ADPL (AD Plastik d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ADPL (AD Plastik d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 08.11.2024. u 19:51
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ADPL
10,92
36.168
3,312
10,85
11,45
0,91%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Kretanje cijene ADPL ovisit će isključivo o idućoj dražbi, odnosno načinu prodaje kontrolnog paketa. Cijena će rasti kad Boban ili netko iz Uprave kaže: To je to, po tim i tim uvjetima postoje zainteresirani kupci. Do tada, cijena može samo padati ili stagnirati, jer se kontrolni paket sasvim sigurno neće prodavati po cijeni većoj od 109,xx po dionici.

Kretanje cijene ADPL ovisit će isključivo o idućoj dražbi, odnosno načinu prodaje kontrolnog paketa. Cijena će rasti kad Boban ili netko iz Uprave kaže: To je to, po tim i tim uvjetima postoje zainteresirani kupci. Do tada, cijena može samo padati ili stagnirati, jer se kontrolni paket sasvim sigurno neće prodavati po cijeni većoj od 109,xx po dionici.

Ne vidim razloga zašto se nebi prodavao po većoj cijeni ako se paket podijeli na više dijelova?!?! Zašto bi im davali dodatni diskont?

Ingra Gradnja NIJE član Grupe Ingra! Prodana u 2010. za cca 2mil. KN! Str. 13. REV.IZVJEŠĆA!

Ne vidim razloga zašto se nebi prodavao po većoj cijeni ako se paket podijeli na više dijelova?!?! Zašto bi im davali dodatni diskont?

Ja ampak ne vidim logiku u tome da dionice uspiju prodati skuplje samo zato što ih nisu uspjeli prodati jeftinije.

Ja ampak ne vidim logiku u tome da dionice uspiju prodati skuplje samo zato što ih nisu uspjeli prodati jeftinije.
[/quote]

Možda nije presudna stvar bila cijena nego neki drugi faktor?
Ipak je to večinski paket.

[shocked]

Dugo vremena nisam pratio ADPL, zaista impresivna firma i pokazatelji!

Nemam ignoriranih, želim sve znati! :-)

Vaš link

Ako vam išta znači.
Ja nemam ADPL

23. veljača 2011.| Tin Bašić
Otkazana dražba dionica AD Plastika

Slovenske banke nudile su gotovo 26 posto dionica splitske kompanije

Javna dražba za dionice AD Plastika, najavljena prije nekoliko tjedana, morala je biti otkazana.

Nitko nije uplatio jamstvo od 3,7 milijuna kuna te se od dražbe automatski odustalo Nitko nije uplatio jamstvo od 3,7 milijuna kuna te se od dražbe automatski odustalo Budući da do prošloga petka nitko nije uplatio jamstvo od 3,7 milijuna kuna, kojim dokazuje ozbiljnost sudjelovanja na dražbi, od nje se odustalo. Podsjetimo, na prodaju je bilo ponuđeno 1,08 milijuna dionica AD Plastika, što je 25,76 posto udjela u toj splitskoj kompaniji. Te je dionice dosadašnji vlasnik Prevent Global založio u slovenskim bankama Abanka Vipa i Novoj Ljubljanskoj banci. Budući da je slovenski proizvođač automobilskih dijelova otišao u stečaj, banke su prodajom udjela namjeravale namiriti svoja potraživanja. Međutim, kako je riječ o 25,76 posto dionica, ulagač bi kupnjom automatski morao objaviti ponudu za preuzimanje AD Plastika. Banke su za udio tražile početnih 118,4 milijuna kuna, odnosno 109,48 kuna po dionici. Posljednja cijena dionice AD Plastika u utorak je iznosila 127,03 kune. Dvije banke sada moraju odlučiti koji su daljnji koraci. Imaju nekoliko mogućnosti. Prvo, mogu smanjiti cijenu paketa, što je manje vjerojatno obzirom da im je u interesu zaraditi. Mogu pokušati pronaći strateškog ulagača koji će kupiti tih 25,73 posto AD Plastika. No, da takav postoji, vjerojatno bi se već situacija tako i riješila. Naposlijetku, dionice bi mogli ponuditi na burzi po diskontiranoj cijeni.

