ADPL (AD Plastik d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ADPL (AD Plastik d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 14.11.2024. u 02:51
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ADPL
11,03
4.965
450
11,00
11,30
3,24%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

No pustimo što bi bilo kada bi bilo, model prodaje paketa dionica na regularnom tržištu je prilično nelogičan. Ima li netko ideje kako bi se to riješilo na najbezbolniji način za postojeće dioničare?

Neće se prodavati paket kao cjelina, već podjeljen na više dijelova….
To su neki uračunali već ima mjesec dana….

Ingra Gradnja NIJE član Grupe Ingra! Prodana u 2010. za cca 2mil. KN! Str. 13. REV.IZVJEŠĆA!

Unatoč "euforiji" oko preventova paketa mislim da investitori nebi puno dobili osim ako se cijena nebi ozbiljno digla. I u slučaju da je netko kupio po 20%, pa i 30% višoj cijeni od početne praktički bi samo došli na trenutnu cijenu. Možda interes dvaju takmaca zbilja postoji, možda je patka, a možda im jednostavno treba više vremena za analizirati tvrtku. Tako da se u tome slažem s bluemanom.

Ono što je ostalo u sjeni tog događaja je ulazak adpl u crobex za manje od 20 radnih dana. Mada postoji dobra mogućnost da padne sutra mislim da bi više izgubio da sad prodam nego da držim.

šta ste se svi ustrtarili…cijena dionice neide ni gore ni dole, kretat će se kao i ovih dana…aj bok

daj boze da padne na 110 kn da podebljam dio.
ponude nema jer:
a) kratki rok
b) sa 25% imas nista, bez otkupa dijela od rusa sto ce ti 25% a to ipak traje malo vise od 2 mjeseca

pa neće to baš tako biti.
ako je rok i nedostatan, indikativno je da se niko nije ni zainteresirao.zanimljivo je i da Rusi koji su unutra nisu iskoristili pravo za okrupnit vlasništvo i dočepat se većinskog paketa.pogotovu što su sad imali priliku za dobit taj paket sa diskontom, umjesto da, kao u normalnim uvjetima plaćaju premiju.njima vremena ne treba, mislim da su dubinski snimili firmu već odavno.čudim se…

nadalje, sa Preventovim paketom kupac daje javnu ponudu.budući vlasnička struktura takva kakva je, mislim da su realne šanse da se skupi 50%+ 1 ili barem veći paket od Rusa.jer oni imaju samo 30%.
a Preventov paket je preko 25%.sve u svemu prilično me iznenadilo da se niko nije barem postavio bid, ako im je već taj ask od 109kn visoko.

e sad, neko će možda postaviti pitanje zašto da ja plaćam 109 kuna ili više, ako ta cijena velikima nije dobra, a nekome će sadašnje poslovanje sasvimopravdati i trenutnu cijenu.sve je to burza, vidjet ćemo kojih ima više.

KAD NEMA BOOKA, NEMA NI DRUKA!

zašto rus nije uzeo paket po 109? čudno malo…ja mislio da mu to puno više vrijedi

..stoga sam danas ponosan čovjek jer sve što sam izgradio danas sam svojim potpisom predao hrvatskoj državi...

možda nemaju dovoljno kapitala za sve ili i oni kane nekom drugom prodati u dogledno vrijeme.

Netko je tu napisao da je neštp kažnjivo, ja sam prenio ono što je izjavio stečajni u tiskanom izdanju business.hr-a, a to je da ima 2 zainteresiranih. Prije nego sam ja to napisao, prenio je netko drugi na ovoj temi, dakle samo sam ponovio.

To što se dražba odgađa može biti više razloga, u to sada ne bih ulazio, činjenica je da cijena nije rasla zbog dražbe, već je čak i pala ( bila je 143 kune, sada je 132 ). Drugo, tvrtka je izbacila povijesno najbolji rezultat a cijena dionice se nije pomakla, da stvar bude još bolja, po ovim cijenama to je na ca. 0,8 booka. Treće, najavljeni su bolji rezultati u narednom razdoblju.
Četvrto, cijela uprava i NO su pokupovali puno dionica ove godine, vjerojatno neki razlog postoji, zar ne?

Ja se ne bih previše brinuo..
[thumbsup]

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

A sto znate o tom Rusu osim da je Rus?
Mozda je ta firma u problemima i ADPL im je zadnja rupa na svirali ali opet ne zele svoj dio nekom prodati samo tako.

Recimo dodje ta faurecija ili netko treci, bilo tko, otkupi 25% od Preventa.
Da ponudu po 109 kuna recimo i ne skupi jos 5% mozda.

Do tada mali napucaju ciiejmu na 180 kuna jer je netko kupio 25%.

Sto je taj investitor osim 30% dobio?

KOntrolu?
MOgucnost daljnjeg sirenja poslovanja na svoju platformu?

