ADPL (AD Plastik d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ADPL (AD Plastik d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 03.11.2024. u 12:42
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ADPL
10,16
32.102
3,160
10,20
10,40
-5,61%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

lipo lipo ‘samo’ 12,7 kuna po dionici a cijena 136.

Porast prihoda 31,7 % i dobiti 235,2 %. S obrizom da je dobit 54 umjesto najavljenih 45 to je super. Kao što blueman kaže – možda sam i ja očekivao veće prihode ali neću cincarit. Nadam se dividendi od ravno 5 kuna.

Izvješće čak bolje od najavljenog i očekivanog. Prihodi će kontinuirano rasti i u 2011. Kad se riješi pitanje prodaje Preventovog paketa skače ADPL minimalno na 200 kn. IMHO

SERO VENIENTIBUS OSSA[color=black][/color]

izvjesce je ok
Mozda se vise ocekivalo od poslovnih prihoda, ali vise manje sve je ok

[i]MOJI POSTOVI NISU SAVJET NA KUPNJU,NA PRODAJU,NITI NA BAVLJENJE DIONICAMA,NITI SU INVESTICIJSKI SAVJETI ILI PREPORUKE.[/i]

FI adpl:
http://www.zse.hr/userdocsimages/financ/ADPL-fin2010-4Q-NotREV-K-HR.xls

Izvješće čak bolje od najavljenog i očekivanog. Prihodi će kontinuirano rasti i u 2011. Kad se riješi pitanje prodaje Preventovog paketa skače ADPL minimalno na 200 kn. IMHO

lako moguće…pravi oporavak autoindustrije u svijetu nije ni počeo , a rezultati su već sad odlični…kad opet krene boom prodaje automobila, ADPL će šibati u 4 smjene.
svaka im čast

Koliko komentara, zanimljivo. Evo i mog komentara:

Aktualno(uključen i rezultat 4.kvartala)
ttm/mrq*(trend) – Osnovni fundamentalni pokazatelji za P=105 kn
Očekivana neto dobit 40 mil.kn!
P/S 0,62
P/E 10,77
P/B 0,67
BVPS 157
EPS 9,75
Broj i % vlastitih dionica:(27.10.2010) 124.310 2,96%

K. tekuće likv. 1,24
Novac/share 17,68
Dug/kapital 61,16%

Moja procjena jest da će EPS ipak biti na razini 10-13kn premda prema trendu ispada oko 10kn!

Dakle, trenutni rezultati su odlični, poslovanje iznad očekivanja, odlična perspektiva. Isplatili su dividendu(malu ali..), strateški su dobro pozicionirani(rusija), izvoznik. Ovo je čudo od rezultata i čudo od tvrtke, u ovakvim vremenima i situaciji u Hrvatskoj ovi bi godinu mogli završit sa 40 mil.kn neto dobiti i 40 mil.kn amortizacije!!!!

Kolega Lopina, ovo je jedan od najboljih poslovnih rezultata što se tiče AD Plastika u zadnjih 10 godina, koliko ja pratim ovo im je rekordni prikaz dobiti tj.nikad bolje nisu poslovali. [thumbsup]

Ovo sam napisao nakon rezultata 3.kvartala, kad je cijena dionice bila 105kn i to je bilo 29.10.2010.

Dakle, rezultati su bolji od očekivanja. Prema trendu dobit je trebala biti oko 40 mil.kn.

^@blueman,
bio je gubitak brutalan u 2008.godini te je "rubalj pao kao pokošen" zbog financijske krize, pogledaj GFI 2008.godine a amortizacija im je prosječno iznad 40 mil.kn godišnje.

Štednja je mudrost trošenja.

Rezultati i više nego li vrlo dobri… premda mi je zanimljivo kako su financijsko izvješće pustili tek nakon što se zatvorila burza… tko je danas nadokupio, moglo bi mu biti i više nego li ugodno sljedećih dana…
Dobit neočekivano visoka… a, što tek slijedi za 2011… [smiley] [smiley]

Rezultati odlični,sutra bi trebali rasti no negativno je raspoloženje pa se bojim da reakcija ulagaća neće biti kakva bi trebala da bude nakon objave ovih rezultata i to u kriznoj godini.Nadam se da će me sutrašnji dan demantirati.Pozdrav. [thumbsup]

IMHO prodaja Preventovog paketa trenutno je najvažniji faktor koji će utjecati na cijenu ove dionice.
Čak mi se čini da je za cijenu dionice bolje da se paket trenutno ne proda [proud]

Rezultati odlični,sutra bi trebali rasti no negativno je raspoloženje pa se bojim da reakcija ulagaća neće biti kakva bi trebala da bude nakon objave ovih rezultata i to u kriznoj godini.Nadam se da će me sutrašnji dan demantirati.Pozdrav. [thumbsup]

vani se sentiment okrenuo u plus (USA) pa će i EU biti zelena sutra. valjda će tako biti i kod nas pa da ulagači adekvano vrednuju ovakve fantastične rezulate ADPL rastom preko 150 kn

moje pisanje nije poziv na kupnju ili prodaju dionica niti savjet za ulaganje

Kad je izašlo izvješće prije ili poslije zatvaranja burze?

lp

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

New Report

Close