ADPL (AD Plastik d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ADPL (AD Plastik d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 04.11.2024. u 20:48
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ADPL
10,26
5.984
583
10,15
10,50
3,47%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Poslije samo mi nije jasno zasto

Kad je izašlo izvješće prije ili poslije zatvaranja burze?

lp

Nakon zatvaranja burze. Tako i treba. [thumbsup]

SERO VENIENTIBUS OSSA[color=black][/color]

zašto ne. [wink]

lp

[/quote]

tnx.

http://www.seebiz.eu/hr/tvrtke/industrija/ad-plastik-neto-dobit-uzletjela-tri-i-pol-puta,104201.html

" SJAJNI REZULTATI
AD Plastik: Neto dobit uzletjela tri i pol puta "

uh… bravo… Može li bolje?

lp

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

Gledam Fundamente ADPL i ovo meni izgleda odlično.

Osnovni fundamentalni pokazatelji
P/S 0,79
P/E 10,15
P/B 0,82
BVPS 163,43
EPS 13,25

Pokazatelji likvidnosti
K. tekuće likv. 1,23
Novac/share 18,70

Pokazatelji zaduženosti
Dug/kapital 59,77%
Smanjuju zaduženost već godinama.

EV/EBITDA 8,66
P/EBITDA 5,45
Nastave li ovako u 2011. ćemo imati EBITDA u vrijednosti 150 mil.kn!

P/CF 3,47
P/FCF 5,47
Slobodni tok novca 100 mil.kn a operativni tok novca gotov 158mil.kn!

p.s.svi pokazatelji prema mojim kriterijima debelo iznad očekivanja, jedno od najboljih izvješća a
za ADPL najbolji rezultat poslovanja u povijesti tvrtke.

Štednja je mudrost trošenja.

Čestitke kupcima.Izvješče odlično,dobit izuzetno visoka.
Bravo!

U ADPL če teći med i mlijeko!

a tek konsolidirano kad izađe, čuo sam da je jako jako dobro.
malo su me zeznuli po informaciji izvjestaj je trebao tek kraj sljedeci tjedan van a jos i neka lova mi je trebala sjesti krajem ovog tjedna al hebiga opet nisam imao srece.
Neznam zasto su se požurili, moguce zbog ovog slucaja s preventom i ponuda za otkup.

al konsolidirano ce biti bomba koliko cujem, mada treba viditi sto ce biti u revidiranom. ove godine se to malo mijenja jer je do sada grupa bila po razno raznim standardima a sad mora sve biti po IFRS. Al taj revidirani ne bude prije kraja 3 mjeseca.

Izvješće čak bolje od najavljenog i očekivanog. Prihodi će kontinuirano rasti i u 2011. Kad se riješi pitanje prodaje Preventovog paketa skače ADPL minimalno na 200 kn. IMHO

IMHO prodaja Preventovog paketa trenutno je najvažniji faktor koji će utjecati na cijenu ove dionice.
Čak mi se čini da je za cijenu dionice bolje da se paket trenutno ne proda [proud]
[/quote]

ja sam mislio da će rezultati aukcije imati odraza na cijenu ali kratkoročno. Ovim izvješćem mislim da aukcija neće nimalo utjecati na cijenu, čak niti kratkoročno, već će ono utjecati na aukciju. Doduše, ako cijena bude viša od tržišne utjecat će utoliko da će morati ići ponuda po višoj cijeni. Ako bude išla niže od tržišne cijene i ako će ponuda ići po tromjesečnom prosjeku ne vjerujem da će biti velikog interesa na prodajnoj strani (iako bi to zapravo bilo najbolje za male dioničare jer će se jednom transakcijom otkloniti budući pritisak na prodaji kao što trenutno imamo od strane PBZ i HPB OIF-ova),a sve i da bude ne vjerujem da će to utjecati na cijenu dionice na burzi. Pogotovo što u ovu valuaciju uopće nisu uključena očekivanja.

Kapital kontinuirano raste i trenutno je na 666 mil. kn, a dobit nakon stavke rezervacija i amortizacije je 55 mil kn. Ovdje valja napomenuti da je 9 mil kn otišlo u rezervacije (dok te stavke primjerice prošle godine nije bilo), a amortizacija narasla na relativno visokih 55 mil kn. "Sirova" dobit iz poslovnih operacija je zapravo respektabilnih 120 mil kn. Što je na MCAP od 548 mil kn, složit ćete se, vrlo prihvatljivo, pogotovo s obzirom na druge tvrtke koje kotiraju.

Toliko velik EBITDA objašnjava i sposobnost tvrtke da zatvara dugoročne obveze iz redovnog poslovanja agresivnom dinamikom i to ne "prebacujući" ih u kratkoročne jer kratkoročne stagniraju. S obzirom da je glavnica obveze na koje se plaća kamata pala na svega 123 mil kn (a prije samo dvije godine bila je 223 mil kn) možemo i sa te strane razumijeti povećanje neto profitne marže i slijedno rast dobiti veće od samog rasta prihoda, dakle nije točno da je rezultat dobar isključivo zbog povoljnijeg tečaja. Istodobno, tvrtka kupuje dodatni obrtni asset ne zadužujući se. Dapače,obveze se paralelno smanjuju.

