ADPL (AD Plastik d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ADPL (AD Plastik d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 22.11.2024. u 19:01
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ADPL
10,54
24.729
2,346
10,55
10,85
-2,76%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Zašto VELIKI ne žele kupiti paket po 109 kuna?
A zandete li kako če poskupljenje nafte dalje utjecati na cijenu plastičnih masa koje su bitan ulazni materijal na poslovanje ADPL?
Kako če ovaj pad dolara utjecati na prihode u prvom kvartalu?

[lol]

Kolega, nasmijavate nas sve.. [thumbsup]
Ako ne znate zašto nije prošao paket po 109 kuna, evo da vam objasnim.. naime prodavao se cijeli paket, a on je preko 25 %. U tom slućaju kupac bi morao dati obvezujuću ponudu za preuzimanje cijele firme. Dakle moglo je biti i po 5 kuna, nebitna cijena, jer je bila obveza preuzimanja kompletne tvrtke u tom slučaju. A za to i da postoji interesa, treba ipak malo više vremena nego što je bilo u ovom slućaju.
Kao što ste mogli pročitati u business.hr-u članica Uprave je najvaila da očekuje da se do kraja travnja taj paket proda ( vjerojatno u više djelova ).

lp
[/quote]
Pa i nije vam neko objašnjenje.
Samo ništa se vi nemorate bojati, svaka roba po nekoj cijeni ima svog kupca.
Po cca 48 kn BI vjerojatno veči dio našao kupca.
Možda bi ostao neki manji dio ali to možete pokupovati i vi mali koji stalno dokupljujete.
A gdje su Rusi?
Zašto njima nije dobra adpl po 109 kn?
Što li oni to znaju?
Kolega, nemojte više iznostit netočne podatke, jer ste postajete komični, tragikomični [bye] [bye]

Ma kolege

Zašto Rusi nisu kupili paket, pa njima je to bila jedinstvena prilika da "jeftino" ( BUAHHAHAHAH) dođu do večinskog vlasništva?
Zasto mirovinici ne kupuju kad je to tako super?
Zar se i vi čudite što mirovinci ne kupuju?
Jedan druka ko lud ne bi li im prodao svoje dionice.
Samo zaboravlja da mirovince ne vode naivni forumaši kojima prodaje priče o "niskim valuacijama".
Mirovince vode stručnjaci.
I ono najvažnije, imaju puno više novaca i iskustva i ZNANJA.
I ne gube vrijeme na "obajašnjavanje i ivjeravanje da je nešto super i da to treba imati dugoročno"

P.S otiđite u skdd
Možete vidjeti da neki jedno pišu, a drugo rade [lol]

Kolega,ja se ne čudim što mirovinci ne kupuju.Pa to je na tragu vladine politike koja je uništila
realni sektor gospodarstva.Tko još u Hrvatskoj proizvodi novu vrijednost?Potiću se samo investicije u
trgovačke lance.Nabrojite mi investicije u proizvodnom sektoru.Pogledajte na primjeru jedne Slovačke tko je unjoj prisutan u proizvodnji automobila.Ima li još ikoga u St.-Dal.županiji
osim ADPL da proizvodi nove vrijednosti? Što je sa Brodosplitom? Koliko proizvodi Cemex?
Ovdje je rijeć o firmi koja je 1991. gubitkom CZ-Kragujevac počela od nule, a danas proizvodi
u Sloveniji, Rusiji,Rumunjskoj,sutra možda i Francuskoj.Radi za zvučna imena Eu.autoindustrije.
Koliko će vlada prepoznati mogučnost preuzimanja Francuza?Hoće li im mjerama poticaja pomoći u
preuzimanju? Hoće li im možda dati jamstvo? Sigurno neće.Vlada osim trgovine ne potiće ništa drugo,
pa nebi čudilo da neće stati iza Todorića u preuzimanju Merkatora.Dakle,u ovom slučaju nije rijeć o
o vrijednosti dionice, nego u prepoznavanju subjekta iz realnog sektora koji ima zavidne rezultate poslovanja. Bez takvih nećemo moći vidjeti svjetlo na kraju tunela.Za razliku od vas ja u njima vidim
izlaz i zato dokupujem dionice ADPL.a.
I još da dodam.Pitate se zašto Rusi nisu kupili Preventov udio.Možda im je poticajnije uložiti u
preuzimanje Francuza? Sigurno više poticajnije nego što bi to bilo Čobankoviću sa Jacom na čelu.

