Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ADPL | 10,54 | 15.803 | 1,500 | 10,55 | 10,75 | -3,23% |
Zar su promjenili dobavljaca sirovinama. Prihodi manji a dobit oko 75% veca. Na racun manjih troskova sirovina i materijala.
http://zse.hr/UserDocsImages/financ/ADPL-fin2011-1Q-NotREV-K-HR.pdf
fantastično..ovo po meni ide na 200kn..brzo
ADPL [thumbsup]
– vrlo solidan kvartalni izvještaj
– među top 5 tvrtki(d.d.) na ZSE po rezultatima poslovanja
– smanjenje zaduženosti grupe
– porast profitabilnosti za oko 50% (sa 11 mil.kn na 17 mil.kn)
Gledajući portfeljno, ADPL mi je najbolji dio portfelja i daleko odskače od drugih, ugodno i pozitivno nadmašilo i moja očekivanja.
p.s.ovaj kvartalni izvještaj je debelo premašilo očekivanja.
Zar su promjenili dobavljaca sirovinama. Prihodi manji a dobit oko 75% veca. Na racun manjih troskova sirovina i materijala.
Završio investicijski ciklus, proces efektuiranja je počeo u Rusiji čini se.
Dobit veća 87 %!
EBITDA oko 40 mil. kuna.
Računica 10 EBITDA = cijena dionice 387 kuna.
Može li bolje????
Izvješće je izašlo nakon zatvaranja burze, vidjet ćemo reakcije u ponedjeljak
[thumbsup] [thumbsup]
lp
Renault u 1Q 2011 najbolja prodaja ikad: http://www.renault.com/en/Lists/ArchivesDocuments/Q1%20revenues%202011%20-%20press%20release.pdf
Kako će to tek u ovoj godini djelovat na najboljeg Renaultovog dobavljača?
http://www.poslovni.hr/vijesti/ad-plastik-najbolji-dobavljac-renaulta-na-podrucju-euroazije-160068.aspx
Šta nas tek čeka ako je VW objavio da je utrostručio dobit…mislim da ima debelog prostora i za Renault i ADPL.
[thumbsup]
Nije točno da su prihodi manji – pročitaj pažljivo str. 3 izvješća. Sve u svemu odlično a najviše mi se sviđa ovo:
Predviđanje za 2011. godinu
Rezultat prvog kvartala je bolji od plana i slijedom toga predviđanja su da će rezultat za 2011. godinu biti bolji od rezultata koji je bio u 2010. godini kako za Maticu tako i za Grupu.
sve je to OK, ali bojim se da nema rasta ADPL dok se ne riješi pitanje preventovog paketa,svi se boje iskrcaja po nižim cijenama [rolleyes]
sve je to OK, ali bojim se da nema rasta ADPL dok se ne riješi pitanje preventovog paketa,svi se boje iskrcaja po nižim cijenama [rolleyes]
To mogu samo Slovenci, nitko drugi [kiss] [angry]
Slabo se piše na ovu temu u posljednje vrijeme… svojevrsno zatišje pred buru.
Ima li tko kakvo mišljenje kad će izvješće za prvi kvartal?
Ja bih rekao u idućih par dana, možda sutra ili u ponedjeljak… a, budući da je na temelju izvješća cijeli automobilski sektor u Europi rastao prethodnih dana, posebice Renault ( neću spominjati tko je njihov kooperant ), očekujem vrlo dobro izvješće i za AD Plastic… [thumbsup]
Neka me slobodno isprave malo iskusnije kolege poput Plavog, Nina i još nekih ukoliko griješim…
Očekujem isto kao i vi kolega.
Nadam se i izdašnoj dividendi.
Očekujem tu još neka iznenađenja u skorije vrijeme.
lp
[/quote]
Ako ce isplacivati dividendu u istom omjeru prema dobiti kao prosle godine, ona
bi iznosila oko 3,30kn.
[/quote]
pa kako po istom omjeru 3,3?
Pa koliko je dobit ove godine puta veca od proslogodisnje a prosle god. dividenda je bila 1,5 kn….
Tebi je 2×2=1,5
[/quote]
Za 2009. g. isplacivalo se 26% ostvarene dobiti,sto bi za 2010. iznosilo
0,26×54,2/4,2=3,35kn.
Zna netko zašto je amortizacija toliko manja ove godine, sa 17 milijuna pala na 13,5 milijuna kn?
To objašnjava dio značajnog skoka dobiti (dobit povećana sa 11 na 17 milijuna).