Kad smo kod prihoda ne mogu se baš složiti da je "pre mali rast poslovnih prihoda". Slobodno nabrojite izlistane tvrtke koje imaju rast poslovnih prihoda od preko 30% u odnosu na prošlu godinu. A pogotovo one koje se trže na P/E 10 (nakon rezervacija) i koje paralelno kupuju novi asset i smanjuju zaduženje. Ja mislim da nema nijedna.

lp

[/quote]

pa dobro kaj je s vama dvojicom? kaj ne znate zbrojit 2+2? jel doista mislite da je ovdje sve po zakonu i da nitko nije koristio insajderske informacije??

ovo je toliko drsko i toliko bezobrazno ponasanje od strane uprave da se teske moze naci veca svinjarija!

pogledajmo sljedece

meister, 01.02.2011. u 07:55
04.01.2011 09:19
AD Plastik d.d. – Priopćenje o stjecanju dionica Društva od strane upućene osobe
03.01.2011 09:46
AD Plastik d.d. – Priopćenje o stjecanju dionica Društva od strane članova Uprave
28.12.2010 13:59
AD Plastik d.d. – Priopćenje o stjecanju dionica Društva od strane člana Uprave
23.12.2010 09:10
AD Plastik d.d. – Priopćenje o stjecanju dionica Društva od strane upućene osobe
22.12.2010 09:33
20.12.2010 15:44
17.12.2010 09:27
06.12.2010 15:41
AD Plastik d.d. – Priopćenje o otpuštanju dionica Društva od strane upućene osobe
06.12.2010 15:39

danas sam u guzvi ali do kraja tjedna cu sigurno napisat prijavu hanfi!

Stop telling lies about me and I'll stop telling the truth about you.

Promjene:

AD PLASTIK D.D./REDOVNA NA IME ADPL-R-A

Vlasnik/nositelj računa Stanje [%] Vrsta računa Mjesto
1. GRUPA AEROKOSMICHESKOE OBORUDOVANIE 1.259.875 30,00 Osnovni račun SANKT-PETERBURG, RUSIJA
2. PREVENT GLOBAL D.D. 1.081.770 25,76 Osnovni račun SLOVENJ GRADEC, SLOVENIJA
3. BAKIĆ NENAD 135.417 3,22 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA + 1 785
4. HRVATSKA POŠTANSKA BANKA D.D. 135.035 3,22 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA – 1 325
5. AD PLASTIK D.D. (1/1) 124.310 2,96 Osnovni račun SOLIN, HRVATSKA
6. BOBAN JOSIP 70.365 1,68 Osnovni račun SPLIT, HRVATSKA
7. PBZ D.D. 62.162 1,48 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA – 2579
8. ERSTE & STEIERMARKISCHE BANK D.D. 56.000 1,33 Skrb. račun RIJEKA, HRVATSKA
9. KLEPO KATIJA 38.259 0,91 Osnovni račun KAŠTEL SUĆURAC, HRVATSKA
10. POKRAJAC ILIJA 37.961 0,90 Osnovni račun SPLIT, HRVATSKA
Ukupno: 71,46

Stanje: 31.01.2011.
Vlasnik/nositelj računa Stanje [%] Vrsta računa Mjesto
1. GRUPA AEROKOSMICHESKOE OBORUDOVANIE 1.259.875 30,00 Osnovni račun SANKT-PETERBURG, RUSIJA
2. PREVENT GLOBAL D.D. 1.081.770 25,76 Osnovni račun SLOVENJ GRADEC, SLOVENIJA
3. BAKIĆ NENAD 135.667 3,23 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA (+250)
4. HRVATSKA POŠTANSKA BANKA D.D. 135.015 3,21 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
5. AD PLASTIK D.D. (1/1) 124.310 2,96 Osnovni račun SOLIN, HRVATSKA
6. BOBAN JOSIP 70.365 1,68 Osnovni račun SPLIT, HRVATSKA
7. PBZ D.D. 63.551 1,51 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA (+ 1389)
8. ERSTE & STEIERMARKISCHE BANK D.D. 56.000 1,33 Skrb. račun RIJEKA, HRVATSKA
9. KLEPO KATIJA 38.259 0,91 Osnovni račun KAŠTEL SUĆURAC, HRVATSKA
10. POKRAJAC ILIJA 37.961 0,90 Osnovni račun SPLIT, HRVATSKA
Ukupno: 71,50

Neki koji su do jučer prodavali u tišini kupuju (vidi PBZ) [lol]

SERO VENIENTIBUS OSSA[color=black][/color]

@meister
ne vidim u čemu je problem? Uprava je kupovala i transparentno svaki put obavijestila javnost!
Svatko je mogao kupovati skupa s njima, da ne govorim da se u javnosti (novinama, forumima…) procjenjivalo da će rezultati biti odlični, a ispalo je da su još bolji od toga! Umjesto da budemo sretni što imamo takve firme i ljude u Hrvatskoj, ti bi njih tužakao HANFI ?!?
Čak i jučer se moglo bez problema kupovati po 134-135 kn, a tko bude najbrži možda danas u 10.00 još ulovi nešto ispod 140 kn, tako da se vidimo uskoro na kupnji pa tko bude brži [thumbsup]

Hrvatska ulazi u EU glasovima 30% biračkog tijela. 70% birača nije dalo svoj glas za ulazak u EU!

maister zapitaj se zašto američke tvrtke većinu obavjesti dajau ili nakon zatvaranja ili prije otvaranja burze.

zaboravljaš na bitan segment trgovanja na burzi da svi imaju relevantnu informaciju na vrijeme.
Uprava ne smije kupovati 2 mjeseca prije objave rezultata (zato su i kupovali u 11 mjesecu).

New Report

Close