Dobio je nista, nula

OX-Bright, inspiring and easy going. You make an outstanding parent. Shoul merry a Snake or Rooster but not a Sheep

Mozda je ta firma u problemima i ADPL im je zadnja rupa na svirali ali opet ne zele svoj dio nekom prodati samo tako.

KOntrolu?

Dobio je nista, nula

kad bi bilo da bi bilo- to su sve špekulacije…ja samo komentiram činjenicu da je 25 % firme po 109 kn bilo na stolu i nitko nije niti odreagirao…

..stoga sam danas ponosan čovjek jer sve što sam izgradio danas sam svojim potpisom predao hrvatskoj državi...

Netko je tu napisao da je neštp kažnjivo, ja sam prenio ono što je izjavio stečajni u tiskanom izdanju business.hr-a, a to je da ima 2 zainteresiranih. Prije nego sam ja to napisao, prenio je netko drugi na ovoj temi, dakle samo sam ponovio.

To što se dražba odgađa može biti više razloga, u to sada ne bih ulazio, činjenica je da cijena nije rasla zbog dražbe, već je čak i pala ( bila je 143 kune, sada je 132 ). Drugo, tvrtka je izbacila povijesno najbolji rezultat a cijena dionice se nije pomakla, da stvar bude još bolja, po ovim cijenama to je na ca. 0,8 booka. Treće, najavljeni su bolji rezultati u narednom razdoblju.
Četvrto, cijela uprava i NO su pokupovali puno dionica ove godine, vjerojatno neki razlog postoji, zar ne?

Ja se ne bih previše brinuo..
[thumbsup]

u potpunosti se slažem i još bih nadodao da firma će vjerovatno i dividendu isplatiti. kao šta ste napisali da postoji razlog za sve šta ste nabrojali tako i ja tvrdim postoji razlog zašto nitko nije ni trepnuo na ponudu. oni su ipak veći igrači od nas i puno više novaca je u igri tako da [undecid]

pa nije baš tako bilo[lol]
on to nije rekao, nego si ti masno druknuo, dovodeći investitore u zabludu.to je kažnjivo!

Ćujte bilo kako bilo, za sada je sigurno da postoje minimalno 2 igrača koji će se natjecati za dioince. Tako kaže stečajni Upravitelj Preventa.

može li link molim vas, ili izvor ovih vijesti?

[/quote]

Napisao je vodoinst 26.1. tu na forumu da je u Businessu u tiskanom izdanju stečajni upravitelj rekao da su poslana pisma namjere o preuzimanju paketa. Koliko vidim u online izdanju o tome nema ni riječi tako da bi u slučaju da je to zbilja točno kolega vodoinst mogao staviti skreniran/poslikan taj članak na forum jer ovako ništa od tog ne drži vodu.
[/quote]

evo pronašao šifru te prepisujem najbitnije
str-6
Stečajni upravitelj Prevent Globala
Boris Kastivnik traži pojedinačne
kupce i izravnim ponudama, ali ne želi
reći komu je ponudio pakete.
Stečajni upravitelj Prevent
Globala Boris Kastivnik
kazao je za Business.hr kako
kupci za te dionice još nisu
pronađeni,
ali da su neke pojedinačne
ponude ipak poslane.

nemam ništa protiv drukanja, ali dajte bar malo mjere i bar trag argumenata[undecid]
BTW mislim da je plastika odlična firma koja će vrijediti više!

kolega Plavi, jel znate vi da su ovakve stvari kažnjive??
[/quote]

[/quote]

KOntrolu?

Dobio je nista, nula

ako je i u problemima, za dobru priliku se uvijek nađe novaca.
recimo, meni da neko ponudi Mercedes star godinu dvije za 10 000, ja bih našao tu lovu da ga kupim, ako ništa da ga preprodam dalje.i Ruje su mogli napraviti isto.
očito da Plastika nije prilika po 109 nikome.ali obično većina i griješi.

ponudu bi dali po 130cca jer je toliki ponder, neovisno o tome dokle bi mali napucali, jer jeobveza nastala kad je ponder bio oko 130, nemojte pričati paušalno i napamet.
i siguran sam da bi skupili pristojnu količinu, vrlo lako moguće i većinski paket..prodao bi im i onaj bloger koji je kupovao po 140 da malo digne ponder.
naravno da uvijek ima rizika i ako ćete ratmišljat na taj način,onda nikad ne bi bilo ni preuzimanja, ni poduzimanja.

realno ovo je neočekivani neuspjeh za AD plastiku, ali život je sazdan od uspona i padova.lako moguće da su svi oni koji to nisu kupili u krivu.preuzimanje bi smanjilo FF i otvorilo vrata za napucavanje cijene prema 200kn.
možda ipak ima zainteresiranih, ali žele navesti Prevent da snizi cijenu, ili prodaje po burzi.
trenutno poslovanje opravdava cijenu od 130kn.

New Report

Close