Očito da su se fondovi počeli postavljat na kupnji.
Mislim da je indexni čekao one tisućice koje su se pojavljivale na prodaji zadnjih mjeseci.
Međutim očito nisu bili u SKDD u knjizi dioničara, naime toga više.. NEMA.
Barem ne od tog prodavača.
Jučer pri kraju dana je skidano jače sa aska Belje i ADPL, moguće da se indexni ukjlučio, što znači da će nastaviti danas i drugi tjedan vjerojatno.
[thumbsup]
lp
Upravo kako sam i najavio.
[thumbsup]
lp
dobra vijest: indeksni fond izgleda danas kupuje, promet već oko 1 milijun kuna
loša vijest: indeksni fond će potrebnu količinu sakupit na 127-130 kn i neće biti rasta cijene zbog njegove kupnje [angry]
Bit će zanimljivo vidjeti da li ima promjena u top10 nakon današnjeg trgovanja.
Da li je neko izračunao broj dionica koje bi trebao skupiti indeksni fond?
dobra vijest: indeksni fond izgleda danas kupuje, promet već oko 1 milijun kuna
loša vijest: indeksni fond će potrebnu količinu sakupit na 127-130 kn i neće biti rasta cijene zbog njegove kupnje [angry]
…i podsjetnik: ADPL je prije dvije godine bila na cca 45kn [smiley]
Bit će zanimljivo vidjeti da li ima promjena u top10 nakon današnjeg trgovanja.
Da li je neko izračunao broj dionica koje bi trebao skupiti indeksni fond?
udio ADPL u crobexu je 1,65%, a posto je imovina fonda 150 mil , znaci treba skupiti 2.4 mil kn ili otprilike 19 000 dionica
Zanimljivo da indeksni još nije počeo s kupovinom,rok mu je do ponedjeljka za realizaciju.Samo ne znam izračunati AD Plastikov udio u Crobexu nakon uvrštenja,ako netko zna bilo bi zgodno da objavi?
U svakom slučaju veliku količinu moraju kupiti, vrijednost fonda je 150 miliona… [thumbsup] [cool]
a zašto mislliš da će kupovati preko burze ili da već nemaju preko 3. osobe sakupljenu potrebnu količinu koju će samo prenijeti na sebe ? [rolleyes]
[/quote]
Mogu/mogli su prebaciti s drugog fonda, a isto tako i kupovati sami. Ne moraju čekati da dionica uđe u Crobex, objaviti naciji da kupuju i platiti skuplje.
[/quote]
Mislim da je danas svima jasno što se na kraju dogodilo iako možda stoji ona od @boba1391 da "Ali i dalje stoji da nisu duzni kupovat zato jer je dionica u indexu"…
Ako je točan izračun o 19000 komada potrebnih indeksnom bližimo se kraju ovog malog uspona ali nadam se da danas nije sve kupljeno išlo fondu već i nekim većim igračima kao onom koji je prvi u 10 kupio 286 komada…
Evo i 1 nedavna vijest koju nitko nije postao:
http://www.poslovni.hr/vijesti/hrvatski-gospodarstvenici-u-kragujevcu-174797.aspx
…i podsjetnik: ADPL je prije dvije godine bila na cca 45kn [smiley]
podsjetnik: ADPL je prije četiri godine bila na 260 kn
I kakve sad veze ima sadašnji trenutak sa povijesnim podacima??
podsjetnik: ADPL je prije četiri godine bila na 260 kn
I kakve sad veze ima sadašnji trenutak sa povijesnim podacima??
[/quote]
htjedoh reći da je dionica u dvije godine odradila zdravi rast isključivo zbog poslovnih rezultata i sposobnosti uprave, ne vidim razlog zbog kojeg bi prestala rasti kad indeksni završi s kupnjom. očekujem eventualno usporavanje rasta ili manje korekcije dok se ne riješi Preventov paketić, ali je dugoročno gledano trend jasan..