,26 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
6. BOBAN JOSIP 70.365 1,68 Osnovni račun SPLIT, HRVATSKA
7. PBZ D.D. 60.102 1,43 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
8. ERSTE & STEIERMARKISCHE BANK D.D. 56.000 1,33 Skrb. račun RIJEKA, HRVATSKA
9. KLEPO KATIJA 38.259 0,91 Osnovni račun KAŠTEL SUĆURAC, HRVATSKA
10. POKRAJAC ILIJA 37.961 0,90 Osnovni račun SPLIT, HRVATSKA
Ukupno: 70,71

lp

hmmm,mudro bi bilo da adpl kupi svoje potcjenjene dionice ispod BV i time poveca vrijednost firme i poslovne pokazatelje 😉

New Report

Close