[b]Jednog dana krenuli smo mi putem kojim nisu mogli svi. Bili smo sigurni u svoj hepiend. U svoj dixie band[/b].

Izvješće čak bolje od najavljenog i očekivanog. Prihodi će kontinuirano rasti i u 2011. Kad se riješi pitanje prodaje Preventovog paketa skače ADPL minimalno na 200 kn. IMHO

IMHO prodaja Preventovog paketa trenutno je najvažniji faktor koji će utjecati na cijenu ove dionice.

[/quote]

[bye]

23. veljača 2011.| Tin Bašić
Otkazana dražba dionica AD Plastika

Slovenske banke nudile su gotovo 26 posto dionica splitske kompanije

Javna dražba za dionice AD Plastika, najavljena prije nekoliko tjedana, morala je biti otkazana.

Nitko nije uplatio jamstvo od 3,7 milijuna kuna te se od dražbe automatski odustalo Nitko nije uplatio jamstvo od 3,7 milijuna kuna te se od dražbe automatski odustalo Budući da do prošloga petka nitko nije uplatio jamstvo od 3,7 milijuna kuna, kojim dokazuje ozbiljnost sudjelovanja na dražbi, od nje se odustalo. Podsjetimo, na prodaju je bilo ponuđeno 1,08 milijuna dionica AD Plastika, što je 25,76 posto udjela u toj splitskoj kompaniji. Te je dionice dosadašnji vlasnik Prevent Global založio u slovenskim bankama Abanka Vipa i Novoj Ljubljanskoj banci. Budući da je slovenski proizvođač automobilskih dijelova otišao u stečaj, banke su prodajom udjela namjeravale namiriti svoja potraživanja. Međutim, kako je riječ o 25,76 posto dionica, ulagač bi kupnjom automatski morao objaviti ponudu za preuzimanje AD Plastika. Banke su za udio tražile početnih 118,4 milijuna kuna, odnosno 109,48 kuna po dionici. Posljednja cijena dionice AD Plastika u utorak je iznosila 127,03 kune. Dvije banke sada moraju odlučiti koji su daljnji koraci. Imaju nekoliko mogućnosti. Prvo, mogu smanjiti cijenu paketa, što je manje vjerojatno obzirom da im je u interesu zaraditi. Mogu pokušati pronaći strateškog ulagača koji će kupiti tih 25,73 posto AD Plastika. No, da takav postoji, vjerojatno bi se već situacija tako i riješila. Naposlijetku, dionice bi mogli ponuditi na burzi po diskontiranoj cijeni.

[lol] [lol] da, po 1000 komada će prodavat na burzi

..stoga sam danas ponosan čovjek jer sve što sam izgradio danas sam svojim potpisom predao hrvatskoj državi...

Možda nije presudna stvar bila cijena nego neki drugi faktor?
Ipak je to večinski paket.

[shocked]

A to bi valjda značilo da bi trebao dati javnu ponudu za ostatak dionica i otkupiti sve dionice koje mu se ponude. a za to treba imati dosta šuškice spremno… čak i da mu nitko i ne ponudi dionice na otkup, prije toga mora dati bankovno jamstvo na iznos koji bi mogao biti otkupljen. Tako da nije to tako jednostavno i jeftino, morate biti stvarno ozbiljni, ozbiljni kupac…

I'd rather have 1% of the effort of 100 men than 100% of my own effort

@plavi

"Dobro je da su drhtavci prodali. Ja sam još dokupio danas, po 122, pa da vidimo".
Kako si ti kupio kada sam ja kupio po 122??

A koliko je to komada prošlo po 122?
Ja sam kupovao pola po 128 a pola po 127!
Ne sramin se napisati. Kasno uplalio računalo i prošla baba s kolačima.
Šta će biti sutra?
[/quote]

Babu sa kolačima se tek očekuje [proud]

tako i meni izgleda da cu ipak uspijeti vratiti svoje, jasno po 10 % nizoj cijeini

nije bitno dal dobis pare na racun, glavno da prikazes dobit, kuš ne!

New Report

Close