ADPL (AD Plastik d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ADPL (AD Plastik d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 06.11.2024. u 01:45
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ADPL
10,40
5.075
488
10,45
10,60
-0,48%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Dobro kažeš kolega.Bilo bi dobro da se neko iz uprave izjasni i da li će i kad će dividenda.
Par stranica unazad neki su spominjali cifru od 7 do 7,5kn po dionici.Možda bi to malo razbudilo dionicu,ko zna.A i Slovenci kilave s tim svojim udjelom.Pozdrav.

Dobro kažeš kolega.Bilo bi dobro da se neko iz uprave izjasni i da li će i kad će dividenda.
Par stranica unazad neki su spominjali cifru od 7 do 7,5kn po dionici.Možda bi to malo razbudilo dionicu,ko zna.A i Slovenci kilave s tim svojim udjelom.Pozdrav.

kada bi se trebalo znat za dividendu?

Kada bi stvarno bila tolika dividenda, ide dionica u nebo.
To je odličan dividendni prinos i fondovima će biti zanimljiva i na 150.

lp

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

Prošle godine su iznos dividende objavili početkom lipnja, tako da bi i ove trebali također… dosta su točni glede objave izvješća i sl.
Mogla bi idući tjedan biti objava kad će i kolika biti dividenda.

Do sada su informacije kolege koji je objavio iznos dividende bile i više nego li istinite, tako da se nadam da će i ovaj put pogoditi. Bude li uistinu oko 7 kn i više… [thumbsup]

Treba bit pozitivan i nadat se najbolje, tak ja mislim. Samo pozitivna energija

ma kojih 150.
Ovo ako nastave ovako poslovati će eksplodirati na preko 200.
Probajte smao malo izračunati koja je profitabilnost i koliko ima duga pa ćete dobiti svakakve cifre.
A još tu nije pola stvari koje firma može raditi.

Jedan od top pickova.

Nije za špekulate kao blesavi građevinari koji rastu zato jer su pali bez ikakve osnove.

Ovako je i KORF cvrljio jer nije bio zaniljiv ljudima.

OX-Bright, inspiring and easy going. You make an outstanding parent. Shoul merry a Snake or Rooster but not a Sheep

Po meni, ta prica s kilavljenjem podsjeca na onaj vic sa starim i mladim bikom. Zaletit se i posevit jednu, ili polako pa sve.

Dakle, Preventov paket prodavao se u komadu i nije pronasao kupca za 10x,xx kuna. Ako se ce prodavati u pet manjih paketa, kao sto se govorilo, vjerujem da se moze prodati po visoj cijeni, s obzirom na fundamente i poslovne pokazatelje.

No, ako se taj kontrolni paket ponudi Rusima ili nekom slicnom u komadu, mozda bi nas cijena mogla iznenaditi svojom visinom? Ali, da bi se prodalo na takav nacin, potrebna je ozbiljan priprema i due dilligence. To je onomad kazao i Stjepan Boban.

Bitno je da se posluje jako dobro i bitno je sto neprodaja paketa nije srusila cijenu dionice na burzi.

Uz ovakvo poslovanje, tesko je za ocekivati da ce tja paket biti ponudjen po nizoj cijeni nego u prvom krugu. Nadam se da se ne varam.

Uostalom, cini mi se da Zaba vec godinama drzi ISTT, iako joj to nije core business. Dakle, ako su dionice ADPL u vlasnistvu slovenskih banaka, ne postoji nuzna potreba da se prodaju pod mus. Mogu li se banke ujediniti i zatraziti visu dividendu?

Tko ce ga znat.

doista su mi cudni komentari vezani uz preventov paket te kada ce banke ponovo na drazbu sa njime ili na manje dijelove….jer je jasno kao dan da se nece nista dogoditi oko tog paketa sve dok se ne objavi i isplati dividenda koja ce biti oko 8 HRKa…:)….

@2fast4u
Mislim da si u krivu glede dividende. Ja mislim da ADPL, odnosno trezor, ne objavljuje dividendu dok ne vidi što će slovenske banke odlučiti sa svojim paketom. Ako ide prodaja po dijelovima, tezor će vjerojatno biti kupac jednog dijela. S obzirom da već ima 2,95%, nadam se da bi mogli uzeti još 7%. U tom slučaju ne treba mi dividenda.

Imam ADPL, ARNT, DLKV, HRDH, RIVP, SLRS, SUKC, TKPR, ULPL, VART Ovo nije savjet niti nagovor ni na kakvu akciju na tržištu kapitala.

evo netko pokupija 1500 komada. Možda ima info o dividendi ?!

ma kakva dividenda i prevent. koje veze (osim dividende) to ima na poslovanje firme.
Ide na razine koja joj pripada a to je debelo iznad 180 kuna po nekim mojim kalkulacijama.

samo pogledajte koju operativnu dobit ovo cudo radi, kakva je struktura uprave (ne neki manekeni) i koji je dug i potencijali rasta

OX-Bright, inspiring and easy going. You make an outstanding parent. Shoul merry a Snake or Rooster but not a Sheep

ma jasno je da ova dionica vrijedi ( po mom mišljenju ) i preko 200 kuna…

Samo je pitanje dana kad će to prepoznat i naši vrli fond manageri ….

New Report

Close