ADPL (AD Plastik d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ADPL (AD Plastik d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 08.11.2024. u 22:13
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ADPL
10,92
36.168
3,312
10,85
11,45
0,91%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Unatoč priličnom drukanju kako ADPL ode nebu pod oblake, ne bih rekao da je neka velika navala na kupnji. Čini mi se da taj Preventov udio visi kao mač nad glavom i da nećemo nikamo dok se to ne pitanje riješi, unatoč ulasku u Crobex.

koliko poznajem hrvatski stečajni postupak, ne može se, prilikom prodaje neke imovine iz stečajne mase, samo tako dogovoriti s nekim direktnu prodaju. potrebno je objaviti natječaj za prodaju u javnim glasilima i ta prodaja se odvija preko suda. pretpostavljam da je slično i u sloveniji… dakle, ne može indeksni fond dogovoriti s preventom kupnju njihovog paketa (ili dijela paketa). može se javiti na dražbu kao i svi ostali zaiteresirani…

smetnuo si s uma da je već bila oglašena javna prodaja u glasilima cijelog paketa Preventa i da se NITKO NIJE JAVIO!
to znači da se:
– ili mora još spustiti cijena za paket , tj. ne više 109 kn već možda 99 ili 90 kn
– ili će ići prodaja manjih paketa po 109 kn većem broju kupaca.
[/quote]

A ti si smetnuo s uma da je kupac tog paketa trebao dati ponudu za preuzimanje, što nije mala stvar.
Da su paketi bili ispod 25 % vlasništva, prodali bi se bez problema, obzirom na stanje u tvrtki i cijenu na burzi.

lp
V

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

Unatoč priličnom drukanju kako ADPL ode nebu pod oblake, ne bih rekao da je neka velika navala na kupnji. Čini mi se da taj Preventov udio visi kao mač nad glavom i da nećemo nikamo dok se to ne pitanje riješi, unatoč ulasku u Crobex.

…pa normalno da nije..ali viim da ni prodaja baš ne popušta na niže..a za 15-ak dana sam siguran da ćemo je gledat kako se trži na 140 i više i to u popriličnim količinama a večina će je kupovat između 135 i 140 (znaš onu: kud svi tu i mali mujo)…

..dakle i druk na niže baš ne prolazi…

Ako misliš na mene, hehe, ja sam davni kupio i sad samo grickam kokice i promatram. Ne bih dao ruku u vatru ni za gore ni za dolje.

kad se otkupi paket od janeza postoji mogućnost da će kupac lagano prodavat po cca 130 jer mu je to
20% zarade, tako da oprez.ja ću ipak još malo pričekat sa kupnjom…

Al’ nam netko marljivo lijepi jedinice. Kao da će to smanjiti cijenu dionice…

I'd rather have 1% of the effort of 100 men than 100% of my own effort

kad se otkupi paket od janeza postoji mogućnost da će kupac lagano prodavat po cca 130 jer mu je to

[lol]

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

Nek on prodaje kad otkupi ostale za koje mora dat ponudu [lol]

Nije bolest sve što boli

Al’ nam netko marljivo lijepi jedinice. Kao da će to smanjiti cijenu dionice…
[/quote]

…a šta ćeš..probudit će se uskoro.. [yawn]

koliko poznajem hrvatski stečajni postupak, ne može se, prilikom prodaje neke imovine iz stečajne mase, samo tako dogovoriti s nekim direktnu prodaju. potrebno je objaviti natječaj za prodaju u javnim glasilima i ta prodaja se odvija preko suda. pretpostavljam da je slično i u sloveniji… dakle, ne može indeksni fond dogovoriti s preventom kupnju njihovog paketa (ili dijela paketa). može se javiti na dražbu kao i svi ostali zaiteresirani…

smetnuo si s uma da je već bila oglašena javna prodaja u glasilima cijelog paketa Preventa i da se NITKO NIJE JAVIO!
to znači da se:
– ili mora još spustiti cijena za paket , tj. ne više 109 kn već možda 99 ili 90 kn
[/quote]

….ovo drugo manji paketi + veća cijena jer onda moraju pokrit nećim basnoslovnu papirologiju
[/quote]

…. A obojica ste smetnuli s uma da to ne prodaje Prevent nego slovenske banke Abanka Vipa i Nova Ljubljanska banka jer ih je Prevent Global tamo založio za kredite.
…A bankama se očito ne žuri. ….
….A do cijene od 109kn su vjerojatno došle na način da su dug po kreditu podijelile sa brojem dionica u zalogu….

Imam ADPL, ARNT, DLKV, HRDH, RIVP, SLRS, SUKC, TKPR, ULPL, VART Ovo nije savjet niti nagovor ni na kakvu akciju na tržištu kapitala.

to znači da se:
[/quote]

….ovo drugo manji paketi + veća cijena jer onda moraju pokrit nećim basnoslovnu papirologiju
[/quote]

…. A obojica ste smetnuli s uma da to ne prodaje Prevent nego slovenske banke Abanka Vipa i Nova Ljubljanska banka jer ih je Prevent Global tamo založio za kredite.
…A bankama se očito ne žuri. ….
….A do cijene od 109kn su vjerojatno došle na način da su dug po kreditu podijelile sa brojem dionica u zalogu….
[/quote]

Do cijene su došli jer je tada cijena bila – 109 kuna.

lp

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

New Report

Close