ADPL (AD Plastik d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ADPL (AD Plastik d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 25.11.2024. u 09:58
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ADPL
10,55
22.016
2,087
10,45
10,60
-0,47%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

ADPL je dobra firma, ali ova parcijalna rasprodaja velikog preventovog paketa mogla bi gadno srušiti adpl, možda čak i ispod početne dražbovne cijene od 110 kn. Zamislite što će biti kad desetine maih ulagača pokupuju preko brokera paketiće od 100-300-500-700-1000 komada pa navale prodavati na burzi po 120 kn!

Ovo je vrlo upitno i Hanfa tek treba odobriti mogćnost usitnjavanja paketa .

MODERATORI SU ME ISKLJUČILI ! Sve što sam pisao i pišem je osobno mišljenje bez odgovornosti.

http://trzistakapitala.wordpress.com/2011/06/09/adpl-preventov-paket/

When wealth is lost, nothing is lost; when health is lost, something is lost; when character is lost, all is lost. ~Billy Graham

ADPL je dobra firma, ali ova parcijalna rasprodaja velikog preventovog paketa mogla bi gadno srušiti adpl, možda čak i ispod početne dražbovne cijene od 110 kn. Zamislite što će biti kad desetine maih ulagača pokupuju preko brokera paketiće od 100-300-500-700-1000 komada pa navale prodavati na burzi po 120 kn!

pa kako bi je moglo srušiti ispod dražbovne cijene? znači, kupite na dražbi paketić od recimo 400 dionica po 110 kuna i onda ga brže bolje prodate po 95?

I'd rather have 1% of the effort of 100 men than 100% of my own effort

Hajde da vidimo današnje trgovanje … [smiley]

iskreno ja da ima ima preko 10000 dionica zasipo bi Vas ko kisa i jos bi se potrudio nac neku budalu dovoljno ludu da je zacipa sa menom i onda bi se mrtav hladan javio na drazbu za 120 kuna po komadu pa neka mi neko kaze da ne bi bio dobar posao

Eto vidiš, u tome je kvaka.
Ti i onaj koji ima 10.000 kom ne razmišljate na isti način.

Je si li siguran, kada bi baš i imao tih 10.000 kom i prodao ih,
da bi ih mrtav hladan kupio po 120 kn?

Ova dražba ovako složena je zapravo IPO, ništa drugo. E sad, da li će instiucije imati interesa nakon dražbe kupovat dalje na burzi kao Magma, HT.
To ćemo vidjeti.

Show me the Money!

pa kako bi je moglo srušiti ispod dražbovne cijene? znači, kupite na dražbi paketić od recimo 400 dionica po 110 kuna i onda ga brže bolje prodate po 95?
[/quote]

vjerojatno kolega računa na poplavu dionica ADPL kupljenih po 109 kn na računima malih ulagača pa ako ne budu imali kome prodati skuplje da će prodavati jeftinije.sve je moguće,ovako nešto se ne sjećam da je bilo na našoj burzi [rolleyes]

moji postovi na forumu su moje mišljenje, nisu financijski savjeti niti poziv na kupnju/prodaju dionica ili ulaganje u iste

ja neznam zasto svi spominju tih 110 kn….pa ako je licitacija onda je to pocetna cijena i ako neko stvarno zeli kupit par paketa onda nije lud da ponudi tu cijenu jer ce ispusit….
Pa ko nebi kupio vecu kolicinu od 120 do 130 kn pa cak i po trenutnoj cijeni preko burze ali nemoze jer bi znatno digao cijenu.
stvarno koji biseri da ce kupit po 110 pa prodat po 120

Da li je zadnji dan za dividendu 12.07. ili 3 prije ???

MODERATORI SU ME ISKLJUČILI ! Sve što sam pisao i pišem je osobno mišljenje bez odgovornosti.

@loris
11.07.2011.

Bez straha, pohlepe i sentimenta.

Da li je zadnji dan za dividendu 12.07. ili 3 prije ???

11.7 je zadnji dan za kupovinu……Inace evo ti koristan link http://www.mojedionice.com/fund/KalendarDividendi.aspx

Ja sam se danas dokupio dosta ADPLa kupio bi i jos ali nazalost nemam vise municije..Cim dode dividenda kupujem jos..Nego ne kuzim ove sto misle da ce sada ljudi masovno kupovati na drazbi pa odma prodavati za burek zaradu na burzi….Tako kako vi zamisljate tako trguju burek dionicari sa Polovnog Foruma koji imaju portfelj vecinom manji od 50 000kn…Pa znate vi koliko je 1 100 000kn i to se mora imati slobodno u kesu za uci u ovu poziciju, s tim da nitko pametan ne ulazi 100% u dionicu..Po meni na ovu drazbu covjek s portfeljem manjim od 2-3 miljuna kuna nema sto ni razmislajti se javljati (osim ovih parcijalnih opcija naravno)….

...

iskreno ja da ima ima preko 10000 dionica zasipo bi Vas ko kisa i jos bi se potrudio nac neku budalu dovoljno ludu da je zacipa sa menom i onda bi se mrtav hladan javio na drazbu za 120 kuna po komadu pa neka mi neko kaze da ne bi bio dobar posao

Eto vidiš, u tome je kvaka.
Ti i onaj koji ima 10.000 kom ne razmišljate na isti način.

Je si li siguran, kada bi baš i imao tih 10.000 kom i prodao ih,
da bi ih mrtav hladan kupio po 120 kn?
[/quote]

kolega nema se tu kaj dodat u pravu ste skroz, postoji i vrlo je izvjesno da mi ne bi prošlo ali,
vrijeme ce pokazat da li ce doc do mojih 120 ili ne iskreno ne drukam na dole samo kazem da me zivo zivo zanima kako ce se ovo rapstljat jer situacija je dosta kontradiktorna.

samo ostaje i pitanje mozda trenutno ima i bolji stvari za utuc 1300000 kuna u to a ovde je kupnja jos uvijek jaka i prodat takav paket u jednom danu se rijetko nade prilka, zar ne?

nije bitno dal dobis pare na racun, glavno da prikazes dobit, kuš ne!

New Report

Close