Danas dokupio malo ADPL.
U petak, kad se oslobodi trgovanje INA-om, stižu nove pare koja će tražti "sigurno utočište".

Imam ADPL, ARNT, DLKV, HRDH, RIVP, SLRS, SUKC, TKPR, ULPL, VART Ovo nije savjet niti nagovor ni na kakvu akciju na tržištu kapitala.

Može li dionica AD Plastik d.d. dosegnuti 170 kn? (30.03.2011.)

P.S otiđite u skdd
Možete vidjeti da neki jedno pišu, a drugo rade [lol]

Upravo tako, registrirali ste se prije koji danna forumu i pišete isključivo na temi ADPL i drukate na dolje.
Očito ste u isto vrijeme na kupnji ikupujete, da li radite za neki fond ili zasebe, nebitno.

P.S. I ja bih kupovao po 125-126, vidjet ćemo..

[thumbsup]

lp

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

Upravo tako, registrirali ste se prije koji danna forumu i pišete isključivo na temi ADPL i drukate na dolje.
Očito ste u isto vrijeme na kupnji ikupujete, da li radite za neki fond ili zasebe, nebitno.

@plavi

Sad kad si prokužio pacovku, samo ću te pitati da li si kupio?
Ne misliš da je šteta propustiti kupiti dobru dionicu da bi uštedio 5kn?
Mislim da, osim pacovke, nema ni jednog forumaša koji misli loše o ovoj dionici.

Imam ADPL, ARNT, DLKV, HRDH, RIVP, SLRS, SUKC, TKPR, ULPL, VART Ovo nije savjet niti nagovor ni na kakvu akciju na tržištu kapitala.

@plavi

Sad kad si prokužio pacovku, samo ću te pitati da li si kupio?
Ne misliš da je šteta propustiti kupiti dobru dionicu da bi uštedio 5kn?
Mislim da, osim pacovke, nema ni jednog forumaša koji misli loše o ovoj dionici.
[/quote]

Kolega zlatek,

jasam ADPL kupovao između 40-44 kune. Sakupio sam tada jako puno.
Prodavao sam ako se dobeosjećam između 80 i 90.

To je bilo2009.
Opet sam ušao u ADPL između 110-114.
Dokupljivao i kasnije, prdao dio na 143, paopet to kupovao 131-133 i na 122.

Sada to ćuvam malo dugoročnije, očekujem veći dividendu i nove poslove AD Plastika, kao i efektuiranje odrađenih investicija u Rusiji. Spominje se i Kragujevac u zadnje vrijeme.
Ako AD Plastik isplati veću dividendu to je velika vijest za naše tržište, jer ćemo dobiti novu fondovsku dionicu koja će davati izdašnu dividendu, a takvih je jako malo kao što znate. Što to znači uz ovakve fundamente i tvrtku na 08,8 booka, malu zaduženost i ogromnu podcjenjenost u odnosu na sektor.. vjerojatno i sami znate, obzirom da ste dioničar.

[thumbsup]

lp

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

Bravo plavi.
Ja sam radio nešto slično, sam što si ti počeo prije i prvi krug smo izgleda bili "na suprotnim stranama".
Ja sam počeo kupovati tek na 80-90kn, pa prodavao na 120, kupovao na 100-110, prodavao na 140-136, pa se sad opet nakrcao sa puno komada po prosječnoj cijeni 125,xxkn.
Čekam dividendu, a onda ću odlučiti što dalje. Ako će dividenda biti dobra, još dokupljujem.

Do sada se u isplatu dividende izdvajalo od 27-43% ostvarene dobiti.
2007. 1,21kn
2008. 1,80kn
2009. —-
2010. 1,50kn

Bez straha, pohlepe i sentimenta.

Pa imaju samo 18 kn po dionici.
Pa kako če plače isplatiti, ako isplate dividendu?
Valjda su važniji radnici nego nekakva dividenda.

Place se isplacuju iz dobiti!

Bez straha, pohlepe i sentimenta.

Lider, tiskano

Josip Boban Samozatajni strateg AD Plastika

Pristup prvog čovjeka solinskog proizvođača autodjelova mnogi će ocjeniti konzervativnim, no nitko mu ne osporava izoštren osjećaj za donošenje dobrih i pravodobnih odluka

piše Matilda Bačelić

[thumbsup]

NOVAC JE SAMO SREDSTVO POMOĆU KOJEG SE ZADOVOLJAVAJU POTREBE

New Report

Close